• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #109722  autor: Skaziu
 28 wrz 2006, 19:32
Witam
Jaki telefon mam wybrać ma on kosztować max.ok 1300zł.
Szukam czegoś w stylu SE K800,Samsunga D900-a więc powinien on spełniać funkcje cyfrówki a przede wszystkim MP3.SE chciałbym jednak pominąć bo właśnie pozbywam się swojego K750i którego niezbyt polubiłem ze względu na zawieszanie się i mocno rysującą się obudowę,chyba że zmieniło się to w nowszych modelach.Przede wszystkim podobają się fony z rozsuwaną klawiaturą(D900) nie lubię za to klapkowców(wydają mi się babskie ;-) )I to chyba na tyle z moich wymagań :wink:
Pozdrawiam

#109726  autor: RickY
 28 wrz 2006, 19:50
Nokia 6280?? Bardzo Dobry Tzw (Slider)(rozsuwana klawiatura) Mp3 świetnie gra można go zmniejszyć i grać w gry, może odtworzyć odtwarzac wav acc itp mp4 3gp 64 głosowa polifonia, pamięć mini sd 2 kamery UMTS dobry w obsłudze ładne fotki i Piękny Desin Coś jeszcze ?? Pytaj :)

Jeśli Ci pomogłem kliknij na ,Pomógł'- koło przycisku 'Profil'
Nie patrzę na ilość postów, tylko na ich jakość!!
Forum pomogło mi, ja pomagam forum.
Wejście Pumby do tematu=całkowity nokaut

#109727  autor: Orange
 28 wrz 2006, 19:53
Polecam Nokie 3250 ( jeśli zależy Ci na MP3, choć aparat też niezły 2 Mpix )
znajdziesz ją w cenie ok. 1 200,00 zł.

Jak S/\MSUNG to D900, D800 lub E900. ( nie wiem jak ceny )

Ale ogólnie jak zalezy Ci na extra aparacie i mp3 to tylko Nokia N73. Co prawda musisz dołożyć 400zł ale warto. 3,2 Mpix i 20x zoom + extra MP3. Kosztuje ok. 1660 zł

together we can do more

#109730  autor: uśmiechnięty
 28 wrz 2006, 20:03
RickY pisze:Nokia 6280?? Bardzo Dobry Tzw (Slider)(rozsuwana klawiatura) Mp3 świetnie gra można go zmniejszyć i grać w gry, może odtworzyć odtwarzac wav acc itp mp4 3gp 64 głosowa polifonia, pamięć mini sd 2 kamery UMTS dobry w obsłudze ładne fotki i Piękny Desin Coś jeszcze ?? Pytaj :)
Ja wiem, że Nokia 6280 to naprawdę świetny telefon, ale musisz się pogodzić z tym RickY, że już są lepsze telefony w tej cenie.

Był ostatnio taki temat w tym dziale odnośnie wyboru K800i czy D900.
Wtedy jeszcze zagłosowałem na K800i. Od tego momentu naczytałem się trochę, wszystko przeanalizowałem jeszcze raz i powiem szczerze, że teraz to wybrałbym Samsunga. ;)

Już nie mogę się doczekać kiedy się nim pobawię. ;) :P

#109733  autor: Skaziu
 28 wrz 2006, 20:11
Do Noki 6280 nie mogę się przekonać-wydaję mi się że w niej płaci się dużo za firmę i nic więcej(gdyby miała symbiana to co innego).
N73-fajny ale za drogi ;-)
3250-zastanawiałem się nad nim właśnie ze względu na MP3(chociaż tak naprawdę nie słyszałem jej na żywo)
Może coś jeszcze dla mnie znajdziecie albo ewentualnie przekonacie mnie do swoich propozycji :) BTW czy w 6280 jest możliwe używanie telefonu w trybie odtwarzacza(czy jakoś tak) tak jak np.W800
Pozdro
Ps.uśmiechnięty-ja też jak narazie jestem najbardziej zainteresowany D900-jednak minusem jest np. to że nie można ustawić jako dzwonka SMS MP3 :(

