• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

#99589  autor: kamil1221
 28 sie 2006, 16:36
Nie musimy - już dawno czytałem ten artykuł - już 2 osobom wysłałam go na PW bo nie chciałem za bardzo rozprowadzać takich treści na ogólnym forum, ale dobrze, że Ty to zrobiłeś.

#99591  autor: Rozmaryn
 28 sie 2006, 16:46
Nie napisałem "musicie", tylko "możecie" :wink:

Nie wiem czemu nie chciałeś podawać "takich treści" na forum? :scratch: Przecież to zwykły test z czasopisma, nie link do konkurencyjnego serwisu. Poza tym może przydać się osobom zainteresownym kupnem tego telefonu.

Z testu (średni imho) wynika, że telefon jest w porządku, nie ma żadnych dużych wad, o mniejszych też nie wspomniano.

PS: 4 dni to nie jest "dawno" ;-)

#99597  autor: xfunio
 28 sie 2006, 16:56
Mi we wrześniu kończy sie umowa w Plusie jak myślicie będzie on w ofercie na abonament?? Wsumie jestem 8 rok w sieci wiec chyba dostane jakis mały upuścik 4 lata na karte i 4 na abonament z tym samym numerem(skorzystalem z konwersji w simplusie)..szkoda tylko bo zakupilem sagema myx6-2 calkie niedawno..no ale sprzedac zawsze mozna :) pozdr

#99687  autor: jmk
 28 sie 2006, 20:52
Rozmaryn pisze:Z testu (średni imho) wynika, że telefon jest w porządku, nie ma żadnych dużych wad, o mniejszych też nie wspomniano.
Też muszę przyznać że test delikatnie mówiąc średni, w zasadzie to jest to raczej bardziej zaawansowany opis wyglądu niż test telefonu. Ja bym raczej oczekiwał opisu funkcjonalności menu, szybkości działania softu, screenshotów, ergonomii w używaniu klawiatury aparatu i odtwarzacza i tego typu rzeczy. No ale pierwsze koty za płoty. Trzeba troszkę zaczekać, mnie najbardziej zależy na znalezieniu jakiś drobnostek przez które telefon by odpadł jak dla mnie. Np chciałem kupić Motkę L7 - okazało się że nie można domyślnie ustawić raportów doręczeń. N6230i - okazuje się że nie ma opcji "usuń raporty" - trzeba usuwać pojedynczo. Wiem że to mogą się wydawać pierdoły, ale wybredny jestem ;) A poważnie - znam swoje potrzeby i wiem czego po prostu nie może mi zabraknąć w telefonie żeby użytkowało się go z przyjemnością. MY501X urzekł mnie wyglądem i bogactwem dodatków, ale to jest fajne lecz nie najważniejsze, co mi po dobrym aparacie i odtwarzaczu mp3 w ślicznym telefonie jeśli do furii będzie mnie doprowadzało korzystanie z niego.

BTW - dziękuję Kamilowi za info na priva.

#100198  autor: kamil1221
 30 sie 2006, 00:33
Pozwoliłem sobie użyczyć parę fotek z aukcji allegro, na której jest dostępny my501X :arrow: Allegro
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

#100238  autor: jmk
 30 sie 2006, 09:51
kamil1221 pisze:Pozwoliłem sobie użyczyć parę fotek z aukcji allegro, na której jest dostępny my501X
Szybko...
Inna sprawa że prawdziwy biznesmen z kolesia, sprzedawać drożej niż w sklepie... ;)

Co do samego telefonu - wygląda fajnie, na real foto tył jak dla mnie jest zupełnie inny niż na materiałach promocyjnych.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2006, 13:43 przez jmk, łącznie zmieniany 1 raz.

#100262  autor: lukasm
 30 sie 2006, 11:11
Ładny telefon, a ładny bo jest wg mnie wierną kopią k750

#100322  autor: kamil1221
 30 sie 2006, 13:45
Kolejne foty zdobyte :)
Wedle kolesia z Allegro można przewijać mp3

Obrazek Obrazek

#100555  autor: xfunio
 30 sie 2006, 22:52
Co do przewijania to podobno się nie da tak ktoś napisał w komentarzach telefonu na stronce gsmonline LINK ..wiec juz sam nie wiem..no i piszą że bateria przy średnim użytkowaniu trzyma 2,5 dnia troche mało przy Sagemie myx6-2...
Ostatnio zmieniony 30 sie 2006, 23:32 przez xfunio, łącznie zmieniany 1 raz.

#100573  autor: kamil1221
 30 sie 2006, 23:32
Ja pytałem się kolesia z aukcji allegro i on mówi, że jest przewijanie
Może przewijać MP3 tu zdjęcie w załączniku.
Pozdrawiam

Więc nie wiem sam.
Byłem dziś w plusie już jest w ofercie, ale w Tychach nie mają go na magazynie, bo jeszcze nie było dostaw.

