• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #110977  autor: RyBoL
 03 paź 2006, 10:40
Chcę kupić N 6280 lub 6233 lub E50 co lepsze ? najbardziej podoba mi się 6280 ale mam pare pytań:) Jak to jest z kartą pamięci ile kosztuje 1gb ? czy jest jakieś ograniczenie w liczbie odebranych wiadomości na telefonie ? ile kontaktów w książce tel. można zapisać ? czy to jest zależne od wolnej pamięci ? jakiej jakości są dzwonki mp3 ? czy dodawana do zestawu słuchawka bluetooth jest dobrej jakości ? czy wyświetlacz łatwo się rysuje ? czy po dłuższym używaniu system rozsuwania ma coraz większe luzy ? czy można oglądać filmy na fonie i w jakim formacie ? Pytaniakieruje do tych co używają 6280 Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc

(-)_R_y_b_o_L_(-)

#111040  autor: yo!
 03 paź 2006, 15:51
mam ten telefonik od niedawna więc nie na wszystko znam odpowiedzi, ale co wiem to powiem.

karta: widziałem dziś oryginalne sandiska po 138 zł na allegro. karta nokii to wydatek ok 180 zł. kingstone wydaje się że nie obsluguje tego aparatu. ograniczenia wiadomości jeszcze nie spotkałem, ale sądzę że jedynym jest pamięć (7 mb telefonu + karta - w zestawie 64 mb).
kontakty tak samo jak wiadomości są na pamęci współdzielonej. fajną funcją jst że automatycznie do każdego kontaktu masz przypisany sygnał glosowy żeby wybierać numery głosem. na dzwonki mp3 nie narzekam. telefon obsługuje formaty 3gp i mp4. nagrywa filmik w max rodzieliczości 640x480
słuchawki bluetooth nie mam. nie wiem czy trudno zarysować ekranik - nie próbowałem :mrgreen:

pozostalymi telefonikami się nie bawiłem więc trudno mi cos rzec, poza tym że w wyborze kluczowe powinny być funcje i do czego Ci tel potrzebny. zależnie od tego każdy z tych telefonów możesz wybrać, bo wszytskie sa bardzo fajne

[ Dodano: 2006-10-03, 15:51 ]
mam ten telefonik od niedawna więc nie na wszystko znam odpowiedzi, ale co wiem to powiem.

karta: widziałem dziś oryginalne sandiska po 138 zł na allegro. karta nokii to wydatek ok 180 zł. kingstone wydaje się że nie obsluguje tego aparatu. ograniczenia wiadomości jeszcze nie spotkałem, ale sądzę że jedynym jest pamięć (7 mb telefonu + karta - w zestawie 64 mb).
kontakty tak samo jak wiadomości są na pamęci współdzielonej. fajną funcją jst że automatycznie do każdego kontaktu masz przypisany sygnał glosowy żeby wybierać numery głosem. na dzwonki mp3 nie narzekam. telefon obsługuje formaty 3gp i mp4. nagrywa filmik w max rodzieliczości 640x480
słuchawki bluetooth nie mam. nie wiem czy trudno zarysować ekranik - nie próbowałem :mrgreen:

pozostalymi telefonikami się nie bawiłem więc trudno mi cos rzec, poza tym że w wyborze kluczowe powinny być funcje i do czego Ci tel potrzebny. zależnie od tego każdy z tych telefonów możesz wybrać, bo wszystkie są bardzo fajne

fear ends
when yo! comes