• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #1000231  autor: trzystatrzy
 23 cze 2018, 12:48
Cześć,
Kończy mi się abonament i mam zamiar przejść na kartę. W związku z tym co chwilę dostaję telefony od różnych operatorów, a że wnioski o usunięcie moich danych będą rozpatrywane przez 30 dni, to jeszcze muszę się z nimi trudne pomęczyć. Ale ja nie o tym chciałem.

Jedna pani z różowej sieci bardzo się zirytowała, że nie chcę skorzystać z jej super oferty. Na siłę próbowała mi wmówić, że mając ofertę na kartę mam obowiązek płacić co miesiąc, inaczej będę ścigany przez organy prawne, bo po rejestracji mojego numeru operator ma do tego prawo. Dla mnie to brzmi jak bzdura, bo biorąc ofertę na kartę nie podpisuję żadnej umowy, a jedynie przypisuję numer do swojego nazwiska, ale pani była tak uparta, że zasiała we mnie ziarno niepewności.

W związku z tym chcę dopytać, żeby mieć 100% pewności -mam ofertę na kartę i doładowuję kiedy chcę, jak nie chcę to nie doładowuję i nikt mi za to nie może nic zrobić, tak?
 #1000235  autor: 24bis24
 23 cze 2018, 13:14
trzystatrzy pisze:W związku z tym chcę dopytać, żeby mieć 100% pewności -mam ofertę na kartę i doładowuję kiedy chcę, jak nie chcę to nie doładowuję i nikt mi za to nie może nic zrobić, tak?
tak

ZM we Freshu Darmowe rozmowy i SMSy w Play
 #1000237  autor: bobiwr
 23 cze 2018, 13:19
TAK - Ty decydujesz jak "traktujesz numer". Chcesz to doładowujesz, chcesz nie doładowujesz. Za takim postępowaniem idą oczywiście jakieś tam konsekwencje. Np. ważność konta na rozmowy wychodzące i przychodzące oraz specyficzne zależne od wybranej taryfy. Doładowanie co miesiąc to mit bo możesz wybrać doładowanie wyższą kwotą co skutkuje przedłużeniem ważności o np 90 - 100 dni. Możesz też "zaparkować" numer w taryfie z RWK (roczną ważnością konta) . Wtedy, w tym okresie, zapotrzebowanie na środki będzie decydować o doładowaniach. Jeżeli przeniesiesz numer do innego operatora, to zostaniesz "obsypany" różnego rodzajami bonusów za przeniesienie. Nie słuchaj pierdół ludzi żyjących z wciskania abonamentów.
 #1000318  autor: Johnny
 23 cze 2018, 18:14
trzystatrzy pisze:Na siłę próbowała mi wmówić, że mając ofertę na kartę mam obowiązek płacić co miesiąc, inaczej będę ścigany przez organy prawne, bo po rejestracji mojego numeru operator ma do tego prawo
Pani z różowej sieci chciała zastosować chwyt poniżej pasa aby tylko zatrzymać klienta. :lol: :lol:
Metoda na zastraszenie