Telekomunikacja jak na dłoni






[NetWorkS!] Rozbudowa i konfiguracja sieci Orange i T-Mobile

Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: [NetWorkS!] Rozbudowa i konfiguracja sieci Orange i T-Mo

Postprzez makivara » 7 paź 2018, o 20:59

Dziś przejazdem znów na Mazurach.
Szczytno = tragedia. Nie chcą się agregować 3 nośne.
B3 15MHz + B7 15MHz czyli 30MHz wygląda tak https://photos.app.goo.gl/zrdFomiQGP5Sn1Uz9

B20 10MHz + B3 15MHz czyli 25MHz wygląda tak https://photos.app.goo.gl/Y4vL7DD1LeGSjVzy9
makivara
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 76
Dołączył(a): 25 paź 2011, o 18:17
Lokalizacja: RP
Model telefonu: LG G6
Sieć: Orangutan

Re: [NetWorkS!] Rozbudowa i konfiguracja sieci Orange i T-Mo

Postprzez spotify » 8 paź 2018, o 18:02

Ktoś może odpowiedzieć na moje pytanie, dlaczego N! tak chroni swoje LTE2600 i nadaje tak słabą mocą? I czy jest szansa, że się coś zmieni?
spotify
Młody wyjadacz
Młody wyjadacz
 
Posty: 477
Dołączył(a): 7 kwi 2018, o 13:32

Re: [NetWorkS!] Rozbudowa i konfiguracja sieci Orange i T-Mo

Postprzez zwariowany.kurczak » 8 paź 2018, o 23:05

spotify napisał(a):Ktoś może odpowiedzieć na moje pytanie, dlaczego N! tak chroni swoje LTE2600 i nadaje tak słabą mocą? I czy jest szansa, że się coś zmieni?



nic, przecie Nw! leci po kosztach... jeszcze po tylu latach się nie skumałeś? byle reklama była, LTE2600 jest NIE do użycia w domu, Play umie, Nw! woli reklamy...
a T i jakość obsługi - to turlam się po podłodze z tego (mogę podać numery zgłoszeń, jaka tam T-NIE-kompetencja)
max. http://www.speedtest.net/result/7675339389.png http://www.speedtest.pl/test/188542501
zwariowany.kurczak
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 552
Dołączył(a): 1 kwi 2014, o 11:45
Lokalizacja: wlkp.
Pochwały: 2

Re: [NetWorkS!] Rozbudowa i konfiguracja sieci Orange i T-Mo

Postprzez spotify » 9 paź 2018, o 00:09

@zwariowany kurczak
Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Ja mam takie odpowiedzi z BOK w Orange, że mógłby z tego kabaret zrobić.
Pisałeś że Play nie, teraz TMobile też nie. Mam Orange i również nie... To co :P? Plus czy nic :D?

BTW
Czy coś wiecie o jakieś awarii? Od godz. 17-21 nie działo mi WoWifi w Orange. Obecnie od 3 godzin mam problem z UL. DL jest ok. Ogólnie net chodzi jak niepełnosprawny żółw. Z UL maks 0.35Mb/s nie idzie nawet stron otwierać w przeglądarce......
spotify
Młody wyjadacz
Młody wyjadacz
 
Posty: 477
Dołączył(a): 7 kwi 2018, o 13:32

Re: [NetWorkS!] Rozbudowa i konfiguracja sieci Orange i T-Mo

Postprzez zwariowany.kurczak » 9 paź 2018, o 09:40

spotify napisał(a):Pisałeś że Play nie, teraz TMobile też nie. Mam Orange i również nie... To co :P? Plus czy nic :D?


orange jako tako :)
max. http://www.speedtest.net/result/7675339389.png http://www.speedtest.pl/test/188542501
zwariowany.kurczak
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 552
Dołączył(a): 1 kwi 2014, o 11:45
Lokalizacja: wlkp.
Pochwały: 2

