Telekomunikacja jak na dłoni






Virgin Mobile w Polsce cz.3

Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez t r o i p » 14 lip 2018, o 13:04

W pakiecie Gigadaje nie ma internetu w roamingu.
Możesz sobie dokupić taki pakiet.
500 MB 19 zł / 30 dni.
1 GB 39 zł / 30 dni
2 GB 69 zł / 30 dni
Dictum sapienti sat est.
t r o i p
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 510
Dołączył(a): 9 mar 2018, o 15:12

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez lucfej » 14 lip 2018, o 14:05

adacomp napisał(a):
lucfej napisał(a):
adacomp napisał(a):
Jest limit do 4 pakietów Freemium na osobę(pesel). W regulaminie nawet o tym jest.
Więcej nie da rady aktywować.


Bzdura

https://virginmobile.pl/media/documents/Regulamin_Oferty_Promocyjnej_Pakiet_Freemium_dla_Abonentow_Virgin_Mobile_na_Karte_wazny_od_2017-12-21.pdf
Punkt 13 i 14 :)


Mam obecnie 9 kart SIM we freemium, więc powtorze bzdura.
lucfej
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 133
Dołączył(a): 26 wrz 2014, o 19:56

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez marcin19883 » 14 lip 2018, o 14:22

Karlos20 napisał(a):
t r o i p napisał(a):Wszystkie taryfy Virgin nie zależnie od platformy mają lte.

Bzdura.
BK 2012 nie współpracuje z LTE, no i leci na platformie billingowej Playa.
Jak kiedyś, gdy miałem bk2012 kilka lat temu, to było lte.
marcin19883
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1356
Dołączył(a): 25 gru 2013, o 13:41
Lokalizacja: Pomorze
Sieć: PLAY, ORANGE, PLUS, T-MOBILE

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez jarekt » 18 lip 2018, o 01:29

Wszystkie moje karty z BK2012 (dokładnie w tym momencie) nie są wpuszczane do LTE (urządzenie ma wymuszone LTE, karty są po wymianie na nowe 3w1).


lucfej napisał(a):Mam obecnie 9 kart SIM we freemium, więc powtorze bzdura.

Może nie bzdura, bo limit faktycznie wprowadzono w grudniu 2017 (i zapisano w regulaminie) ale jest to do obejścia i @lucfej widzę sposób poznał.
Oczywiście mówię o przypadku, w którym ktoś ma np. 20 kart zarejestrowanych na jedną osobę (np. na siebie) i uruchamia dzisiaj na tych 20 kartach 20x #Freemium.
Potwierdzam, że da się.

Zupełnie osobną kwestią jest RWK (zapis o RWK wyrzucono z regulaminu #Freemium jeszcze wcześniej) ale ostatnio uruchamiałem #Freemium na grupie kilkudziesięciu numerów (poprzez wspomniany trik) i wszystkie dostały RWK (no i oczywiście #Freemium).

Sposobu nie podam, bo by za duża cebula była (ludzie nie mają opamiętania :)).
Ale jeśli kogoś faktycznie nie stać i/lub potrzebuje akurat #Freemium na np. 10 numerach, a wszystkie są akurat zarejestrowane na jedną osobę, to jeśli chwilę pogłówkuje, to sposób odkryje.
Dam tylko 2 małe podpowiedzi: nie trzeba nigdzie dzwonić i nie trzeba wychodzić z domu :) (nie pisać do mnie PW w tej sprawie!).
Ja (częściowo zmuszony przez te wszystkie babole i utrudnienia) na razie robię sobie wolne od forum i Telepolis.
Tutaj więcej info: https://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?f=22&t=94141&start=30#p1011827
jarekt
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2392
Dołączył(a): 27 paź 2015, o 16:19

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez marcin19883 » 18 lip 2018, o 02:31

Ok pomyliłem telefony. Kiedyś miałem telefon bez lte. Więc może masz rację, że nie wpuszczali do lte.
marcin19883
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1356
Dołączył(a): 25 gru 2013, o 13:41
Lokalizacja: Pomorze
Sieć: PLAY, ORANGE, PLUS, T-MOBILE

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez Kamil7878 » 18 lip 2018, o 13:00

Mam pytanie dzisiaj, przeglądałem startery na których informacja konto ważne rok i kod do freemium, w takim przypadku jest możliwość aktywacji konta ważnego rok?
Kamil7878
Zapalony dyskutant
Zapalony dyskutant
Avatar użytkownika
 
Posty: 349
Dołączył(a): 24 paź 2017, o 17:40

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez adacomp » 18 lip 2018, o 16:12

Aktywuj freemium i się sam przekonasz czy rwk załapie bo innej opcji na rwk nie ma w Virgin z wyjątkiem doładowania za 5zł.
adacomp
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1353
Dołączył(a): 22 gru 2016, o 18:25
Lokalizacja: ZS
Model telefonu: Samsung Huawei Ulefone MyPhone Manta
Sieć: Play RBM Fakt Virgin Orange A2 Plush TM BDI