#100603  autor: xfunio
 31 sie 2006, 00:30
Ale w Plusie na Abonament czy w Simplusie?? Jak na abo to pewnie za 1zł go dostane do września juz nie daleko :)) mimo wszystko zostane chyba przy Sagem myX6-2 podjade tylko na Wolumen niech chłopaki mi polskie menu wgrają :)

#100604  autor: kamil1221
 31 sie 2006, 00:38
Chodzi mi o zestawy simplus.
Ja już jestem praktycznie zdecydowany na my501X.
Co mogę powiedzieć po roku z myX6-2 ?
Na pewno jest to bardzo dobry telefon, który ma wiele wad, ale więcej zalet - cena, multimedialność, styl i klasa.
Czasem już dostaje czegoś, gdy na niego patrzę - że tego nie umie albo tego.
Brakuje mi strasznie polskiego menu ;)
Teraz to kwestia czasu, kiedy go kupię :)
Jest ładny, nazywa się, Sagem :D i do tego ma wszystko, co mi jest potrzebne.

#100611  autor: Knight_Rider
 31 sie 2006, 08:00
xfunio pisze:Co do przewijania to podobno się nie da tak ktoś napisał w komentarzach telefonu na stronce gsmonline LINK ..wiec juz sam nie wiem..no i piszą że bateria przy średnim użytkowaniu trzyma 2,5 dnia troche mało przy Sagemie myx6-2...
Piszą tak bo sformatować bateri nie umią. Nie raz się spotkałem z komentarzami że ludzie pisza żę ladowali normalnie i sie potem pytaja co to jest to formatowanie. Z drugiej strony mógł tyle trzymać jak ktoś często sluchał muzyki.

#100618  autor: xfunio
 31 sie 2006, 09:06
Bardzo możliwe że tak jest czekam na jakiś pełniejszy test bo wsumie jak ktoś go kupił w simplusie i pisze że bateria krótko trzyma to nie ma co się dziwić jak pojawił się od poniedziałku nie zdążł go naładowąć drugi raz ;) mi też myX6-2 z poątku trzymał 2-3 dni ale tylko z początku później czas się wydłużał..

#100621  autor: Knight_Rider
 31 sie 2006, 09:29
Baterie należy formatować 3 razy po 12 godz najlepiej na wyłączonym telefonie. Jak ktoś tego nie zrobi to sie nie dziwie że nażeka.

#100696  autor: kamil1221
 31 sie 2006, 12:18
- przy słuchaniu muzy, ekran się wygasza, czyli oszczędzamy bateryjkę, coś co brakowało mi przy MyX6-2
- z poziomu telefonu możemy zakładać foldery w fonie, porzenosić pliki pomiędzy nimi itp.
- pisanie wiadomości - zaczynasz pisać smska i w połowie przychodzi ci do głowy ze jednak wysłal bys mmsa ze zdjęciem, nie musisz nic kasowac i zaczynać od początku - po prostu wstawiasz zdjęcie czy co tam chcesz i wysyłasz, telefon sam wysle odpowiedni rodzaj wiadomości
- bateria - w testach mozna się spotkac z opiniami że słabo trzyma - u mnie, przy zakupie ok godz. 13 w sklepie piszczała ze jest słaba, w domu z 2 godz. był podłączony a potem intensywnie użytkowany (muza) do godz. 1 w nocy i do następnego dnia nie ubyła ani jedna kreska ze wskaźnika
- ładowanie baterii może być przez zwykłą ładowarkę ale również przez kabel USB, tz. przesyłamy sobie muze, obrazki czy inne pierdółki a w tym czasie tel. sie ładuje
- po zakupie proponuje od razu format pamięci - zyskujemy klika MB więcej, a to co tracimy i tak nie jest wiele warte, jakieś demo dźwięków,filmów itp.
- jedyny zgrzyt jaki do tej pory zauważyłem to to że nie mogę go zmusić do nagrania filmu dłuższego niz kilkanaście sekund mimo że jest opcja nagrywania bez ograniczeń na cała dostępna pamięć, więc może to być jakiś błąd w oprogramowaniu mojego egzemplarza - bede w pobliżu serwisu to wdepnę i się dowiem, dam znać później co i jak z tym nagrywaniem
Pozwole sobie zacytować z innego forum Sagema :arrow: więcej na tej Stronie :wink:

#102826  autor: mation
 06 wrz 2006, 16:04
Gdyby nie to ze nie da sie zdjac simlocka to bym go bral ale tak to mam dylemat. jednak mam duzo znajomych w heyah i nie musze teraz tak czesto kupowac doladowania. jakby ktos dowiedzial sie czegos w kwesti simlocka to prosze o wiadomosc.

#106492  autor: Oskarito
 18 wrz 2006, 21:24
kupilem dzisiaj ten telefon !! nie moge narzekac jest nawet super jak za ta cene. Miałem wczesniej motke V3 i zostawilem sobie kabel USB od niej i co mnie zaskoczylo pasuje do tego wlasnie sagema :D podlaczylem do kompa i od razu wyskoczyl now dysk wymienny jak bym podlaczyl cyfraka :D

#107417  autor: Danti
 21 wrz 2006, 19:25
Jak juz tyle osób ma ten tel to może dowiem się czy można zlikwidować blokadę simlock na simplusa ???.

#116167  autor: Irek
 22 paź 2006, 22:19
Jedno pytanie: jest w zestawie kabel USB?

"And one more thing..."