#109748  autor: RickY
 28 wrz 2006, 20:52
uśmiechnięty pisze:
RickY pisze:Nokia 6280?? Bardzo Dobry Tzw (Slider)(rozsuwana klawiatura) Mp3 świetnie gra można go zmniejszyć i grać w gry, może odtworzyć odtwarzac wav acc itp mp4 3gp 64 głosowa polifonia, pamięć mini sd 2 kamery UMTS dobry w obsłudze ładne fotki i Piękny Desin Coś jeszcze ?? Pytaj :)
Ja wiem, że Nokia 6280 to naprawdę świetny telefon, ale musisz się pogodzić z tym RickY, że już są lepsze telefony w tej cenie.
.... :smt011 z czym musze się pogodzić?? za taką cene to spokojnie nową 6280 + ok karta 1 gb i masz spokój... niejestestem ani dzieckiem neostrady ani jakimś fanboyem noki itp
Po prostu proponuje na korzyść pytającego jedynie co d900 ma lepsze od noki 6280 to matryca 3.13 megapixeli ale za to niema irdy i radia a (przynajmniej dla mnie jest to bardzo potzrebne).Uśmiechnięty Podaj mi lepszy telefon z takimi funkcjami jak ta nokia w tej cenie?? sorry za OT
Skaziu czy w tej noki ci sie niepodoba??Tryb odtwarzacza tzn? można przełączać piosenki jak się doczepi słuchawki a ma się zablokowaną klawiature

#109751  autor: Skaziu
 28 wrz 2006, 21:05
Nie podoba mi się przede wszystkim to że cena jest nieadekwatna do jej możliwości chociaż IRDA i Radio rzeczywiście są bardzo przydatne(głównie IRDA).
A jeśli chodzi o tryb odtwarzacza to jak dobrze pamiętam (przynajmniej w w800i) pozwalał na wyłączenie wyświetlacza w trakcie odtwarzania muzy dzięki czemu oszczędzi się na pewno dużo baterii-no właśnie jak to z nią jest w 6280 i innych telefonach(chodzi mi o prawdziwe a nie "suche" dane producenta.
Pozdro

#109758  autor: RickY
 28 wrz 2006, 21:12
A jeśli chodzi o tryb odtwarzacza to jak dobrze pamiętam (przynajmniej w w800i) pozwalał na wyłączenie wyświetlacza w trakcie odtwarzania muzy dzięki czemu oszczędzi się na pewno dużo baterii
heh w tej noki jest coś takiego :) cene nieadektywna do jej możliwości?? eee no dobra wyświetlacz który ma 262 tys kolorów i rozdzielczość jak narazie jest najlepsza (240x320) nawet tapaty większej rozdzielczość np z kompa spokojnie otworzy i niewidać pixeli... i ten telefon duuużo potrafi i ta cena jest akurat taka jaka powinna być za świetny telefon i coś też ważnego Nagryw Filmy W rozdzielczości 640x480 :D to nawet tego soniak k800i niema!!!!!!!!

#109798  autor: Skaziu
 28 wrz 2006, 22:28
Po prostu nie mogę się do niej przekonać i tyle,ale np.rozdzielczość tych filmów jest rzeczywiście dość imponującą jak na telefon ale to i tak jest dla mnie za mało(bo wyświetlacz D900 ma taki sam,dodatkowo samsung jest ładniejszy,chociaż oczywiście droższy)
Pozdro

#109803  autor: RickY
 28 wrz 2006, 22:56
To co ci jest potrzebne by przekonać do b.dobrego sprzętu?? spokojnie za taką cene masz nówke i karte 2 gb zauważ że bateria w tej noki jest z (LiPoly) stosowana np w komunikatorze 9300 to bardzo mocna bateria mi spokojnie 3 dni trzyma , no dobra samsung jest ładny ale droższy i bez IRDY oraz Radia a to np w szkole jest bardzo przydatne :)
wyświetlacz ten sam itp..

