• Wszystko o roamingu zagranicznym, operatorach zagranicznych oraz ofertach eSIM z internetem na podróże
Wszystko o roamingu zagranicznym, operatorach zagranicznych oraz ofertach eSIM z internetem na podróże
 #878424  autor: Devih
 22 lip 2016, 20:33
Mam problem dotyczący internetu w sieci Virgin Mobile za granicami Polski. Chodzi mi o Austrię, Słowację i Czechy. Aktualnie korzystam z pakietu #BEZLIMITU. Szukam na ich stronie jak rozliczany jest internet pakietowy za granicą, ale znalazłem tylko informację o cenie za przesył danych w roamingu, ale bez pakietu. A jak wtedy działa pakiet? Czy jeżeli mam wykupiony pakiet internetu, to dane będą pobierane z niego i za granicą nie będę nic płacił? To samo dotyczy połączeń? Jeżeli tak czy siak - pomimo aktywnego pakietu - opłaty będą naliczane, to czy są jakieś pakiety na internet poza granicami?
 #878445  autor: kaspeed
 22 lip 2016, 22:11
Pakiety danych są tylko na terenie Kraju>Czyli Tylko w Polsce za granicą nie obowiązują.Chyba ze masz pakiet EU wykupiony u operatora.W wypadku braku pakietu europejskiego i posiadania tylko krajowego pakietu transmisja danych za granicą pomniejsza konto o wybraną ilosć PLN zgodnie z cennikiem usług międzynarodowych( roamingowych)

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen:
 #878479  autor: marcinek243
 22 lip 2016, 23:52
Różnica jest taka że będzie te opłaty pobierać szybciej z racji braku lejka. Przy braku pakietu krajowego lejek obowiązuje również za granicą lecz z odpowiednimi opłatami. Najprawdopodobniej z racji że jest to jedynie DOpłata a nie opłata za granicą pomniejszane jest też saldo krajowych MB ale nie jestem pewien.