Telekomunikacja jak na dłoni






[RBM] 100GB za 40zł na 30 dni - nowy pakiet w RBM1/RBM5

Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: [RBM] 100GB za 40zł na 30 dni - nowy pakiet w RBM1/RBM5

Postprzez jarekt » 20 wrz 2018, o 11:56

Z kasą można przejść np. do rbmSMpl (RWK za 5zł, 50GB za 30zł).
Ale jak ktoś potrzebuje znacznie więcej GB...
Ja (częściowo zmuszony przez te wszystkie babole i utrudnienia) na razie robię sobie wolne od forum i Telepolis.
Tutaj więcej info: https://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?f=22&t=94141&start=30#p1011827
jarekt
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2364
Dołączył(a): 27 paź 2015, o 16:19

Re: [RBM] 100GB za 40zł na 30 dni - nowy pakiet w RBM1/RBM5

Postprzez marcin19883 » 20 wrz 2018, o 12:34

A nie lepiej wrócić do fakt mobile? Tam mamy pakiet 20GB za 10zł. Lepiej się opłaca niż pakiet za 30zł z 50GB.
marcin19883
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1348
Dołączył(a): 25 gru 2013, o 13:41
Lokalizacja: Pomorze
Sieć: PLAY, ORANGE, PLUS, T-MOBILE

Re: [RBM] 100GB za 40zł na 30 dni - nowy pakiet w RBM1/RBM5

Postprzez jarekt » 20 wrz 2018, o 12:39

Jest kilka możliwości w obrębie P4 (Play/RBM/Fakt) na efektywne wykorzystani zgromadzonej kasy, czy nawet "zaparkowanie" numeru z kasą np. na rok i przemyślenie sprawy.
Pakowanie się od razu w 100GB za 40zł bez lejka, w dodatku jak ktoś nie ma RWK w RBM5, to musi ładować przynajmniej 50zł co 100 lub 150 dni w RBM1 (oczywiście można ładować 5zł co 65 dni aby utrzymać kasę, numer i taryfę i dopiero w odpowiednim momencie doładować za 50zł co nam da 100 dni lub 150 dni ważności).
Ja (częściowo zmuszony przez te wszystkie babole i utrudnienia) na razie robię sobie wolne od forum i Telepolis.
Tutaj więcej info: https://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?f=22&t=94141&start=30#p1011827
jarekt
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2364
Dołączył(a): 27 paź 2015, o 16:19

Re: [RBM] 100GB za 40zł na 30 dni - nowy pakiet w RBM1/RBM5

Postprzez RobertABCD » 20 wrz 2018, o 14:18

Czy ktoś wie czy niewykorzystane GB przepadają czy się sumują jak się kupi następny?
RobertABCD
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 7
Dołączył(a): 14 paź 2017, o 10:58

Re: [RBM] 100GB za 40zł na 30 dni - nowy pakiet w RBM1/RBM5

Postprzez jarekt » 20 wrz 2018, o 14:21

Przepadają.
Dodatkowo, jeśli zużyjesz 100GB po np. 15 dniach, to przez kolejne 15 dni nie masz neta (lejek cennikowy 0,03Mbit/s jest nieużywalny). Nie możesz wtedy też kupić kolejnego pakietu 100GB za 40zł.
Ratuje cię tylko wtedy zakup zwykłych pakietów np. 6GB za 20zł.
Ja (częściowo zmuszony przez te wszystkie babole i utrudnienia) na razie robię sobie wolne od forum i Telepolis.
Tutaj więcej info: https://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?f=22&t=94141&start=30#p1011827
jarekt
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2364
Dołączył(a): 27 paź 2015, o 16:19

Re: [RBM] 100GB za 40zł na 30 dni - nowy pakiet w RBM1/RBM5

Postprzez RobertABCD » 20 wrz 2018, o 14:35

Dzięki,
To jedyny sensowny dla mnie internet to Play Internet na Kartę
Na DIL mam 300zł ale zostawię to na lepsze czasy. Może coś się pojawi.
Teraz będzie Play Internet za 50zł co 2 miesiące żeby rozładować 1000zł, który mam też nazbierany kiedy nie było DIL.
RobertABCD
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 7
Dołączył(a): 14 paź 2017, o 10:58

Re: [RBM] 100GB za 40zł na 30 dni - nowy pakiet w RBM1/RBM5

Postprzez arat99 » 20 wrz 2018, o 14:43

Jeśli mam na koncie w sekcji Pakiet Internet uzbierane 130GB i włączę ten pakiet za 40zł to który najpierw będzie zużywany ten za 40, czy ten z pakietu internet ?
arat99
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 49
Dołączył(a): 9 cze 2016, o 22:46

Re: [RBM] 100GB za 40zł na 30 dni - nowy pakiet w RBM1/RBM5

Postprzez jarekt » 20 wrz 2018, o 14:59

W regulaminie jest ta kolejność opisana, ale w bardzo niejednoznaczny sposób. Gdy czytałem regulamin pierwszy raz na szybko, to zgłupiałem. Drugi raz jeszcze nie czytałem. Może wieczorkiem, tym się zajmę.

