• Wszystko o roamingu zagranicznym, operatorach zagranicznych oraz ofertach eSIM z internetem na podróże
Wszystko o roamingu zagranicznym, operatorach zagranicznych oraz ofertach eSIM z internetem na podróże
 #816956  autor: mucha1404
 12 sie 2015, 17:50
Szukam oferty bez telefonu, z warunkami:
- krajowe komórkowe i stacjonarne za free
- krajowe sms za free
- pakiet danych min. 1GB
oraz:
- pakiet danych w roamingu co najmniej 100 MB, ewentualnie możliwość kupienia takiego pakietu za max 10zł. Rozmowy w UE też mogą być ale najważniejszy transfer danych.

Póki co przekonuje mnie Orange i plan za 59,99 z kuponem na 6 miesięcy za free. Mam abo w Orange które się za niedługo kończy, na infolinii nie są w stanie zaproponować nic lepszego niż to co na stronce z kuponem.

Coś oprócz Orange polecicie? Przeglądnąłem oferty pozostałych operatorów i mało który ma tani roaming.
 #816961  autor: kamil1221
 12 sie 2015, 18:10
Chyba dla osoby indywidualnej nie znajdziesz lepszej oferty niż tą w Orange. Play daje pakiety roamingowe na całą umowę a nie miesięcznie. W Plusie podobna oferta jest w cenie ok. 80zł/mies.
 #817103  autor: mucha1404
 13 sie 2015, 13:12
Wziąłem więc 24m w Orange za 59,99 z kuponem na 6 miesięcy za 0zł. Wychodzi średnio 45zł/miesiąc. Pewnie jakbym poczekał to bym się załapał na jakiś -30% i wtedy wychodzi 42zł/miesiąc ale potrzebuję ten roaming już od września więc nie chciałem ryzykować i czekać.

Jestem zdziwiony dlaczego wciąż tak mało abo ma minuty w roamingu w cenie, za granicą to już standard.