Telekomunikacja jak na dłoni






Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Postprzez iphoneski » 17 wrz 2018, o 19:59

Niestety, od kilku bet nie potrafią tego naprawić.
iphoneski
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 979
Dołączył(a): 6 sie 2017, o 18:37
Lokalizacja: Bydgoszcz
Model telefonu: iPhone SE
Sieć: Play

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Postprzez Spacedust » 17 wrz 2018, o 20:11

Co za badziewie, a ktoś pisał, że już jest ok. Lepiej przeczekać na iOS 11.4.1, bo przestaną podpisywać i nie będzie można skanów robić :(

Do public beta 2 chodziło ok, potem już nie.
Spacedust
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 4371
Dołączył(a): 20 cze 2007, o 23:01
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 5
Model telefonu: Apple iPhone SE 64 GB - Huawei E3372s-153
Sieć: PLAY

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Postprzez Spacedust » 17 wrz 2018, o 20:24

Jest trik - aby nie było tego Connecting... trzeba zrobić dwuklik na przycisku Home i zamknąć okno z FieldTest przeciągając je do góry, wtedy uda się uruchomić FieldTest za drugim i trzecim razem

Tragedii już nie ma, ale wkurzające niesamowicie.
Spacedust
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 4371
Dołączył(a): 20 cze 2007, o 23:01
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 5
Model telefonu: Apple iPhone SE 64 GB - Huawei E3372s-153
Sieć: PLAY

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Postprzez iphoneski » 17 wrz 2018, o 20:33

@Spacedust Ja pisałem, bo przez kilka następnych bet działało a potem znowu padło.
iphoneski
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 979
Dołączył(a): 6 sie 2017, o 18:37
Lokalizacja: Bydgoszcz
Model telefonu: iPhone SE
Sieć: Play

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Postprzez Spacedust » 17 wrz 2018, o 20:36

Ja już potem nie instalowałem, bo bałem się że nie wrócę do stabilnej z zachowaniem danych i tak mi wszystkie SMSy uciekły.
Spacedust
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 4371
Dołączył(a): 20 cze 2007, o 23:01
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 5
Model telefonu: Apple iPhone SE 64 GB - Huawei E3372s-153
Sieć: PLAY

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Postprzez Spacedust » 19 wrz 2018, o 13:50

Jak wygląda sytuacja tej nowej becie 12.1?
Spacedust
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 4371
Dołączył(a): 20 cze 2007, o 23:01
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 5
Model telefonu: Apple iPhone SE 64 GB - Huawei E3372s-153
Sieć: PLAY

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Postprzez iphoneski » 19 wrz 2018, o 14:22

Nie wgrywam już bet, trochę mnie denerwowało instalowanie nowego systemu co tydzień.
iphoneski
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 979
Dołączył(a): 6 sie 2017, o 18:37
Lokalizacja: Bydgoszcz
Model telefonu: iPhone SE
Sieć: Play

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Postprzez Spacedust » 19 wrz 2018, o 15:09

Ok, to podpytam jak będzie ostateczne 12.1, bo póki co wróciłem do 11.4.1. Szkoda, bo 12 chodzi naprawdę ładnie na SE, telefon dostał kopa ;-)
Spacedust
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 4371
Dołączył(a): 20 cze 2007, o 23:01
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 5
Model telefonu: Apple iPhone SE 64 GB - Huawei E3372s-153
Sieć: PLAY

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Postprzez WellDone » 19 wrz 2018, o 19:26

Na IP8 i 12.1 FieldTest działa normalnie.

Apropos, znacie jakis sposob na skrot do uruchomienia? Wklepywanie za kazdym razem jest wkurzajace. (albo kopiuj wklej)
WellDone
Młody wyjadacz
Młody wyjadacz
 
Posty: 442
Dołączył(a): 30 maja 2016, o 22:22
Model telefonu: iPhone 8
Sieć: Play

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Postprzez f0ku5 » 20 wrz 2018, o 22:35

Niestety ten kod to jedyna metoda :(
I stwierdzam, że u mnie na iP X również wszystko działa po staremu.
f0ku5
Moderator
Moderator
 
Posty: 1724
Dołączył(a): 30 kwi 2015, o 00:26
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: iPhone X
Sieć: Orange - Nju

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Postprzez iphoneski » 20 wrz 2018, o 22:44

@f0ku5 12.0 czy 12.1?
iphoneski
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 979
Dołączył(a): 6 sie 2017, o 18:37
Lokalizacja: Bydgoszcz
Model telefonu: iPhone SE
Sieć: Play

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Postprzez f0ku5 » 20 wrz 2018, o 22:49

12.0, nie bawię się w bety ;)
f0ku5
Moderator
Moderator
 
Posty: 1724
Dołączył(a): 30 kwi 2015, o 00:26
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: iPhone X
Sieć: Orange - Nju

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Postprzez iphoneski » 20 wrz 2018, o 23:06

Czyżby tylko w SE nie działał Fieldtest?
iphoneski
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 979
Dołączył(a): 6 sie 2017, o 18:37
Lokalizacja: Bydgoszcz
Model telefonu: iPhone SE
Sieć: Play

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Postprzez f0ku5 » 20 wrz 2018, o 23:33

To najprawdopodobniej chodzi o podział na producentów modemów. Stare iPhone'y miały je od Qualcomm'a, a nowe (od 7 w górę) od Intela. Field Test na tych od Intela działa bezproblemowo.
f0ku5
Moderator
Moderator
 
Posty: 1724
Dołączył(a): 30 kwi 2015, o 00:26
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: iPhone X
Sieć: Orange - Nju

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Postprzez iphoneski » 20 wrz 2018, o 23:57

Na 12.1 beta też działa, jednak zainstalowałem bo field jest mi potrzebny. Bez niego cieżko coś sprawdzić, a resetować telefon za każdym razem nie jest przyjemne.
iphoneski
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 979
Dołączył(a): 6 sie 2017, o 18:37
Lokalizacja: Bydgoszcz
Model telefonu: iPhone SE
Sieć: Play

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Technikalia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości