• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #100188  autor: Osk92
 29 sie 2006, 23:12
Panowie i Panie mam zaszczyt z uśmiechem na twarzy (i zaoszczędoznymi 50 złotymi [dane z ASO Siemens]) poinformować o możliwości ściągnięcia KODU APARATU (tzw. MasterCode).
Wystarczy zalogować się: TU
(możesz założyć własne konto bądź skorzystać z tego: Login: grandepunto hasło: oskar12 jednak uprzedzam- nie wiem gdzie się te dane wpisuje :lol: )
Pisze się post w tym temacie z modelem telefonu i jego numerem IMEI. Po kilku dniach lub nawet godzianch (zalezy od szczęścia) otrzymujemy unikalny kod :D
Osobiście zrobiłem to przy wyjętej karcie SIM i MMC- tak dla bezpieczeństwa :wink:
Może to potrwać parę minut więc się nie gorączkujcie jak "dużo" czasu upływa (u mnie było to cos koło 5 minutek) :wink:

Serdecznie pozdrawiam, licząc na to, że mój post się komuś na coś zda :D :smt006

Nie ponosze odpowiedzialności za ewentualne szkody.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2006, 23:44 przez Osk92, łącznie zmieniany 1 raz.

#100279  autor: MarcinK
 30 sie 2006, 11:56
ciekawe info, szkoda ze nie mam juz jak sprawdzic ;-)

#100289  autor: Kaczy
 30 sie 2006, 12:21
Tankian pisze:ciekawe info, szkoda ze nie mam juz jak sprawdzic ;-)
No ja mam 3 Siemensy, ale boję się to sprawdzić.
Temat nadaje się do przyklejenia. Jak ktoś zablokuje sobie fona to niech sprawdzi czy to działa w każdym przypadku :)

...::: Made for loneliness :::...

#100292  autor: MarcinK
 30 sie 2006, 12:31
no to przyklejam :mrgreen:

#100303  autor: Osk92
 30 sie 2006, 13:01
Działa panowie sprawdziłem na własnym sprzęcie- adrenalinka była ale działa :lol:

[ Dodano: 2006-09-12, 21:13 ]
Pojawiły się problemy z moim kontem. Litwini wymyślili sobie, że nie będę robić przysług obcokrajowcom i z mojego konta niestety nie można już korzystać.
Napisał do mnie jeden koleś, poleciłem mu aby założył nową aktywację ale nie jestem pewien czy to coś da :( Czekam na odpowiedź od niego :!: