• Wszystko o roamingu zagranicznym, operatorach zagranicznych oraz ofertach eSIM z internetem na podróże
Wszystko o roamingu zagranicznym, operatorach zagranicznych oraz ofertach eSIM z internetem na podróże
  • Strona 6 z 23
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 23
 #925933  autor: piotrzet
 15 maja 2017, 11:38
MyszkaMiki pisze:Abonamentu w Orange jeszcze nie mam. Do pracy wyjeżdżam na 3-4 miesiące i 1 miesiąc przerwy w Polsce.Dziękuję Panowie za informację.Trzeba będzie poczekać aż inni operatorzy odniosą się do propozycji Orange.
No czyli mogą naliczyć ci dodatkowe opłaty.

https://www.speedtest.net/result/a/6235774785.png
 #925934  autor: klimasz
 15 maja 2017, 11:54
Dla kogoś kto regularnie wyjeżdża na kilka/naście dni w miesiącu po UE, lub dla kierowców - oferta abonamentowa ORANGE dzisiaj POZAMIATAŁA. Tak to trzeba nazwać, nokaut konkurencji :) I odwrotnie jest z ofertą pre-paidową, w Orange chyba najsłabsza? Bo będzie trzeba płacić :)
 #925937  autor: MyszkaMiki
 15 maja 2017, 11:57
Nie zamierzam tam godzinami dziennie rozmawiać przez tel.Nie mam na to czasu, a do tego mam stacjonarny internet i skype.No zobaczymy jak się potoczy.
 #925938  autor: muchakk
 15 maja 2017, 11:58
Zależy na co patrzysz :). W ofercie na karte Orange nie masz żadnej opłaty za odbieranie połączenia... Zresztą jaki to problem wziąć NJU z miesięczną umową :D ?
 #925962  autor: Duke
 15 maja 2017, 13:56
muchakk pisze:mając telefon w Orange będziesz mogła w roamingu dzwonić do całej UNII tak jak w Polsce
Hmmm... Skąd Wy macie info że połączenie na numery międzynarodowe będą za free? Orange i inni ogłosili nowy cennik połączeń roamingowych. Czy znaleźliście info na temat zmian cen połączeń międzynarodowych?
 #925963  autor: adacomp
 15 maja 2017, 14:02
No to Orange pozamiatał.
Wszystkie numery rodziny przenoszę do Orange i będę też polecał to znajomym.
A reszta W3 + mvno niech się kiszą i patrzą jak im będą uciekać abonenci tam gdzie nie musi się płacić za odbieranie.
 #925966  autor: muchakk
 15 maja 2017, 14:14
Przecież napisałem, że będąc w roamingu z telefonem Orange będziesz mógł dzwonić do UE za free - będąc w roamingu to nie jest polaczenie miedzynarodowe. Cennik polaczen z polski do innych krajow sie nie zmienil
 #925969  autor: Duke
 15 maja 2017, 14:25
Wiem że tak napisałeś, ale zapytałem skąd masz takie informacje? Dla mnie roaming i połączenia międzynarodowe (na NIE Polskie numery) to dwie zupełnie różne usługi. O ile mi wiadomo, regulacje UE dotyczą tylko romingu. Więc jeżeli będąc np. w Hiszpanii zadzwonię z polskiego numeru zadzwonię na numer Hiszpański to trochę za to zapłacę. Jeżeli się mylę, wyprowadź mnie proszę z błędu podając jakiegoś linka.
Ostatnio zmieniony 15 maja 2017, 14:54 przez Duke, łącznie zmieniany 2 razy.
 #925970  autor: reboot
 15 maja 2017, 14:26
MyszkaMiki pisze:Abonamentu w Orange jeszcze nie mam.
Patryk7588 pisze:Nic lepszego niż Orange nie znajdziesz.
Chyba raczej macie na myśli NJU, w którym można się związać na króką 1-miesięczną umowę i okres wypowiedzenia to 30 dni.
Duke pisze: Czy znaleźliście info na temat zmian cen połączeń międzynarodowych?
Połączenie PL-DE = międzynarodowe za 2 zł.
Połączenie w roamingu np. we FR, CZ itp. na numery w DE = połączenia w roamingu (czyli od 0 - 29 gr w zależności od tarfyy)

WKS
 #925971  autor: reboot
 15 maja 2017, 14:32
Duke pisze:Więc jeżeli będąc np. w Hiszpanii zadzwonię z polskiego numeru zadzwonię na numer Hiszpański to trochę za to zapłacę.
Zerknij chociażby na http://www.orange.pl/ocp-http/PL/Binary ... 320996.pdf
Punkt 3 - Wysokość opłat za połączenia głosowe, wiadomości SMS/MMS lub transmisję danych zależy od tego, z jakiego planu taryfowego Państwo korzystają, w jakim regionie świata Państwo się znajdują oraz w jakim regionie znajduje się numer, do którego Państwo dzwonią lub wysyłają wiadomości SMS/MMS.
Jest tam określona strefa 1 czyli eurotaryfa - jest tam np. Hiszpania, Niemcy itp.
Potem punkt 4.
4. Korzystanie z połączeń głosowych, SMS-ów i MMS-ów podczas Państwa pobytu w Strefie 1 odbywać się będzie na następujących zasadach:
1) połączenie głosowe, Wideo Rozmowa, SMS-y lub MMS-y wykonane z Państwa numeru w ramach Strefy 1 oraz ze Strefy 1 do Polski, będzie traktowane, jak połączenie głosowe wykonane z Państwa numeru na terenie Polski na numer komórkowy krajowych operatorów sieci komórkowych, innych niż Mobilna Sieć Orange, z uwzględnieniem warunków, które są dostępne na tym numerze w kraju.
2) za połączenie głosowe odebrane na Państwa numerze w Strefie 1 opłaty nie są naliczane

WKS
 #925996  autor: Camis
 15 maja 2017, 16:16
Następne 3 numery lęcą do NJU.

