Telekomunikacja jak na dłoni






Wykaz UKE

Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: Wykaz UKE

Postprzez MobileMaster » 16 cze 2018, o 12:30

Nowy wykaz 14/06, do 6k coraz bliżej.
Plus
LTE900 4634 (+635).
Bardzie szczegółowe bo dawno nie podawałem:
Stefy
1 1064
2 804
3 1323
4 1443
2991 to BTS gdzie było pozwolenie na LTE800
2008 BTS na których nie było do tej pory LTE800.

L2100 - bez zmian

Play
L2100 - 56 (+6)
LTE800 - 2218 (-250)
LTE1800 - 59 (+7)
MobileMaster
Stały bywalec
Stały bywalec
 
Posty: 297
Dołączył(a): 3 lut 2016, o 15:55

Re: Wykaz UKE

Postprzez bed » 21 cze 2018, o 10:46

Wydaje mi się czy ktoś zepsuł btsearch? Jak w bazie btsearch wybiorę "NetWorkS!" to nie wyświetla się nic, a wybierając bazę UKE bez problemu pokazują się wszystkie stacje.
bed
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1722
Dołączył(a): 25 paź 2009, o 02:33
Lokalizacja: Rzgów (Łódzkie)
Sieć: LTE+WCDMA

Re: Wykaz UKE

Postprzez tomi81 » 25 cze 2018, o 12:34

Jest już czerwcowy wykaz - @lzur - prosimy o update :)
tomi81
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 673
Dołączył(a): 14 lip 2006, o 07:33
Lokalizacja: Białystok
Pochwały: 1
Model telefonu: Iphone 7 Plus, Samsung S7 EDGE, LG Spirit LTE
Sieć: W4

Re: Wykaz UKE

Postprzez p2225 » 25 cze 2018, o 13:00

Obrazek
Obrazek
B7+B3+B20+QAM256:
http://www.speedtest.net/android/4030060002.png
p2225
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 5125
Dołączył(a): 28 cze 2014, o 20:00
Lokalizacja: Zielona Góra
Pochwały: 1
Model telefonu: LG G6
Sieć: Orange, Nju

Re: Wykaz UKE

Postprzez op252 » 25 cze 2018, o 14:06

Witam,
Zawsze czekałem na mapy a dziś sam coś udostępnię. Stan stacji UKE na dziś. Wersja beta :)

https://www.d-soft.eu/mapy/nodeb.php
op252
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 58
Dołączył(a): 1 sty 2010, o 18:26
Lokalizacja: Chojnice

Re: Wykaz UKE

Postprzez piotrzet » 25 cze 2018, o 14:11

Jeśli to są stacje, które już są to masz wiele braków w Kielcach nie widzę sporej ilości stacji.
http://www.speedtest.net/result/a/3687820711.png
piotrzet
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 2825
Dołączył(a): 11 sie 2012, o 12:43
Model telefonu: Sony Xperia XZ Premium
Sieć: T-Mobile

Re: Wykaz UKE

Postprzez op252 » 25 cze 2018, o 14:36

piotrzet napisał(a):Jeśli to są stacje, które już są to masz wiele braków w Kielcach nie widzę sporej ilości stacji.


Szukam ale nie widzę braków, możesz podać jakiś przykład ? Generalnie jesteśmy otwarci na propozycje co do funkcjonalności. Same dane to automat, zaraz jeszcze raz zweryfikujemy mechanizm grupowania. Pozdrawiam
Ps. Pamiętajmy o filtrach, zwłaszcza na słabszym sprzęcie.
op252
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 58
Dołączył(a): 1 sty 2010, o 18:26
Lokalizacja: Chojnice

Re: Wykaz UKE

Postprzez p2225 » 25 cze 2018, o 14:45

Problem jest taki, że w zakładce "Filtry" domyślnie jest wybierane LTE i 2600MHz - 14915 stacji. Bez tego, w LTE są 24874 stacje.
B7+B3+B20+QAM256:
http://www.speedtest.net/android/4030060002.png
p2225
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 5125
Dołączył(a): 28 cze 2014, o 20:00
Lokalizacja: Zielona Góra
Pochwały: 1
Model telefonu: LG G6
Sieć: Orange, Nju

Re: Wykaz UKE

Postprzez op252 » 25 cze 2018, o 14:56

p2225 napisał(a):Problem jest taki, że w zakładce "Filtry" domyślnie jest wybierane LTE i 2600MHz - 14915 stacji. Bez tego, w LTE są 24874 stacje.


