• Wszystko o roamingu zagranicznym, operatorach zagranicznych oraz ofertach eSIM z internetem na podróże
Wszystko o roamingu zagranicznym, operatorach zagranicznych oraz ofertach eSIM z internetem na podróże
 #1192639  autor: Alexx8
 05 cze 2025, 19:10
Witam, wybieram się za tydzień do Włoch i Hiszpanii.na ok 3tyg. Chciałbym przed wyjazdem zabezpieczyć się w GB internetu. Posiadam telefon na kartę w Orange i sb w Polsce kupuję pakiety za 31zl, z tego pakietu mam jakoś ok 9GB w roamingu do UE. Chciałbym zapytać Państwa jakie są obecnie najlepsze sposoby aby kupić jakiś starter/startery doładować, wykupić jakiś Polski pakiet aby otrzymać GB do UE. Taka opcja i tak pewnie wyjdzie znacznie taniej niż dokupowanie dodatkowych GB lub kupno internetu na miejscu.
Ilość kart i inne nr telefonów, ze miałbym nie są dla mnie problemem. Proszę o wskazówki. Dodam tylko, że obecnie mam jeden starter Orange za 5zl aktywny ale brak tam GB do UE.
Z góry dziękuję za informacje
Pozdrawiam
 #1192650  autor: KC-KARLOS
 06 cze 2025, 11:25
@Alexx8: jeśli dłuższy czas korzystasz z OFNK, zauważyłbyś, że limit GB w UE przedłuża się i sumuje z kolejnym pakietem uzyskanym z kolejną usługą no-limit. Polecam za 15 zł kupić pakiety "na próbę", wówczas zyskasz spory limit w UE w niższej cenie. Przykładowo jeśli weźmiesz 2 opcje "na próbę" po 15 zł - 1x cykliczną i 1x jednorazową opcji NL+100GB - w cenie 30 zł nabędziesz nieco ponad 29 GB w UE ważne minimum 2 miesiące (wszystko zależy, jaka jest sytuacja na Twoim koncie).
Jak włączyć? Cykliczna opcja: START50 CYKL na 813, a jednorazowa: START50 na 812.
Po powrocie do Polski możesz wrócić do opcji cyklicznej NL+15GB za 31 zł.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