• Wszystko o roamingu zagranicznym, operatorach zagranicznych oraz ofertach eSIM z internetem na podróże
Wszystko o roamingu zagranicznym, operatorach zagranicznych oraz ofertach eSIM z internetem na podróże
 #921762  autor: adziu82
 20 kwie 2017, 12:10
Witam,
Mam takie pytanie, czy ktoś wie jak wygląda internet za granicą na naszych SIM kartach?
Chodzi mi o to, czy możemy logować się ( zaznaczę, że nigdy nie korzystałem z internetu na naszych karta ) także do LTE? Bo wiem, że np Play nie ma możliwość zalogować się do jednej sieci w Niemczech, więc pytam,bo może są jakieś ograniczenia.
W czerwcu planuję wziąć abonament (najlepiej T-Mobile, jest tam Lenovo p2 ) ale musi być paczka 3GB, rozmowy ( wiadomo ) będą za darmo odbierane i liczę na jakąś paczkę minut wykonane/ sms-y.

Ale czy to będzie się opłacać?
Może na prepaid GB będą w podobnej cenie ( liczę tak na 25zł ) więc p2 wziąć za gotówkę i nie wiązać się umową, bo w Orange długi czas w roamingu miałem kłopoty z naliczaniem tych ich 400 minut.
Sms-y będą po 4 gr, więc kilkanaście można napisać plus odbieranie połączenia w granicach 200-300 minut.
Wykonane połączenia (jeżeli byłby abonament ) w granicach 100-200 minut, ale nie muszą być wykonywane ( jeżeli zostanę na prepaid ) ktoś może oddzwaniać jak do tej pory.

RawStyle
 #921810  autor: tytoos
 20 kwie 2017, 15:13
adziu82 pisze:Witam,
Chodzi mi o to, czy możemy logować się ( zaznaczę, że nigdy nie korzystałem z internetu na naszych karta ) także do LTE? Bo wiem, że np Play nie ma możliwość zalogować się do jednej sieci w Niemczech, więc pytam,bo może są jakieś ograniczenia.
W listopadzie byłem w Hiszpanii i bez żadnego problemu logowałem się kartą nju do tamtejszej sieci Orange w 4G. Korzystałem wtedy z pakietu 1 GB i działało cacy.
Jeśli chcesz sprawdzić inne kraje/sieci, to u Twojego operatora powinno być zestawienie, które usługi są realizowane w danym kraju/sieci - to zależy jak się operatorzy między sobą umówili.
 #921830  autor: adziu82
 20 kwie 2017, 16:58
Ok. Dzieki, napisze do nich i popytam.

RawStyle