A jak sprawdzić ile zostało GB w roamingu ?kaspeed pisze:pakiet za 28/35zł najlepiej wychodzi 1,76gb i masz pewny net.
Kiedy dają w Orange Fup ? Oraz ja go ewentualnie cofnąć ?
A jak sprawdzić ile zostało GB w roamingu ?kaspeed pisze:pakiet za 28/35zł najlepiej wychodzi 1,76gb i masz pewny net.
Szwecja - TelenorS. W Belgii sytuacja identyczna. Na pewno z bonusu z doładowania nie leci. Kumpela jest w Norwegii, nie ma żadnego pakietu, dzwoni i smsuje za free.adacomp pisze:Jaki kraj UE i operator ?kasztel421 pisze:Limit 1,76 GB przekroczony, leci dalej z 5 GB do pakietu za 35 zł. Kolega ma pakiet za 30 zł, czyli rozmowy i smsy bez limitu, bez neta... a internet śmiga u niego jak ta lala, bez jakichkolwiek opłat z KG. Czyli co, mogą pobrać w późniejszym czasie kasę z KG? Czy jeszcze nie ogarnęli tych limitów?kasztel421 pisze:@bounce piszesz o Orange? Sprawdzone na 100%? Ja znam przypadek, że bez żadnego pakietu, nie pobiera z KG żadnych opłat w roamingu... ale tylko rozmowy i smsy w OFNK. Dzisiaj chyba sprawdzę neta, zostało mi 1 GB z pakietu za 35 zł. Na KG mam złotówkę, dużych strat ewentualnie nie będzie![]()
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
Może to u zagranicznego opa jest bałagan a nie w Orange PL.
Wychodzi z tego że w Orange na pewno trzeba wykupić jakiś płatny pakiet wcześniej bo nawet jak masz setki GB w Bonusie za doładowania to w roamingu nie idzie z niego jak pojedziesz tylko gołą kartą bez płatnego pakietu ale może to tylko chwilowy błąd Orange lub konkretnego opa w konkretnym kraju UE.
Ktoś wcześniej pisał że że GB za doładowania nie działają w Roamingu UE.
bosake pisze:A jak sprawdzić ile zostało GB w roamingu ?kaspeed pisze:pakiet za 28/35zł najlepiej wychodzi 1,76gb i masz pewny net.
Kiedy dają w Orange Fup ? Oraz ja go ewentualnie cofnąć ?
Masz jakieś przecieki kiedy będzie można sprawdzić stan pakietu w roamingu??kaspeed pisze:Nie da sie w Prepaid Orange sprawdzić.Jedynie widac ze schodzi z krajowego pakietu.
Ale to jakas bzdura. Vodafone ma przeciez GSM900/1800 WCDMA2100 oraz LTE800/900/1800/2100/2600.-Gosc- pisze:Hit. Odpowiedź od Orange na pytanie dlaczego wywalało mnie z Vodafone-CZ:
(telefon który obsługuje wszystkie pasma), kogo oni tam zatrudniają w tym bok.... :
" Dzień dobry,
otrzymaliśmy Pana zgłoszenie, które dotyczyło Roaming-u.
Zgłoszenie rozstrzygnęliśmy pozytywnie.
Jest nam przykro, że ta sytuacja spowodowała utrudnienia w korzystaniu
z naszych usług.
Operator Vodafone Czech Rep. dostępna jest tylko w sieć GSM 1800.
Po przekroczeniu granicy należy zresetować telefon tj. wyłączyć go i włączyć.
W przypadku dalszych problemów należy podać przykłady nieudanej próby wybrania sieci, dzień i godzinę. Przykład nie powinien być starszy niż 24 godziny.
Cennik usług w Roaming-u w załączeniu.
Pozdrawiamy,
Orange "
Czy istnieje mozliwosc blokowanie konkretnego pasma GSM?kaspeed pisze:Moze chodziło im o dostęp mogą faktycznie blokowac tyle ze mi wpinalo do o2 i tmobile i vodavone.
Raczej nie, to byłaby kuriozalna technicznie głupota. Nie mam rozpiski ale może być tak że VF ma całe 1800MHz w Czechach pod LTE zrefarmowane. Tam jest polityka albo GSM900 albo LTE800/1800/2100.Czy istnieje mozliwosc blokowanie konkretnego pasma GSM?
Co do LTE lub 3G to sie zgadzam.kaspeed pisze:Moga w roamingu robic co chca mogą wpuscic do lte albo 3g samego.o2 i Voda wywala często.Tez tego doświadczyłem.