• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #310894  autor: pierzu
 16 sty 2009, 13:31
Chciałem się dowiedzieć jak to jest u Was z betamaxem.

Ja od jakichś 3 tygodni niestety nie mogę się połączyć używjąc klienta w komórce.
Jest to to samo konto którego używam w domu z normalną bramką routerową. Dotychczas nie miałem najmniejszych problemów , żeby rozmawiać sobie przez komórkę (np. kiedy padła bateria w stacjonarnym). teraz objawy mam następujące:
wybieram tel. internetowy, rejestracja w usłudze - OK

wybieranie numeru : Błąd połączenia :(

Próbowałem już rekonfigurować ustawienia , ale nic nie pomaga.
Ustawiłem według schematu:

Narzędzia -> Ustawienia -> Połączenie -> Ustawienia SIP. Opcje-> Dodaj nowy-> Użyj profilu domyśl.

Nazwa profilu: Nonoh
Profil usługi: IETF
Domyśłny pkt dost.: Domowy WIFI
Publ.nazwa użytk.: [email protected]
Użyj kompresji: Nie
Użyj zabezpieczeń: Nie

Serwer proxy:

Pozw. na 'routing': Tak
Typ transportu: UDP
Port: 5060

Serwer rejestracji:

Adr. serw. rejestracji: sip.nonoh.net
Dziedzina: nonoh.net
Nazwa użytkowika: xxxx
Hasło: xxxx
Typ transportu: UDP
Port: 5060

Gdyby ktoś mógł zweryfikować ustawienia , lub sprawdzić sposób działania u siebie byłbym wdzięczny

[ Dodano: 2009-01-16, 13:50 ]
Znalazłem błąd !

Menu -> Narzędzia -> Ustawienia -> Telefon -> Połączenie -> Wyślij moje internet. ID
TAK

śmiga

do Mod:
Temat proponuję zostawić dla potomnych

nokia 5110 -> nokia 8210 -> siemens c35 -> motorola v2280 -> ericsson t29s -> sonyericssont610i -> nec e616v -> lg U8120 -> sonyericsson k600i -> motorola v360 -> nokia e66