• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 8 z 15
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 15
 #1010710  autor: jarekt
 02 wrz 2018, 10:41
Mając aktywny SD i dzwoniąc na numery zwykłe w P4, np. z taryfy FPnK do Virgin, połączenie jest darmowe.
Nie rozumiem po co @24bis24 celowo wprowadza w błąd: wczoraj napisał, że takie połączenie jest darmowe (prawda), a dzisiaj w tym wątku napisał, że od dawna jest płatne (nieprawda).

Widać też, że @24bis24 i niektórzy inni nie wiedzą, że połączenia w ramach SD (czy nolimitu) na numery o podwyższonej opłacie i specjalne (będące w Sieci Telekomunikacyjnej P4), nie są darmowe (jest to np. wyraźnie podkreślone w regulaminie SD już na samym początku w p.1 czy w cenniku oferty nolimit).
Są od tego "wyjątki" (z powodu błędnego zaprogramowania niektórych numerów/sytuacji) ale to trzeba wiedzieć jakie konkretnie.
 #1010733  autor: 24bis24
 02 wrz 2018, 12:34
Mając aktywny SD i dzwoniąc na numery zwykłe w P4, np. z taryfy FPnK do Virgin, połączenie jest darmowe.
Nie rozumiem po co @24bis24 celowo wprowadza w błąd: wczoraj napisał, że takie połączenie jest darmowe (prawda), a dzisiaj w tym wątku napisał, że od dawna jest płatne (nieprawda).
a gdzie napisałem, że są płatne?
chodzi Ci o to?
24bis24 pisze:Hohopitan_1980 napisał(a):
Negatywną zmianą platformy billingowej mogą być połączenia płatne na linii Play - VM.
przecież tak jest od dawna.
to zadzwoń z Faktu do Virgin z pakiet nielimitowanych połączeń na komórkowe i zobacz co będzie?. Jeśli masz kasę na koncie głównym.
Fakt to taryfa Play tak dla jasności. :-)
nie napisałem nigdzie, że z taryf ze SD w Play pobiera kasę za połączenie z Virgin
jarekt pisze:Są od tego "wyjątki" (z powodu błędnego zaprogramowania niektórych numerów/sytuacji) ale to trzeba wiedzieć jakie konkretnie.
o tym też bis wie
marcz123456 pisze: Miałem wczoraj kilka połączeń z Play, i nie było kosztów u rozmówcy.
o jakich kosztach u rozmówcy piszesz?

ZM we Freshu Darmowe rozmowy i SMSy w Play
 #1010735  autor: jarekt
 02 wrz 2018, 12:46
@24bis24, chłopie dyskusja jest (i zawsze była) o połączeniach Play --> Virgin (z Play do Virgin) w ramach SD.

Napisałeś wyraźnie, że połączenia z Play do Virgin są od zawsze płatne. Co jest bzdurą.

Już samo to, że chodzi o SD i bezpłatne w jego ramach połączenia w P4 (w domyśle bezpłatne SD) dostępne w większości taryf Play/RBM, a NIEDOSTĘPNE w Fakt, wyklucza Fakt na starcie i nikt poza Tobą nie miał tutaj Faktu na myśli ("połączenia do Virgin z Play - czyli wg Ciebie z Faktu - są od zawsze płatne").

Jeśli dla Ciebie, w ramach takiej dyskusji w wątku o Virgin/Freemium, Fakt to Play ze Stanem Darmowym, to nie ma o czym rozmawiać. Mąć dalej.

PS. Mówiąc inaczej: jak @24bis24 pisze/czyta Fakt, to ma na myśli Fakt, a jak pisze/czyta Play, to ma na myśli... Fakt :)
 #1010736  autor: 24bis24
 02 wrz 2018, 12:52
jarekt pisze:@24bis24, chłopie dyskusja jest (i zawsze była) o połączeniach Play --> Virgin (z Play do Virgin) w ramach SD.
czyli w/g Ciebie Fakt nie jest taryfą Play?
Nigdzie nie piszę, że w Fakt jest SD.

#1010738  autor: jarekt
 02 wrz 2018, 13:02
@chłopie, wątek jest o Virgin/Freemium (przeczytaj tytuł tematu) i czasami o bezpłatnych rozmowach do tegoż Virgin w ramach SD z Play, a NIE Z FAKTU.

Co ty masz z tym Faktem? Od tej kasy z aukcji wszędzie tylko Fakt widzisz?

Czyli Virgin i bezpłatne połączenia do Virgin, czyli połączenia z Play (a nie połączenia z Fakt, czy z P4). Z Play, a w domyśle ze wszystkich taryf Play, które mają SD i innych taryf P4, które mają SD - ale nie ma wśród nich Faktu, bo Fakt nie ma SD.

Więc skończ już z tym Faktem, bo nie o tym jest dyskusja i temat.
Ale jak chcesz, to napisz, że z Orange jest płatne do Virgin. Przynajmniej będzie to prawda.

Z Play ze Stanem Darmowym jest darmo do Virgin (poza numerami specjalnymi - tu trzeba uważać) - a nie tak jak napisałeś bzdurę, że są od dawna płatne.

---edit---
24bis24 pisze:czyli w/g Ciebie Fakt nie jest taryfą Play?
Miałem na to nie odpisywać ale Ci napiszę.
Tak, wg mnie i nie tylko mnie, FaktM, to nie jest taryfa Play. To jest CO NAJWYŻEJ taryfa (ale i marka/submarka) P4. P4 to nie Play. Play to nie P4.

Teraz już wiesz i więcej bzdur typu "Fakt to taryfa Play" nie będziesz pisał :).