Ale na chłopski rozum, to 100GB powinno mieć zawsze pierwszeństwo.
Ale radzę się w Twoim przypadku wstrzymać z aktywacją 100GB, dopóki ktoś tego nie sprawdzi w praktyce (może być też w systemie coś źle zaprogramowane - w końcu to nowy pakiet).
Ja (częściowo zmuszony przez te wszystkie babole i utrudnienia) na razie robię sobie wolne od forum i Telepolis.
Tutaj więcej info: https://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?f=22&t=94141&start=30#p1011827
jarekt
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2364
Dołączył(a): 27 paź 2015, o 16:19

Re: [RBM] 100GB za 40zł na 30 dni - nowy pakiet w RBM1/RBM5

Postprzez 24bis24 » 20 wrz 2018, o 15:34

jarekt napisał(a):może być też w systemie coś źle zaprogramowane
dlatego warto sprawdzić :-)
bo może się okazać , że właśnie jest błąd chociażby taki jaki miał miejsce jak wprowadzali w marcu Siema i z taryfy internetowej można było przejść na głosową,
z internetowej PiNk: na RBM Siema (bez PL).
ZM we Freshu
24bis24
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 2212
Dołączył(a): 26 sty 2017, o 17:36

Re: [RBM] 100GB za 40zł na 30 dni - nowy pakiet w RBM1/RBM5

Postprzez marcin19883 » 20 wrz 2018, o 19:09

Pakiet 100GB będzie się sumował z innymi pakietami neta? np. kupie 100GB i przed końcem wykupie pakiet za 600MB 5zł, by tylko go przedłużać?
marcin19883
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1348
Dołączył(a): 25 gru 2013, o 13:41
Lokalizacja: Pomorze
Sieć: PLAY, ORANGE, PLUS, T-MOBILE

Re: [RBM] 100GB za 40zł na 30 dni - nowy pakiet w RBM1/RBM5

Postprzez jarekt » 20 wrz 2018, o 19:17

Nie. Ten pakiet ma osobne saldo. Nie działa w RK. Ale jest chociaż 3G (wszystkie technologie, nie tylko LTE).
Ja (częściowo zmuszony przez te wszystkie babole i utrudnienia) na razie robię sobie wolne od forum i Telepolis.
Tutaj więcej info: https://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?f=22&t=94141&start=30#p1011827
jarekt
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2364
Dołączył(a): 27 paź 2015, o 16:19

Re: [RBM] 100GB za 40zł na 30 dni - nowy pakiet w RBM1/RBM5

Postprzez iphoneski » 20 wrz 2018, o 19:34

RobertABCD napisał(a):Na DIL mam 300zł ale zostawię to na lepsze czasy. Może coś się pojawi.

Ja bym nie czekał tylko wykorzystał te 300 zł choćby na ten śmieszny pakiet i o karcie zapomniał. To coś, co ma niby zastąpić DIL nawet nie próbuje przebić ofert konkurencji, taryfa typowo do ubicia. Ten pakiet dali tylko żeby kasa u nich została a nie na smsy premium poszła.
iphoneski
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 965
Dołączył(a): 6 sie 2017, o 18:37
Lokalizacja: Bydgoszcz
Model telefonu: iPhone SE
Sieć: Play

Re: [RBM] 100GB za 40zł na 30 dni - nowy pakiet w RBM1/RBM5

Postprzez arat99 » 20 wrz 2018, o 20:07

W RBM na kartę 1 jest tylko jeden Pakiet internet, więc na jakie konto wpadnie ten pakiet 100GB ?
arat99
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 49
Dołączył(a): 9 cze 2016, o 22:46

Re: [RBM] 100GB za 40zł na 30 dni - nowy pakiet w RBM1/RBM5

Postprzez Kamil7878 » 20 wrz 2018, o 20:27

Skarbonka 300 zł by to wykorzystać, trzeba jeszcze minimum 50 lub 100 zł zainwestowac i znowu mechanizm się nakręca... W 't mobile za 49zl z urządzeniem nie trzeba pamiętać o ważności konta.
Kamil7878
Zapalony dyskutant
Zapalony dyskutant
Avatar użytkownika
 
Posty: 336
Dołączył(a): 24 paź 2017, o 17:40

Re: [RBM] 100GB za 40zł na 30 dni - nowy pakiet w RBM1/RBM5

Postprzez marcin19883 » 20 wrz 2018, o 21:52

Podsumowując. Pakiet 100GB nie sumuje się i mozna tylko kupić 1 na miesiąc. Więc to porażka na całego.
marcin19883
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1348
Dołączył(a): 25 gru 2013, o 13:41
Lokalizacja: Pomorze
Sieć: PLAY, ORANGE, PLUS, T-MOBILE

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oferta na kartę i mix

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości