• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #101194  autor: kitek
 01 wrz 2006, 14:25
Mam taki problem! mam obecnie se k608i który jak wiadomo ma wszystko tylko nie posiada karty pamięci... a ja chciałbym mieć możliwość słuchania muzyki podczas podróży a jak wiadomo pamięc wewnętrzna se nie pozwala na wgranie dużej ilości piosenek! ostatnio wpadło mi troszke gotóweczki do ręki i zastanawiam sie ( i tu właśnie prośba o pomoc ) czy lepiej sprzedać se i kupić telefon ze slotem kart pamięci czy lepiej zostawić starego soniaka a zakupić sobie odtwarzacz mp3... Nadmienie że w gre wchodzi se k750i/d750i. Który pomysł lepszy? ja sam jestem bardziej napalony na telefon bo dochodzi do tego kamera 2megapiksele a nie posiadam oddzielnej cyfrówki! pomórzcie! z góy dzięki!
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2006, 16:05 przez kitek, łącznie zmieniany 1 raz.

#101200  autor: orB
 01 wrz 2006, 14:38
Pewnie że lepiej dołożyć, k600 to ulepszona, aczkolwiek dużo brzydsza wersja antyku zwanego k700.

#101231  autor: przemek910
 01 wrz 2006, 15:55
Najlepszym wyborem będzie jednak K/D750i - dzięki kartom pamięci możesz wgrac duużo muzyki a w dodatku masz całkiem pryzwoity aparacik ;)

P.S. Coś mi się zdaje że to nei ten dział :roll:

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#101233  autor: kamil1221
 01 wrz 2006, 16:01
A może sprawisz sobie nowego Sagema my700X z allegro, lub my501X za 479 zł w Simplusie.
Telefony maja slot na karty pamięci, mp3, Bluetooth, aparaty po 1,3 megapixela, świetne wyświetlacze.
Sagem my700X do tego ma radio i transmisje danych EDGE.

#101236  autor: Osk92
 01 wrz 2006, 16:11
A może BenQ-Siemens EL71 albo Siemens S75 :lol: Dobry wygląd (w przypadku tego 1), aparaty takie same, funckje podobne... (jak nie takie same) w sumie kwestia gustu.
D750 będzie dobrym wyborem :)

#101242  autor: Dragon
 01 wrz 2006, 16:27
najlpiej gdybys wzial SE D750i, cyfrowki nie masz wiec w pewnym sensie telefon ci ja zastapi, mp3 tez jest dobre (jak zostanie ci troche kasy mozesz zainwestowac w sluchawki z serii W). Co do kupna mp3 to zalezy jeszcze jaka, jesli masz kase na iPod no to jasne ze lepsze ale jesli chcesz kupic jakiegos Creativa MuVo to ja bym wolal telefon

#101244  autor: hettman
 01 wrz 2006, 16:29
oczywiscie ze tel. z mp3 bo ma 1 bardzo wielka zalete... jezeli masz osobny odt.mp3 i akurat go sluchasz a tel zadzwoni to nie odbierzesz no chyba ze wlaczysz wibre i bedziesz go mial blisko ciala(co nie jest najlepsze dla tel. bo pot ludzki powoli przenika do wnetrza i po jakims czasie-wiadomo) a ze k 750 to jest naprawde spoko fonik to nie ma sie co zastanawiac.

#101264  autor: Orange
 01 wrz 2006, 17:07
Dragon pisze: Co do kupna mp3 to zalezy jeszcze jaka, jesli masz kase na iPod no to jasne ze lepsze ale jesli chcesz kupic jakiegos Creativa MuVo to ja bym wolal telefon
Chyba sobie lepiej sprawić np. N70 / D750i niż iPoda wkońcu są w tej samej cenie prawie.

together we can do more

#101267  autor: Przemek
 01 wrz 2006, 17:09
przemeQ pisze:
Dragon pisze: Co do kupna mp3 to zalezy jeszcze jaka, jesli masz kase na iPod no to jasne ze lepsze ale jesli chcesz kupic jakiegos Creativa MuVo to ja bym wolal telefon
Chyba sobie lepiej sprawić np. N70 / D750i niż iPoda wkońcu są w tej samej cenie prawie.
To już zależy na czym komu bardziej zależy. Czy na dobrej wręcz idealnej jakości dźwięku i oglądaniu w przyzwoitej jakości filmów czy na telefonie z bajerami. Jeśli to pierwsze to iPod jest lepszym rozwiązaniem...

#101378  autor: uśmiechnięty
 01 wrz 2006, 22:01
Ehem, ja również myślę, że jeżeli nie masz cyfrówki, a chcesz mieć bdb aparat, to myślę, że najlepszym wyborem byłby Sony Ericsson D/K750i. Taka jest prawda, że robią najlepsze zdjęcia z aparatów 2-megapixelowych oraz Sony Ericsson W800i/810i.
Za nimi jest dopiero (moim zdaniem!) Nokia 6233.
SE D/K750i również posiadają karty pamięci, więc będziesz mógł wgrać dużo muzy. ;)
Wybór między tymi telefonami, to tylko kwestia gustu jeśli chodzi o wygląd.
Funkcje - identyko.
Nawet w dziale Sony Ericsson założyłem temat odnośnie tego, który telefon bardziej z tej dwójki podoba się z wyglądu ludziom.
http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php ... sc&start=0

[/scroll]