• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #56615  autor: foxy
 26 lut 2006, 13:23
Witam
Doszły mnie słuchy że ekipa Sami Swoi w Warszawie zrobiła akcję promocyjną a mianowicie do użytkowników ORANGE i ERA dzwoniono i proponowano im zakup startera SS. Oczywiście nr były wybierane losowo. a odbywało się to na zasadzie takiej: Operator SS dzwonił do użytkownika dajmy na to 507 666 666 i proponował mu starter sami swoi z numerem 887 666 666 oczywiście cena całkowita razem z przesyłką do jego miejsca zamieszkania wynosiła 10 zł czyli koszt startera. Mysle że to spore udogodnienie bo nie dość że klient ma dodatkowy starter to tylko ma inny prefix z samych swoich, i jakby mu się POP lub TT znudził to bez problemu może sobie wrzucić SS przy tym samym numerze ale innym prefixie. Ogolnie rzecz biorąc to też spore zaoszczędzenie na czasie i na kosztach bo ponosimy tylko koszt startera.
Troche zamieszałem ale myśle że wiadomo o co chodzi :)
Co w ogole o tej akcji myslicie?
Jeśli coś jest nie jasne to odpowiem na pytania :)

#56616  autor: wujekm
 26 lut 2006, 13:25
tonący wszystkiego się chwyta

#56627  autor: Th0mas
 26 lut 2006, 14:13
Wiesz co, nie wydaje mi się to prawdopodobne, ze względu na fakt, że SS wiedzą, który numer należy do abonamentowca, a który do pre paidowca. Poza tym, skąd Polkomtel wie, że dany numer z konkurencji jest w Warszawie a nie innym mieście?

#56631  autor: foxy
 26 lut 2006, 14:25
Th0mas pisze:Wiesz co, nie wydaje mi się to prawdopodobne, ze względu na fakt, że SS wiedzą, który numer należy do abonamentowca, a który do pre paidowca. Poza tym, skąd Polkomtel wie, że dany numer z konkurencji jest w Warszawie a nie innym mieście?
Owszem wiedzą dlatego jest pula nr prepaida POPa i TT.
Akcja jest prowadzona z Warszawy na całą Polske, a teraz będzie również prowadzona z Katowic i Krakowa. Nie ma znaczenia z jakiej części PL jest numer gdyż startery są dostarczane kurierem bądź pocztą.

#56642  autor: rafcyk
 26 lut 2006, 15:03
Gdyby mi zaproponowano cos takiego pewnie bym wzial i rzucil do szafy :-)

#56655  autor: Kaczy
 26 lut 2006, 15:31
No to Ci ze złotymi numerami dostaną kolejny złoty numer i wystawią go później na allegro za 200 zł.

...::: Made for loneliness :::...

#56660  autor: foxy
 26 lut 2006, 15:41
Kaczy pisze:No to Ci ze złotymi numerami dostaną kolejny złoty numer i wystawią go później na allegro za 200 zł.
Niewątpliwie tak może być, chociaż nie wiem jaka będzie pula nr :) Info z 1 ręki :)
Jak by ktoś chciał starter z takim nr jaki ma tylko inny pref to da się zrobić :) Priv

#56682  autor: Jedi
 26 lut 2006, 17:22
foxy pisze:
Th0mas pisze:Wiesz co, nie wydaje mi się to prawdopodobne, ze względu na fakt, że SS wiedzą, który numer należy do abonamentowca, a który do pre paidowca. Poza tym, skąd Polkomtel wie, że dany numer z konkurencji jest w Warszawie a nie innym mieście?
Owszem wiedzą dlatego jest pula nr prepaida POPa i TT.
Akcja jest prowadzona z Warszawy na całą Polske, a teraz będzie również prowadzona z Katowic i Krakowa. Nie ma znaczenia z jakiej części PL jest numer gdyż startery są dostarczane kurierem bądź pocztą.
Co ty gadasz? Nie ma żadnej puli dla popa i TT. Przeież teraz można swobodnie przechodzić z abonemantu na karte i na odwrót. Grubymi nićmi szyta ta opowiastka. Pewnie jakiś znajmomy ci ją przekazał, a z kolei jemu inny znajomy?

#56686  autor: kulboj
 26 lut 2006, 17:28
Mi ta wiadomość też nie wydaje się jakoś wielce prawdziwa.
Co za sens ma dzwonienie do kogoś i proszenie o kupno złotego numeru,jak takie złote starterki rozejdą się od razu bez żadnej łachy.

#56695  autor: Th0mas
 26 lut 2006, 17:40
Jedi pisze: Co ty gadasz? Nie ma żadnej puli dla popa i TT. Przeież teraz można swobodnie przechodzić z abonemantu na karte i na odwrót. Grubymi nićmi szyta ta opowiastka. Pewnie jakiś znajmomy ci ją przekazał, a z kolei jemu inny znajomy?
Dokładnie, zgadzam się. Polkomtel nie może wiedzieć kto ma na abonament, a kto prepaid'a. Poza tym co do drugiej części wypowiedzi foxy'ego, to nie napisałeś, że akcja jest prowadzona z Warszawy, tylko w Warszawie, a to różnica.

[ Dodano: 2006-02-26 17:43 ]
foxy pisze: Jak by ktoś chciał starter z takim nr jaki ma tylko inny pref to da się zrobić :) Priv
A czy Ty nie jesteś czasem jakimś akwizytorem SS? :P

#56706  autor: foxy
 26 lut 2006, 18:02
Pula jest to raz a dwa tu nie chodzi o przejscie z bierzącego nr TT albo POP do SS tylko o taki sam nr jak masz w POP albo TT tylko ze z pferixem SS, czyli o dodatkowy starter.
Tu nie chodzi tylko o złote nr. A jeśli chodzi o Polkomtela to Jedi zdziwiłbyś się. Pisze na forum o tym żeby poznać opinie wasze odnośnie tej akcji bo jest ona wprowadzana. Nie jestem akwizytorem SS tylko pracuję w Polkomtelu :)

#56720  autor: Irek
 26 lut 2006, 18:38
wujekm pisze:tonący wszystkiego się chwyta
Oj nie taki tonący, SS choć wolno wychodzą na swoje.

"And one more thing..."

#56806  autor: Wąglik
 26 lut 2006, 23:08
do tych ze złotymi nie dzwonią:P

A jak do kogoś z was zadzwonią to dajcie im mój nr:P

SS ma tylko głupią nazwę - przynajmniej dla mnie, ale mają coraz lepsza ofertę..

#56838  autor: pvd
 27 lut 2006, 07:51
od poczatku wiedzialem ze sami swoi niewypala chociazby przez glupia nazwe ,niewiem co za pseudo spece w tym plusie sa od marketingu zamiast robic 2 prepaidy zrobili by dobrego simplusa i bylo by git a nie ferment sieja na rynku z morda tego kr... wisniewskiego

#114368  autor: dracula
 16 paź 2006, 18:49
Moim zdaniem wpadłeś w wir wymyślania :)

#114470  autor: oprych
 17 paź 2006, 01:10
dracula, po co odkopujesz stare tematy a do tego nawety nei piszesz nic, co wniosłoby cokolwiek nowego do dyskusji?

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...