• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #110980  autor: BKX
 03 paź 2006, 11:33
Witam, tak jak kiedyś już pisałem, po zmianie mojego modelu telefonu, przyszła kolej na mamy. Wczoraj zadzwoniliśmy do Plusa (i uwaga) o dziwo przygotowali dość ciekawą oferte dla stałego klienta :) Moja mama jest już w Plusie 6 rok na tym samym numerze i pozostanie przy nim na kolejne dwa, bo ceny telefonów obowiązują z aktualnego cenika promocyjnego dla nowych abonentów. Teryfa to Godziny 40, więc z niej trzeb wybrać jakiś model, cena do 200 zł. Oczywiście mama chciała Nokie, ale przekonałem ją, że jest jeszcze sporo innych ciekawych modeli, choćby Samsung X680, (uparła się na Nokie 6103, ale już ją wycofali), Motorola V3 itd. Nie miałem nigdy możliwości przetestowania niektórych z tych telefonów, dlatego zwracam się do was z prośbą o pomoc w wyborze. Zasadnicza sprawa, że telefon musi być prosty w obsłudze (poprzednio była Nokia 3100), wytrzymały, mało awaryjny, bo starsza nię bedzie miała czasu, żeby latać z nim po serwisach no i najważniejsze, żeby bateria trzymała przyzwoicie (min. 3 dni). Mamie zależy również na aparacie, ale nie ważne jaki, ważne, żeby w ogołe był ;) Czekam na wasze propozycje poparte konretnymi argumentami.

Cenik telefonów

#110982  autor: vinc
 03 paź 2006, 11:48
Moim zdaniem pasuje tutaj Nokia 6020. telefon prosty w obsłudze menu prawie identyczne jak w 3100. Bardzo dobra bateria. Telefon nie awaryjny. Oczywiście ma aparat, ale VGA.

Jest tez SE k600i też ma dobrą baterię, intuicyjne menu SE(nie jest trudny w obsłudze) i ma dwa aparaty (jednen 1,3Mpix). Dobra bateria spokojnie wytrzyma 3 dni jak dużo się nie będzie tym tel bawić.

WYBÓR NALEŻY DO CIEBIE!!!

#110988  autor: ywis
 03 paź 2006, 12:37
Jak dla kobiety, to polece V3.

#110993  autor: BKX
 03 paź 2006, 12:52
ywis pisze:Jak dla kobiety, to polece V3.
Również o tym pomyślalem, bo tak mi się zdaje, że bardzo by pasował mojej mamie... Nokie 6020 już mamy w domu i jakoś tak nie bardzo się nikt kwapi do jej wzięcia (choć to bardzo dobry model). Jeżeli będzie w kolorze czarnym, to pewnie starsza się skusi, szczególnie że to tylko 1 zł... Ale głęboko się musimy zastanowić na tą V3... A nie wiecie jak z jej awaryjnością??? Bo ja to Motoroli nie mam przekonania...

#110995  autor: JacekS
 03 paź 2006, 13:05
v3 to generalnie kiepski telefon, gubi zasięg, wiesz sie opgramowanie nic specjanego i to jest już stary telefon

#111001  autor: ywis
 03 paź 2006, 13:30
jacenty1812 pisze:v3 to generalnie kiepski telefon
Mam wielu znajomych, którzy właśnie korzystają z tego modelu i sobie chwalą.
jacenty1812 pisze:gubi zasięg
Bzdura.
jacenty1812 pisze:wiesz sie opgramowanie
Tutaj się zgodze, czasami zdarza się mu powiesić, ale to występuje w wielu telefonach, może nie w jakiejś wielkiej ilośći, ale zdarza się.
jacenty1812 pisze:to jest już stary telefon
To, że ten model jest stary, wcalej nieoznacza, że jest nie wart poświęcenia uwagi.

Jeszcze raz powiem, że ten telefon wydaje mi się najlepszym wyborem jeśli to ma być telefon dla kobiety.

#111004  autor: przemek910
 03 paź 2006, 13:35
ywis pisze:jacenty1812 napisał/a:
to jest już stary telefon

To, że ten model jest stary, wcalej nieoznacza, że jest nie wart poświęcenia uwagi.
najlepszy przykład Nokia 6310i...

co do zasięgu to czytałem iż jest ON POPRAWIONY.. czyli nie gubi :?

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#111006  autor: ywis
 03 paź 2006, 13:38
kin pisze:najlepszy przykład Nokia 6310i...
Ten telefon zawsze będzie godny uwagi, szkoda że już zakończyli produkcję :cry:

#111016  autor: JacekS
 03 paź 2006, 14:06
Ja też mam kilku znajpmych którzy mają ten telefon i żałuja że go kupili

#111018  autor: Łukasz
 03 paź 2006, 14:07
A może dopłacisz 50zł i weźmiesz k700i? Dobry wyświetlacz, radio, aparat i intuicyjne menu.