Tak, zapomniałem napisać że tak to zrobiliśmy :) Rozwiniemy filtrowanie by rzucało się w oczy.
op252
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 58
Dołączył(a): 1 sty 2010, o 18:26
Lokalizacja: Chojnice

Re: Wykaz UKE

Postprzez Spacedust » 25 cze 2018, o 15:59

Spacedust
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 4285
Dołączył(a): 20 cze 2007, o 23:01
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 5
Model telefonu: Apple iPhone SE 64 GB - Huawei E3372s-153
Sieć: PLAY

Re: Wykaz UKE

Postprzez piotrzet » 25 cze 2018, o 16:53

op252 napisał(a):
piotrzet napisał(a):Jeśli to są stacje, które już są to masz wiele braków w Kielcach nie widzę sporej ilości stacji.


Szukam ale nie widzę braków, możesz podać jakiś przykład ? Generalnie jesteśmy otwarci na propozycje co do funkcjonalności. Same dane to automat, zaraz jeszcze raz zweryfikujemy mechanizm grupowania. Pozdrawiam
Ps. Pamiętajmy o filtrach, zwłaszcza na słabszym sprzęcie.

No np dom studenta przy galerii echo brak n! na przeciwko brak plusa, zagnańska brak N!, Magazynowa brak plusa. I jeszcze sporo innych ale juz nie chce mi się sprawdzać
http://www.speedtest.net/result/a/3687820711.png
piotrzet
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 2825
Dołączył(a): 11 sie 2012, o 12:43
Model telefonu: Sony Xperia XZ Premium
Sieć: T-Mobile

Re: Wykaz UKE

Postprzez lzur » 25 cze 2018, o 17:14

Spacedust napisał(a):Prosimy o http://www.btsmap.one.pl/uke/btsnowe/

Gotowe
lzur
Stały bywalec
Stały bywalec
 
Posty: 292
Dołączył(a): 11 lut 2009, o 14:49
Lokalizacja: Dzierżoniów
Pochwały: 20
Model telefonu: LG F60, LG F5, LG P710, LG GT540, Nokia 6630, Nokia E60
Sieć: Play

Re: Wykaz UKE

Postprzez Pawrzes » 25 cze 2018, o 17:18

Dziękujemy! :)
Pozdrawiam
Pawrzes
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2372
Dołączył(a): 22 sie 2005, o 16:44
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 55
Model telefonu: Smartfony
Sieć: PLAY Orange VirginMobile Plus

Re: Wykaz UKE

Postprzez bxx1 » 25 cze 2018, o 18:18

U mnie wysyp lte 900 plusa.Poprawi się zasięg,ale jak to jest na 5mhz to prędkości się nie porawią.Jeśli puścili by na 10mhz było by nieźle.Fajniej by to wyglądało jakby był wysyp 2600.
Ostatnio edytowano 25 cze 2018, o 18:21 przez bxx1, łącznie edytowano 1 raz
bxx1
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 153
Dołączył(a): 9 cze 2009, o 11:13
Lokalizacja: Sędziszów
Pochwały: 3

Re: Wykaz UKE

Postprzez Patryk7588 » 25 cze 2018, o 18:19

Szerokość pasma nie ma wpływu na zasięg.
Patryk7588
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 4139
Dołączył(a): 27 lis 2011, o 12:09
Lokalizacja: Wielkopolska
Model telefonu: Samsung Galaxy S9
Sieć: Plus

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Technikalia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości