Telekomunikacja jak na dłoni






[NetWorkS!] Rozbudowa i konfiguracja sieci Orange i T-Mobile

Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: [NetWorkS!] Rozbudowa i konfiguracja sieci Orange i T-Mo

Postprzez Spacedust » 26 lip 2018, o 18:58

W KINEPOLIS w Poznaniu na Franowie pełny rozwód N! (lokalizacja Orange). To już są naprawdę małe piko. Ruch pewnie też taki sobie, bo naokoło inne stacje, a w środku ludzie i tak zaraz wchodzą do sal i wyłączają telefony. Plus się też przymierzał do piko w tej lokalizacji, ale olał temat.

+L1800 Orange
+L2100 Orange
+U900 Orange
+L1800 T-Mobile
+L2100 T-Mobile
+U900 T-Mobile
-L1800 N!
-U900 N!
Spacedust
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 4366
Dołączył(a): 20 cze 2007, o 23:01
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 5
Model telefonu: Apple iPhone SE 64 GB - Huawei E3372s-153
Sieć: PLAY

Re: [NetWorkS!] Rozbudowa i konfiguracja sieci Orange i T-Mo

Postprzez kwistas » 26 lip 2018, o 22:47

piotrzet napisał(a):A 1800 rozdzielona czy wspólna?

https://imgur.com/a/wFXAJyC
Prędkości przyzwoite nawet przy dobrym obciążeniu, zlokalizować stacji nie miałem czasu, ale postaram się coś zrobić.
Daje screen :)

Wspólne jest na 58600?
kwistas
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1008
Dołączył(a): 31 sty 2008, o 01:51
Lokalizacja: Lublin/Niemce
Pochwały: 31
Model telefonu: Mi A1
Sieć: Nju

Re: [NetWorkS!] Rozbudowa i konfiguracja sieci Orange i T-Mo

Postprzez harys » 26 lip 2018, o 23:00

1749 to nośna już po rozwodzie.


Wysłane z Honor 9
harys
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1843
Dołączył(a): 11 sty 2014, o 18:43

Re: [NetWorkS!] Rozbudowa i konfiguracja sieci Orange i T-Mo

Postprzez Mixiorek » 27 lip 2018, o 08:11

Mixiorek napisał(a):Odpalono pasmo LTE 2600 na stacji Orange:
Warszawa - Wilanów, Mazowieckie
ul. Wiertnicza 166 (budynek Media Business Centre - siedziba TVN, ITI)

Działa dla T-Mobile.

To nie koniec, doszło też na tej stacji LTE 800.

Dzisiaj rano przejechałem około 25-30km po Warszawie (po strefach bez L2100). Terminal wybiera 2600 lub 800. Pomija 1800. dopiero jak dojechałem na miejsce, stanąłem i się pokręciłem to wpadło 1800 ale tylko na moment.

W ostatnim wykazie pozwolenia na L2100 w centrum i nie tylko. Obok ronda ONZ chyba już zaczęli? Jak to wygląda, poszli mocniej?
Mixiorek
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 3728
Dołączył(a): 21 sie 2007, o 20:01
Lokalizacja: Stegny
Pochwały: 3
Sieć: Każda

Re: [NetWorkS!] Rozbudowa i konfiguracja sieci Orange i T-Mo

Postprzez Spacedust » 27 lip 2018, o 12:42

Kolejny dzień trzyma mi U2100, pewnie już tak zostanie aż zupełnie zrefarmują do L2100 :(
Spacedust
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 4366
Dołączył(a): 20 cze 2007, o 23:01
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 5
Model telefonu: Apple iPhone SE 64 GB - Huawei E3372s-153
Sieć: PLAY

Re: [NetWorkS!] Rozbudowa i konfiguracja sieci Orange i T-Mo

Postprzez cybere » 27 lip 2018, o 12:52

w centrum Wawy (Twarda, Panska, Sliska) Orange L2100 jest juz chyba ponad tydzien
cybere
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 7
Dołączył(a): 7 lut 2015, o 16:52

Re: [NetWorkS!] Rozbudowa i konfiguracja sieci Orange i T-Mo

Postprzez Mixiorek » 27 lip 2018, o 15:00

To ładnie. Zrobiłbym rundkę by ocenić co już zrobili ale nie mam jak wymusić L2100 :/
Mixiorek
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 3728
Dołączył(a): 21 sie 2007, o 20:01
Lokalizacja: Stegny
Pochwały: 3
Sieć: Każda

Re: [NetWorkS!] Rozbudowa i konfiguracja sieci Orange i T-Mo

Postprzez Spacedust » 27 lip 2018, o 21:28

Ja też nie mam jak wymusić, a latam po pasmach bez problemu. Wyłącz VoLTE. Wykonaj dowolne połączenie głosowe i je zakończ. Telefon spadnie do L2100, jeśli zadzwonisz jeszcze raz w tym momencie i je zakończysz to spadnie do L1800.

Na stacjach bez L2600 domyślnie wpadnie L2100 z automatu. Możesz pod taką podejść, odpalić w tle ping i potem możesz już latać po całym mieście.
Spacedust
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 4366
Dołączył(a): 20 cze 2007, o 23:01
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 5
Model telefonu: Apple iPhone SE 64 GB - Huawei E3372s-153
Sieć: PLAY

Re: [NetWorkS!] Rozbudowa i konfiguracja sieci Orange i T-Mo

Postprzez Rezen » 27 lip 2018, o 23:00

Spacedust napisał(a):W KINEPOLIS w Poznaniu na Franowie pełny rozwód N! (lokalizacja Orange). To już są naprawdę małe piko. Ruch pewnie też taki sobie, bo naokoło inne stacje, a w środku ludzie i tak zaraz wchodzą do sal i wyłączają telefony. Plus się też przymierzał do piko w tej lokalizacji, ale olał temat.