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez adrjannn » 31 lip 2018, o 18:12

Virgin uruchomiło nowy pakiet - ePakietMedyczny.
https://www.epakietymedyczne.pl/
adrjannn
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 37
Dołączył(a): 24 sie 2017, o 12:48

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez driver » 6 wrz 2018, o 16:36

Właśnie dostałem od Virgin smsa:
Witaj, dziś w godz. 21:00-7:00 będziemy prowadzić prace techniczne.
W tym czasie nie będą działać doładowania i aktywacje usług.
Jutro rano otrzymasz wiadomość z nowymi ustawieniami.
Zainstaluj ją i uruchom ponownie telefon.
Informacje znajdziesz tu: https://virginmobile.pl/pomoc-techniczna Virgin Mobile"
Ale tam wyjaśnienia po co ww. prace będą prowadzone brak...
driver
driver
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 103
Dołączył(a): 22 wrz 2014, o 18:06
Lokalizacja: Wielka Polska
Model telefonu: Huawei Mate 10 L, Sony XA, SG A3, SG II Plus, inne Samsungi, Alcatel OT Idol, Sony Ericssony, Nokie, a pierwszy to Siemens C25
Sieć: Wielka4 oraz Virgin i RBM Energy

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez pantin » 6 wrz 2018, o 16:42

driver napisał(a):Właśnie dostałem od Virgin smsa:
Witaj, dziś w godz. 21:00-7:00 będziemy prowadzić prace techniczne.
W tym czasie nie będą działać doładowania i aktywacje usług.
Jutro rano otrzymasz wiadomość z nowymi ustawieniami.
Zainstaluj ją i uruchom ponownie telefon.
Informacje znajdziesz tu: https://virginmobile.pl/pomoc-techniczna Virgin Mobile"
Ale tam wyjaśnienia po co ww. prace będą prowadzone brak...

Ja to dostałem 10 sierpnia. Przejście numeru na nową platformę.
pantin
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 65
Dołączył(a): 17 kwi 2016, o 16:46
Model telefonu: Xiaomi Redmi Note 4 [Global]
Sieć: Virgin Mobile, Red Bull Mobile, Rebtel, Aero2

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez rudymax » 6 wrz 2018, o 16:43

Sprawdź sobie ważność konta. Jest szansa, że po tych "manewrach" Ci się wydłuży :) Tak było u mnie na dwóch numerach. Ten sms oznacza, że numer będzie przenoszony na nową platformę. Skutkiem ubocznym jest często wydłużenie ważności konta na wychodzące, a czasami brak możliwości wysyłania smsów, jeżeli coś pójdzie nie tak z smsem z nowymi ustawieniami. Trzeba wtedy ręcznie zmienić numer centrum sms na ten z nowej platformy. Numer jest na stronie VM.
rudymax
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 512
Dołączył(a): 8 cze 2016, o 13:05

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez polsat090 » 25 wrz 2018, o 16:35

Ile trzeba czekać na przeniesienie numeru do Virgin mobile po zabraniu dokumentów przez kuriera ?
polsat090
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 89
Dołączył(a): 9 sty 2018, o 12:59

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez marcz123456 » 25 wrz 2018, o 18:21

No to już raczej od kuriera zależy. Nie masz w miejscu zamieszkania jakiegoś punktu co przenoszą numery? U mnie w mieście jest jeden. Drukuje papiery, podpisujesz, oni skanują i jesteś w virgin w ten sam dzień. Znaczy noc, o ile przyjdziesz do 14 czy 15 godziny. Bo wtedy chyba zamykają listę do przeniesienia.
marcz123456
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 679
Dołączył(a): 28 mar 2012, o 11:03
Lokalizacja: noc
Pochwały: 3
Model telefonu: Redmi 3
Sieć: fresh,virgin

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez lordbyd » 25 wrz 2018, o 18:26

Ostatnio edytowano 25 wrz 2018, o 18:32 przez lordbyd, łącznie edytowano 1 raz
lordbyd
Młody wyjadacz
Młody wyjadacz
 
Posty: 480
Dołączył(a): 9 lut 2017, o 15:10
Lokalizacja: Bydgoszcz
Model telefonu: Nokia 6310i
Sieć: nju, T-M, VM

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez marcz123456 » 25 wrz 2018, o 18:29

Właśnie, co w związku z tym? Zaczną naliczać w play (z sd) za połączenia do virgin? Bo póki co nie naliczają.
marcz123456
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 679
Dołączył(a): 28 mar 2012, o 11:03
Lokalizacja: noc
Pochwały: 3
Model telefonu: Redmi 3
Sieć: fresh,virgin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oferta na kartę i mix

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 43 gości