Ale to i tak nie ma żadnego związku z Twoim stwierdzeniem w tym wątku, że od dawna rozmowy z Play do Virgin (w ramach SD) są płatne.
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2018, 13:15 przez jarekt, łącznie zmieniany 5 razy.
 #1010739  autor: 24bis24
 02 wrz 2018, 13:07
jarekt pisze: Od tej kasy z aukcji wszędzie tylko Fakt widzisz?
nie przerzucaj tego na mnie.
jarekt pisze:Tak, wg mnie i nie tylko mnie, FaktM, to nie jest taryfa Play. To jest CO NAJWYŻEJ taryfa (ale i marka/submarka) P4. P4 to nie Play. Play to nie P4.

Teraz już wiesz i więcej bzdur typu "Fakt to taryfa Play" nie będziesz pisał .
mnie już przeszkoliłeś, więc pozostaje Tobie przeszkolić jeszcze pracowników obsługujących sieć Play oraz Fakt.

#1010766  autor: anonymous093133
 02 wrz 2018, 16:24
Skoro kłótnia zakończona to pozwolę sobie przypomnieć mój nowy problem.

"Informuję więc że dwukrotnie pobrało mi kasę i mam teraz 600 minut.
Tak swoja droga to nie wiem czy to jest zgodne z regulaminem mini9 ???"

Pytam bo nie doczytałem tego w regulaminie.
Chyba że coś przeoczyłem.
 #1010770  autor: Ruben
 02 wrz 2018, 16:33
jarekt pisze:Z Play ze Stanem Darmowym jest darmo do Virgin (poza numerami specjalnymi - tu trzeba uważać)
Może to nie najlepszy wątek ale zapytam, ponieważ w założonym przeze mnie mniej komentujących jest ;)
Czy numerem specjalnym czy też o podwyższonej opłacie jest numer BOK Virgin? Pytam ponieważ w jednej ofercie abonamentowej takie połączenia są właśnie taryfikowane poza abonamentem chociaż w cenniku numer 799-555-222 nie jest wymieniony jako specjalny a z innych taryf rozliczane są w ramach SD. Jak ta sprawa wg. Ciebie wygląda?
 #1010775  autor: anonymous093133
 02 wrz 2018, 17:05
jarekt pisze:@waldekgdynia, ja bym reklamował, no chyba, że Ci się to opłaca.
33. Nie ma możliwości korzystania z więcej niż jednego Pakietu Zintegrowanego w jednym czasie.
No właśnie. Nie bardzo bo 10 godzin to nawet za dużo dla mojej żony. :D
Wysłałem maila z reklamacją.
 #1010777  autor: ManiacGSM
 02 wrz 2018, 17:14
A ja mam pytanie, czy ktoś z Was miał taką akcję, że dany pakiet się skończył-a sms z informacją przyszedł z opóźnieniem. Jest to trochę irytujące.

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.
 #1010780  autor: sa
 02 wrz 2018, 17:30
ManiacGSM pisze:A ja mam pytanie, czy ktoś z Was miał taką akcję, że dany pakiet się skończył-a sms z informacją przyszedł z opóźnieniem. Jest to trochę irytujące.
Dziwne zazwyczaj atakują smsami że pakiet ci się skończy średnio 3-2 dni przed końcem tego pakietu z podanym info typu: termin; za 2 dni....itd. że już jutro ...Coś im się musiało zawiesić w systemie od tych zmian.Ale patrząc na problem Waldkddynia że mu wbrew regulaminowi 2 razy włączył się pakiet mini za 9zł to mają tam niezły bałagan i nie ogarniają systemu.
Czy w ogóle ci się odnowił?
 #1010782  autor: ManiacGSM
 02 wrz 2018, 17:39
No ja jechałem na pakiecie sms za 9zł i ostatnio podkusiło mnie aby spróbować ''alternatywy'' 400sms'ów za 3 złote. Zazwyczaj kodem *222# sprawdzam ile ich jeszcze zostało, ale człowiek czasem się zapomni. Za pierwszym razem straciłem tylko kilka groszy wysyłając sms'y do znajomych po normalnej cennikowej stawce. I informacja przyszła z lekkim opóźnieniem, a tym razem wystukałem prawie 6 zeta po zakończeniu tych czterystu i sms z info przyszedł dopiero po południu.

Przepraszam za stwierdzenie- niby to ''duperela'' ale dość irytująca.

#1010784  autor: 24bis24
 02 wrz 2018, 17:42
marcz123456 pisze:No mi właśnie po kilka zawsze wysyłają, nawet w nocy
No mi, nie zrozumieć jak to ma się do tego? :mrgreen:
ManiacGSM pisze:A ja mam pytanie, czy ktoś z Was miał taką akcję, że dany pakiet się skończył-a sms z informacją przyszedł z opóźnieniem. Jest to trochę irytujące.

#1010787  autor: sa
 02 wrz 2018, 18:12
To zmienia postać rzeczy.Koniec pakietów smsów czy minut z tego co wiem to nie informują smsami a przynajmniej ja nigdy żadnego nie dostałam mimo że pakiety minut kończyły mi się wcześniej tj przed zakończeniem pakietu głównego .Tutaj niestety zostaje tylko ręczne sprawdzanie stanu.Dlatego brak info raczej nie dziwi.Trzeba sprawdzać a nie czekać na sieć,bo oni w tym przypadku nic nie robią.
 #1010788  autor: ManiacGSM
 02 wrz 2018, 18:17
No akurat wykasowałem już te info od virgin, więc nie zrobię screen'a.

• Strona 8 z 15
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 15
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8