Pozamiatane ! :)
Ostatnio zmieniony 15 maja 2017, 16:45 przez Camis, łącznie zmieniany 1 raz.
 #926003  autor: Kryniczanin
 15 maja 2017, 16:27
W Orange limit aktywacji na osobę to 4. Wyjątkowo dla pewnych dają więcej.

Sam dostałem no limit w Orange i w T-Mobile w BC za 10pln mam no limit wychodzących.

Wcale mi nie zależało.
 #926005  autor: kaspeed
 15 maja 2017, 16:33
Orange nie pozamiatało rynku. Otóż oferta dla firm 50zł netto lte biurowe 80gb +500 w strefie biurowej.Dziś po rozmowie dowiedziałem się że nie otrzymam dla mojej taryfy internetowej żadnego pakietu gb na roaming.!!!Jedynie 20gr netto za 1mb!!No cudownie.
Dodatkowo 2 nr kom majace 10gb miesięcznie również nie dostaną nic.....Rozmowy w UE jedynie za darmo w ramach no limitu( jak w kraju) ale neta juz nie dostaniemy.Prywatni owszem.

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen:
 #926006  autor: muchakk
 15 maja 2017, 16:41
kaspeed co to za taryfy? Podasz ich nazwy? Praktycznie w każdej taryfie jest dostepny internet w roamingu. Ja w swojej głosowej i w internecie mobilnym firmowym mam bez problemu.
 #926007  autor: Camis
 15 maja 2017, 16:49
Kryniczanin pisze:W Orange limit aktywacji na osobę to 4. Wyjątkowo dla pewnych dają więcej.
Pisałem o numerach w rodzinie a nie na mnie, ja mam jedno abo NJU i mi wystarczy. Za granicą to przebywam aktualnie może z max miesiąc w roku.

Już praktycznie za moją namową większość rodziny przeszła do NJU. Ufają mi pod tym względem bo od jakiś 6 lat oszczędzają na polecanych przeze mnie ofertach.

Virgin ładną kpinę zrobił z tym lejkiem 32kbps :smt005. Przecież na tym to ledwo da się internet używać...

Reszta opów dostanie po dupie od EU/UKE za nietrzymanie się wytycznych.
 #926009  autor: kaspeed
 15 maja 2017, 17:01
Już podaje moją ofertę:

Internet LTE Biurowy dla Firm 500gb +m80 poza strefą tak to u mnie sie nazywa.

Kosztuje to 50zł netto. I u mnie konsultant stwierdził że niemam mozliwosci pakietu na ue...Ze ceny standardowe. Do tego 2x ORange biz krajowy( dwa telefony 2x 15zł netto) Oba mają 10gb neta.W kraju.

Sam sie dziwie bo szczerze nie widzę tego w cennikach. :roll: Nie ukrywam że to by było nie równe traktowanie firm.

#926015  autor: Remington
 15 maja 2017, 17:22
Camis pisze:Virgin ładną kpinę zrobił z tym lejkiem 32kbps :smt005. Przecież na tym to ledwo da się internet używać...
Oni i Mobile Vikings dali to już rok temu, bo tak mają w cenniku krajowym.
 #926022  autor: Rogi
 15 maja 2017, 17:48
kaspeed pisze:Już podaje moją ofertę:

Internet LTE Biurowy dla Firm 500gb +m80 poza strefą tak to u mnie sie nazywa.

Kosztuje to 50zł netto. I u mnie konsultant stwierdził że niemam mozliwosci pakietu na ue...Ze ceny standardowe. Do tego 2x ORange biz krajowy( dwa telefony 2x 15zł netto) Oba mają 10gb neta.W kraju.

Sam sie dziwie bo szczerze nie widzę tego w cennikach. :roll: Nie ukrywam że to by było nie równe traktowanie firm.
Może nie do tego cennika zaglądałeś?

http://www.orange.pl/ocp-http/PL/Binary ... 321262.pdf
 #926025  autor: kaspeed
 15 maja 2017, 17:53
Dzięki ja to uzyskałem od Konsultanta.Ale dalej slepy jestem wychodzi mi ze za moj bizz krajowy będe mial 3gb per sim Na mobil zas 4,07 GB I teraz pytanie czy ssumuje mi skoro te 20gb( krajowe mam doliczane do tych 60gb co mam na mobilnym simie.)

No to wychodzi mi to tak dla ofert komórkowych:
Orange Biz Krajowy+10gb czyli mogę na kazdym z nr wykorzystac 4,37gb
łącznie na oba prawie 10gb;)

Na karcie z netem mobilnym 4,07 :roll: Dobrze rozumuje?
Ostatnio zmieniony 15 maja 2017, 18:05 przez kaspeed, łącznie zmieniany 1 raz.

#926027  autor: f0ku5
 15 maja 2017, 18:04
Zadam pytanie z innej beczki. Może jestem głupi, ale czegoś nie rozumiem. Nie muszę znać się na prawie i się nie znam ;)
Było mówione, że operator musi poinformować swoich abonentów minimum miesiąc przed wprowadzeniem zmian. No i właśnie dzisiaj ten miesiąc minął. Przyjmijmy, że ja nie mam internetu i mieszkam na totalnym zadupiu. Do dzisiaj nie otrzymałem jakiegokolwiek pisma od T-Mobile w związku ze zmianami. Czy to tak powinno być?
  • Strona 6 z 23
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 23
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6