+L1800 Orange
+L2100 Orange
+U900 Orange
+L1800 T-Mobile
+L2100 T-Mobile
+U900 T-Mobile
-L1800 N!
-U900 N!
Czemu na pelnoprawne btsy mowosz pikobts?
Rezen
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 49
Dołączył(a): 13 gru 2014, o 23:10

Re: [NetWorkS!] Rozbudowa i konfiguracja sieci Orange i T-Mo

Postprzez harys » 27 lip 2018, o 23:13

Spacedust napisał(a):Ja też nie mam jak wymusić, a latam po pasmach bez problemu. Wyłącz VoLTE. Wykonaj dowolne połączenie głosowe i je zakończ. Telefon spadnie do L2100, jeśli zadzwonisz jeszcze raz w tym momencie i je zakończysz to spadnie do L1800.

Na stacjach bez L2600 domyślnie wpadnie L2100 z automatu. Możesz pod taką podejść, odpalić w tle ping i potem możesz już latać po całym mieście.
To nie takie proste w Warszawie. Przez większość czasu ile bym się nie kręcił po Warszawie to mam l2600. Jak już jadę szybciej- pociąg czy auto,albo wejdę gdzieś do budynku to siedzi w l800. Strasznie ciężko w trybie auto złapać l2100 czy nawet l1800.

Wysłane z Honor 9
harys
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1843
Dołączył(a): 11 sty 2014, o 18:43

Re: [NetWorkS!] Rozbudowa i konfiguracja sieci Orange i T-Mo

Postprzez Spacedust » 27 lip 2018, o 23:42

Rezen napisał(a):Czemu na pelnoprawne btsy mowosz pikobts?


To jest piko, jeden sektor zainstalowany w środku. Na dachu nie ma nic.
Spacedust
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 4366
Dołączył(a): 20 cze 2007, o 23:01
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 5
Model telefonu: Apple iPhone SE 64 GB - Huawei E3372s-153
Sieć: PLAY

Re: [NetWorkS!] Rozbudowa i konfiguracja sieci Orange i T-Mo

Postprzez Spacedust » 27 lip 2018, o 23:43

harys napisał(a):To nie takie proste w Warszawie. Przez większość czasu ile bym się nie kręcił po Warszawie to mam l2600. Jak już jadę szybciej- pociąg czy auto,albo wejdę gdzieś do budynku to siedzi w l800. Strasznie ciężko w trybie auto złapać l2100 czy nawet l1800.


Wykonałeś połączenie? Telefon musi spaść do 3G i potem wrócić z automatu do LTE.
Spacedust
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 4366
Dołączył(a): 20 cze 2007, o 23:01
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 5
Model telefonu: Apple iPhone SE 64 GB - Huawei E3372s-153
Sieć: PLAY

Re: [NetWorkS!] Rozbudowa i konfiguracja sieci Orange i T-Mo

Postprzez Rezen » 27 lip 2018, o 23:45

Spacedust napisał(a):
Rezen napisał(a):Czemu na pelnoprawne btsy mowosz pikobts?


To jest piko, jeden sektor zainstalowany w środku. Na dachu nie ma nic.
To normalny bts jednosektorowy :-) piko obsluguja zazwyczaj po jednym pasmie i pojemnosciowo padlyby w centrum handlowym
Rezen
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 49
Dołączył(a): 13 gru 2014, o 23:10

Re: [NetWorkS!] Rozbudowa i konfiguracja sieci Orange i T-Mo

Postprzez harys » 28 lip 2018, o 06:37

Spacedust napisał(a):
harys napisał(a):To nie takie proste w Warszawie. Przez większość czasu ile bym się nie kręcił po Warszawie to mam l2600. Jak już jadę szybciej- pociąg czy auto,albo wejdę gdzieś do budynku to siedzi w l800. Strasznie ciężko w trybie auto złapać l2100 czy nawet l1800.


Wykonałeś połączenie? Telefon musi spaść do 3G i potem wrócić z automatu do LTE.
Faktycznie, leci wtedy u2100-l800-l1800.
Niestety u mnie w domu jeszcze stacje przed rozwodem więc l2100 nie sprawdzę do poniedziałku

Wysłane z Honor 9
harys
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1843
Dołączył(a): 11 sty 2014, o 18:43

Re: [NetWorkS!] Rozbudowa i konfiguracja sieci Orange i T-Mo

Postprzez Spacedust » 28 lip 2018, o 20:05

Przed rozwodem to często wpada to nierozwiedzione L1800 albo właśnie L800.

Tymczasem kolejna mała porcja z Poznania:

- ul. Forteczna 14a +L1800 Orange +L2100 Orange
- ul. Książęca 1 +L1800 Orange +L2100 Orange
- ul. Św.Antoniego 50 +L1800 Orange +L2100 Orange
Spacedust
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 4366
Dołączył(a): 20 cze 2007, o 23:01
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 5
Model telefonu: Apple iPhone SE 64 GB - Huawei E3372s-153
Sieć: PLAY

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Technikalia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości