• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #99705  autor: ulmoz
 28 sie 2006, 21:39
Witam.

Dostalem niedawno uzywana Nokie 6310, ale jedna rzecz mi sie w niej nie podoba. Przyciski sa juz tak jakby zurzyte. Trzeba mocno naciskac aby zalapaly. Czy mozna to jakos przeczyscic, tak aby funkcjonowaly prawie jak nowe?

Pozdr.

#99712  autor: przemek910
 28 sie 2006, 21:47
Mnie również nie łapie lewa stroną w tym teleofnie i nei wiem co zrobić... trzeba pewnie będzie wymienic na lepszy model ;-) Chyba że sa jakies sposoby by usunąć taki problem.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#99774  autor: ulmoz
 28 sie 2006, 23:58
Trudna jest wymiana wyswietlacza i plytki? Potrzebna jest do tego jakas instrukcja czy mozna poprostu otworzyc telefon i wymienic co trzeba?

Pozdr.

#99962  autor: pajorro
 29 sie 2006, 15:00
Jeśli klawiatura nie jest jeszcze tak bardzo zużyta możesz spróbować ją przeczyścić (kurz itp.) Trzeba mieć śrubokręt Torx 6. Odkręca sie 4 śrubki pod baterią i piątą co trzyma antenę bodajże. wtedy przednia obudowa powinna wyjść. Nie pamiętam bo już nie mam 6310i. Jak znajde to Ci podeśle manuala do 6310i gdzie to jest dokładnie opisane.

Ale najlepiej będzie kupić nową klawiaturę chyba, tylko jakąś oryginalna a nie tandetę rzecz jasna ;)

#100000  autor: ulmoz
 29 sie 2006, 17:07
To problem tkwi w brudnej klawiaturze, a nie w tej plytce o ktorej pisal jacguszi?

#100436  autor: pajorro
 30 sie 2006, 18:49
ulmoz pisze:To problem tkwi w brudnej klawiaturze, a nie w tej plytce o ktorej pisal jacguszi?
Jeśli klawiatura będzie wyeksploatowana... sam pisałeś, że przyciski są zużyte...

#100813  autor: siwy
 31 sie 2006, 16:55
ja porawiam dzialanie klawiatury w prosty sposob: rozkrecam srubokreten torx6 albo t6 (chyba to samo), wyjmuje guziki i takie biale cos z okraglymi, metalowymi, blyszczacymi guzikami. biore wate na patyku mocze w spirytusie albo w wodce iprzemywam kontakty w komorce i na tym bialym czyms, a potem skladam do kupy. w tem sposob poprawilem dzialanie klawiatury w nokii 6150, siemens s65 i innych komorkach. powodzenia :wink: