• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #1003050  autor: WellDone
 10 lip 2018, 11:58
Cześć,

Na stronie PLAY-a widze, ze po przeniesieniu numeru do Prepaid dostaje sie RWK, 20GB i 200zł na 60 dni. W regulaminie jest informacja, że w tym pakiecie net działa do 7.2Mb/s.

Pytanie czy da się uruchomić przy tym bonusie Darmowe złotówki na start i Internet na wakacje?

Czy trzeba doładować konto za 50zł od razu po przeniesieniu numeru, żeby utrzymać na te 60 dni ten bonus MNP czy moge doladowac dopiero w 60 dniu?

Czy da się jakoś ominąć te ograniczenie 7.2 mb włączając np jakis pakiet?

W jakiej taryfie to najlepiej aktywowac? I czy przenosząc dwa numery zadziała to na obu, czy tylko na jednym maksymalnie?

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 10 lip 2018, 12:13 przez WellDone, łącznie zmieniany 1 raz.
 #1003054  autor: 24bis24
 10 lip 2018, 12:10
WellDone pisze:Czy trzeba doładować konto od razu po przenisieniu numeru za 50zł
jesteś w stanie zrozumieć to co sam napisałeś? :-)
WellDone pisze:Na stronie PLAY-a widze, ze po przeniesieniu numeru do Prepaid dostaje sie RWK
a poza tym jest wątek opisujący do znudzenia zagadnienia, które poruszyłeś

ZM we Freshu Darmowe rozmowy i SMSy w Play
 #1003055  autor: WellDone
 10 lip 2018, 12:16
24bis24 pisze:
WellDone pisze:Czy trzeba doładować konto od razu po przenisieniu numeru za 50zł
jesteś w stanie zrozumieć to co sam napisałeś?
WellDone pisze:Na stronie PLAY-a widze, ze po przeniesieniu numeru do Prepaid dostaje sie RWK
a poza tym jest wątek opisujący do znudzenia zagadnienia, które poruszyłeś
To przypnijcie gdzieś temat z solucjami na najczesciej zadawane pytania. Kazdy temat ma dziesiątki stron, myślisz, że każdy ma czas siedzieć kilka godzin i doktoryzwoac sie co i jak uruchomić?
 #1003060  autor: Remington
 10 lip 2018, 12:46
Solucja to rozwiązanie np. problemu, a Ty mówisz o odpowiedziach na pytania. Jeśli jest ktoś chętny do poprowadzenia FAQ o promocjach - bardzo chętnie udostępnimy mu na to miejsce, bo pomysł jest świetny.

P.S. Nie cytuj w całości postów, pod którymi bezpośrednio odpowiadasz.
 #1003155  autor: Ron
 10 lip 2018, 21:38
Przenosiłem ostatnio i Bonus aktywowałem bez doładowania, mam 1zł na koncie głównym ze startera i 4 na promocyjnym :) Bonus aktywowałem z pozycji Play24 i dostałem 200 zł na 2 miesiące 20GB i konto ważne rok.
 #1003175  autor: KR2615
 11 lip 2018, 00:14
A ja mam pytanie: ile jest czasu po przeniesieniu numeru na aktywowanie tego bonusu?
 #1003238  autor: darekka
 11 lip 2018, 13:41
Szanowni koledzy nurtuje mnie jedna kwestia: limit odebranych promocyjnych bonusów ograniczony wg. https://blogplay.pl/2016/07/rejestracja ... e-pytania/ do 10 na osobę.
Nigdzie nie widzę(w sumie nie znalazłem nawet oficjalnego zapisu regulaminów o takim limicie), a regulaminy "Bonusów za rejestrację" lub "Bonusów za przeniesienie" są wg.ich zapisów nadrzędne wobec innych i nie zawierają takiego obostrzenia czy 10 to suma wszystkich odebranych Bonusów(za przeniesienie+za rejestrację albo dowolna konfiguracja) w Play/RBM(a może osobno dla RBM i Play) ani też nie zauważyłem aby odnosiło się to do Bonusów za przeniesienie ponieważ nawet zapis z bloga powyżej odnosi się raczej do "Bonusów za rejestrację".
Wg.mnie nie ma limitu odebranych "Bonusów za przeniesienie", a jedynie 10 można odebrać "Bonusów za rejestrację" i nie da się(oficjalnie) odebrać żadnego bonusu drugi raz na ten sam numer(np. po skoku z Play/RBM do W3 i znowu dla Play/RBM)

Wie ktoś jak jest w końcu?

http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. :D