#111031  autor: Osk92
 03 paź 2006, 14:50
X680. Wiele wariantów kolorystycznych, MP3, 28MB pamięci, aparat (niestety tylko VGA :( ), i bardzo sympatyczny wygląd. Poza tym dobrze leży w dłoni.
V3... wiem, że to telefon dla mamy (kobiety kierują się innymi opcjalmi w wyborze telefonu) ale jakby moja go dostała to bym sobie pomyślał, że ktoś jej nie lubi :P

#111046  autor: BKX
 03 paź 2006, 16:01
No dobrze, czytając wasze opini na temat V3 widze, że lepiej nie ryzykować ;) SE też odpadają, bo mam nie lubi tego joy'a, już z moim miała lekkie problemy, tzn. nie bardzo się może do tego przyzwyczaić... Tak wię K700 odpada... Cały czas myśle o tym Samsungu, straszej się spodobał, co do kolorystyki to nie wiem ile wersji ma w ofercie Plus, na reklamach jest srebrno czarny... Czekam dalej na wasze opinie, aparatem się nie przejmujcie, ważne żeby tylko byl ;)

#111055  autor: uśmiechnięty
 03 paź 2006, 16:27
Ja też byłbym za Samsungiem.

O ile wiem, sporo jest tych kolorów X680.

O ile się orientuję, to czarno-srebrny, czarno-błękitny, czarno-biały, czarno-różowy, czarno-czerwony i chyba to wszystko, chociaż mogę się mylić.

Telefon dość fajny.

28,5 MB pamięci powinno spokojnie starczeć Twojej mamie, aparat 0.3 Megapixela (ładne zdjęcia robi), wideo, bluetooth, mp3.

Pisałem też kiedyś o tym telefonie w innym temacie.
http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php ... ght=#95429

Myślę, że to będzie najlepszy wybór.[/scroll]

#111056  autor: JacekS
 03 paź 2006, 16:29
Samsung to całkiem dobry wybór, dobry ekran, bardzo wygodna klawiatura itp. dla kobiety jak znalazł

#111057  autor: rafcyk
 03 paź 2006, 16:29
Mialem kiedys V3 i juz nigdy wiecej Motoroli :| :|

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2

#111085  autor: Rokko
 03 paź 2006, 17:54
nie wiem czy sie cos zmienilo w V3, ale ja jak mialem t720 mialem duze problemy z ladowarka, nie laczyla.byly problemy z ladowaniem.

#111109  autor: MATIZ
 03 paź 2006, 19:36
V3 to naprawde kobiecy telefon zwłaszcza w różowej obudowie. Ale to Motorola. Moja mama kupiła niedawno w plusie E1. Minął niecały miesiąc i już kabel od ładowarki kiedy jest w wejściu to lata na wszystkie strony i telefon ciężko naładować(wiem że od tego jest gwarancja ale nie po to był kupiony telefon żeby już za miesiąc zgłaszać reklamację). Taki sam problem z ładowarką ma mój brat, który ma Moto E398 i taki sam problem pojawił się w V500 mojej mamy(teraz już jest całkowicie dead - coś z wyświetlaczem). Także Motorolę bałbym się kupić.
Poleciłbym K700 ale on jest już tylko dostępny z słuchawką Bluetooth...

#111129  autor: BKX
 03 paź 2006, 20:12
Czyli sprawa częściowo się wyjaśnia, Motorola odpada, widze że moje domysły i poprzednie kontakty z tą marką potwierdzają się w praktyce... Z Samsungami nigdy na dłużej jakoś nie miałem kontaktu, ale strszej już na pierwszej fotce, jaką jej pokazałem, się spodobał. Praktycznie sprawa jest jasna, bo nic tak ciekawego w tej taryfie nie ma. Szukałem w internecie testu tego modelu, ale nic nie ma, czy jest ktoś, kto zna ten model dokładniej?? A co do linku, który dał uśmiechnięty, to wielkie dzieki, sporo się dowiedziałem o tym modelu i kilka rzeczy się już wyjaśniło, prawde mówiąc, to jeszcze nigdy nie byłem przekonany do któregoś modelu Samsunga, tak jak do tego. Jeszcze jedno mnie dręczy, jak jest z wykonaniem tego modelu? Dużo modeli tego producenta jest zrobionych jakby z "zabawkowego" materiału, martwie się, żeby nie ścierało się , bo tel. często będzie w torebce (chyba jak u kazdej kobiety). A i jeszcze jedno, to prawda, że Samsungi są klejone, a nie skręcane??? Taką rzecz kiedyś słyszałem i jakoś nigdy nie mam czasu tego sprawdzić ;)

#111142  autor: Osk92
 03 paź 2006, 21:09
Kiepski plastik w Samsungach :?: Może w dotyku, ale jest całkiem wysokiej jakości.
Poza tym co tzn. klejone, a nie skręcane :?: :smt005

#111148  autor: BKX
 03 paź 2006, 21:31
Osk92 pisze:Kiepski plastik w Samsungach :?: Może w dotyku, ale jest całkiem wysokiej jakości.
Poza tym co tzn. klejone, a nie skręcane :?: :smt005
No nie żartuje, plastiki w słabszych modelach wyglądaja jak w zabawce... Przynajmniej w E530, X480 czy X640... Te telefony mialem w rękach, dlatego tak pisze. Nie mówie, że się bedą wycierały, bo nie wiem, ale takie sprawiały wrażenie...

A co do drugiego pytanie, to przeciez wiesz, ze wiekszosć telefonów jest skręcana, możesz je rozłożyć na dużo częsci... Kolega mi mówił, że jak jego Samsung upadł z drugiego piętra, to wszystko sie połamało, a nie rozpadło na części, żadnych śrubek w środku nie było, dlatego się pytam, bo jakoś nigdy tego nie sprawdziłem...