Re: [NetWorkS!] Rozbudowa i konfiguracja sieci Orange i T-Mo

Postprzez piotrzet » 9 paź 2018, o 14:57

Ja naprawdę nie wiem kto pracuje w tym BOA T-Mobile. Dzisiaj dostałem informację, że niby w Kielcach jest LTE2100 tylko ciekawe gdzie bo w tych lokalizacjach w których jest pozwolenie jeszcze w zeszłym tygodniu go nie było, a według obrazków, które wypuszczał Orange Kielce w ogóle nie są przewidziane w tym roku. Jednym słowem masakra. Także jak ktoś chce pytać w BOA coś na ten temat to zdecydowanie odradzam, bo odpowiedź wcale nie musi być prawdziwa.
http://www.speedtest.net/result/a/4297134853.png
piotrzet
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 2988
Dołączył(a): 11 sie 2012, o 12:43
Model telefonu: Sony Xperia XZ Premium
Sieć: T-Mobile

Re: [NetWorkS!] Rozbudowa i konfiguracja sieci Orange i T-Mo

Postprzez bxx1 » 9 paź 2018, o 15:38

piotrzet napisał(a):Ja naprawdę nie wiem kto pracuje w tym BOA T-Mobile. Dzisiaj dostałem informację, że niby w Kielcach jest LTE2100 tylko ciekawe gdzie bo w tych lokalizacjach w których jest pozwolenie jeszcze w zeszłym tygodniu go nie było, a według obrazków, które wypuszczał Orange Kielce w ogóle nie są przewidziane w tym roku. Jednym słowem masakra. Także jak ktoś chce pytać w BOA coś na ten temat to zdecydowanie odradzam, bo odpowiedź wcale nie musi być prawdziwa.

Jeśli chodzi o Orange/t-mobile,to w Kielcach doszło sporo nowych lokalizacji lte2600 dla obu opów.Niestety mocno przeciążone
bxx1
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 165
Dołączył(a): 9 cze 2009, o 11:13
Lokalizacja: Sędziszów
Pochwały: 3

Re: [NetWorkS!] Rozbudowa i konfiguracja sieci Orange i T-Mo

Postprzez piotrzet » 9 paź 2018, o 15:41

bxx1
Tzn? O których lokalizacjach mówisz? Z tego co pamiętam to od dawna nic nowego nie doszło.
http://www.speedtest.net/result/a/4297134853.png
piotrzet
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 2988
Dołączył(a): 11 sie 2012, o 12:43
Model telefonu: Sony Xperia XZ Premium
Sieć: T-Mobile

Re: [NetWorkS!] Rozbudowa i konfiguracja sieci Orange i T-Mo

Postprzez bxx1 » 9 paź 2018, o 17:04

piotrzet napisał(a):bxx1
Tzn? O których lokalizacjach mówisz? Z tego co pamiętam to od dawna nic nowego nie doszło.

A możliwe,że były,tylko nikt nie wysłał logów do btssearch.W ostatnich aktualizacjach.Była wapiennikowa,jana 3ciego sobieskiego 51,piotrkowska 12(wszystkie 2600)stadion kolporter tam chyba 800 lub 2600.budynek fabryki pomp lte 800.Ps. karta nju.Tak dobry miesiąc temu wrzuciłem tego sporo lte800 i 2600 już nie pamiętam,co tam jeszcze było.A i jeszcze sitkówka nowiny lte 800.Małogoszcz 1800 z konarskiego i lte2600 dla obu opów z komina kartel w jędrzejowie.
bxx1
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 165
Dołączył(a): 9 cze 2009, o 11:13
Lokalizacja: Sędziszów
Pochwały: 3

Re: [NetWorkS!] Rozbudowa i konfiguracja sieci Orange i T-Mo

Postprzez piotrzet » 9 paź 2018, o 18:45

Wszystko to już było wcześniej najnowsze co chyba jest to LTE800 i 2600 przy Radomskiej. Tak stacja która obsługuje część os. Świętorzyskiego.
http://www.speedtest.net/result/a/4297134853.png
piotrzet
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 2988
Dołączył(a): 11 sie 2012, o 12:43
Model telefonu: Sony Xperia XZ Premium
Sieć: T-Mobile

Re: [NetWorkS!] Rozbudowa i konfiguracja sieci Orange i T-Mo

Postprzez Spacedust » 9 paź 2018, o 23:18

Tak postępuje rozbudowa w N! o nowe pasma L800/L2600 na wschodzie Poznania (mapa na podstawie zbiorów gsm.poznan.pl):

- zielone punkty to stacje, które dostały co najmniej L800 lub L2600 (czyli po rozbudowie).
- żółte punkty to stacje T-Mobile z "czerwonym długopisem prezesa Orange" na kropce podano brakujące pasmo w Orange, a które jest w T-Mobile
- czerwone punkty to stacje przed rozbudową
- różowe punkty to stacje po rozbudowie w T-Mobile, ale zupełnie bez sygnału Orange
- przekreślone to zlikwidowane stacje

Obrazek
Spacedust
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 4366
Dołączył(a): 20 cze 2007, o 23:01
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 5
Model telefonu: Apple iPhone SE 64 GB - Huawei E3372s-153
Sieć: PLAY

Re: [NetWorkS!] Rozbudowa i konfiguracja sieci Orange i T-Mo

Postprzez Tomaszfraczek » 9 paź 2018, o 23:40

Dzisiaj ustawienia T-Mobile na iPhone Xs Max zmieniły się z 33.5 na wersję 34.0. Czy idzie gdzieś sprawdzić, jakie zmiany zostały wprowadzone? Czy wszystko odbywa się za kurtyną?:)
Tomaszfraczek
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 31
Dołączył(a): 19 sty 2018, o 10:59

Re: [NetWorkS!] Rozbudowa i konfiguracja sieci Orange i T-Mo

Postprzez bxx1 » 9 paź 2018, o 23:45

Mimo wszystko nasz region jest chyba najbardziej zbazowany w pl.Praktycznie w całym regionie większości wszystkie dane id wszystkich opów są dostarczane na bieżąco.No chyba,że czesi to lepiej zrobili,bo będąc tam trochę info na netmonsterze wyświetlało się wszędzie.
bxx1
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 165
Dołączył(a): 9 cze 2009, o 11:13
Lokalizacja: Sędziszów
Pochwały: 3

Re: [NetWorkS!] Rozbudowa i konfiguracja sieci Orange i T-Mo

Postprzez marcin19883 » 10 paź 2018, o 19:15

Testowałem ostatnio kartę Orange i zauważyłem coś bardzo pozytywnego. Gdy testuje prędkość to ping na LTE1800 wynosi 15ms. :D Nawet na moim zadupiu Sulęczyno, pomorskie. Wcześniej kilka tygodni temu tego napewno nie było. Do tego bardzo płynnie karta skacze między 3G-LTE. Czyli jakaś optymalizacja sieci Networks?
marcin19883
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1356
Dołączył(a): 25 gru 2013, o 13:41
Lokalizacja: Pomorze
Sieć: PLAY, ORANGE, PLUS, T-MOBILE

Re: [NetWorkS!] Rozbudowa i konfiguracja sieci Orange i T-Mo

Postprzez bxx1 » 10 paź 2018, o 19:28

marcin19883 napisał(a):Testowałem ostatnio kartę Orange i zauważyłem coś bardzo pozytywnego. Gdy testuje prędkość to ping na LTE1800 wynosi 15ms. :D Nawet na moim zadupiu Sulęczyno, pomorskie. Wcześniej kilka tygodni temu tego napewno nie było. Do tego bardzo płynnie karta skacze między 3G-LTE. Czyli jakaś optymalizacja sieci Networks?

U mnie to samo na 1800 są niskie pingi.Na lte 800 też nie jest źle bo i pingi po 25 się zdażają.
bxx1
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 165
Dołączył(a): 9 cze 2009, o 11:13
Lokalizacja: Sędziszów
Pochwały: 3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Technikalia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 6 gości