#109806  autor: Skaziu
 28 wrz 2006, 23:01
No dobra się pomyśli :wink: do IRDY nie musisz mnie przekonywać bo rzeczywiście jest ona baaardzo przydatna(chociażby w szkole :P ) to powiedz mi jeszcze jak wygląda sprawa budzika w niej-czy można w nim np.ustawić "plan budzenia"na kilka dni czy budzik jest standardowy bez takich gadżetów :?:
Pozdro

#109838  autor: RickY
 28 wrz 2006, 23:39
Spokojnie możesz ustawić budzik w które dni ma dzwonić i o której

#109924  autor: wojtek99
 29 wrz 2006, 13:47
Witam!

Mam pytanie o tą Nokie 6280 Czy ma dobry organizer i czy ma Symbian? Tzn czy można ewentualnie odtworzyć na niej film?

pozdrawiam

#109926  autor: karolzet
 29 wrz 2006, 13:59
Ewentualnie jak nie podoba Ci się 6280 możesz wziąć 6233 :)

#109940  autor: Rogger
 29 wrz 2006, 14:28
1300 zł ? SE K750i chyba juz tak schodzi ...

Pozdro .... Rogger

#109959  autor: uśmiechnięty
 29 wrz 2006, 15:15
Skoro jesteś najbardziej przekonany do tego Samsunga, to go bierz.
Ja jestem za nim, ale nie będę się już wypowiadał, bo zaraz liczni forumowicze 6280 zaspamują mnie postami krytykującymi moją wypowiedź.
Tak, RickY, uważam, że w tej cenie to najlepszy jest właśnie D900.
Wiem, że są już jacyś użytkownicy tego telefonu na forum.
Możesz o niego pytać w dziale Samsung.

Polecam do przeczytania tego tematu z plusami i minusami tego telefonu. Zostało to napisane przez osobę, która taki telefon posiada.
http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=9447

[ Dodano: 2006-09-29, 15:19 ]
Tak dla mojego porównania, autro tamtego tematu powiedział, że zdjęcia nie są dobre jak na 3 Megapixele. Może spodziewał się aparatu cyfrowego? Ha ^^.
Dla mnie jak na telefon są super, a to pewnie wszystko dzięki funkcji AUTOFOCUS.
Moim zdaniem są znacznie lepsze niż w Nokii.

#110043  autor: Skaziu
 29 wrz 2006, 19:33
Rzeczywiście cały czas jestem bardziej przekonany do d900 i chyba go właśnie wezmę.
A co do tamtego tematu to już go widziałem i tam zresztą pisałem i ja też stwierdzam że chyba autor przesadził pisząc o złej jakości zdjęć ponieważ widziałem fotki w testach telefonu i jeżeli oddają one prawdę to wdł.mnie są one świetne(tak naprawdę podobnej jakości są tylko te z k800) i mogą spokojnie zastąpić nawet mojego zwykłego,starego cyfraka który też ma 3MP(chociaż lampa jest trochę za słaba w D900 bo mogła by być ksenonowa ale nie można mieć wszystkiego).
Pozdro

#110964  autor: snovy
 03 paź 2006, 09:16
Ktos pisal o temcie k800 czy d900 to ja go zakladalem.Wybralem k800i i jestem bardzo zadwoolony lapma ksenonawa to juz jest cos a nie zwykla diodowka mp3 takie jak w w810i.Telefonik swietny,przegladajac samsungi nie podoba mi sie to ze nie mozna zmienic w nim np tematu menu... , do tego podobno podczas rozsuwania trzeba uwazac zeby sie nie rozlecial bo sie luzuje ten slider, dopiero jak dojdzie do konca to sie 2 elementy blokuja.Do tego jedgo najwiekszy minus za telefon takiej klasy trzeba zaplacic i dostajemy pelen plastki wyglada tandetnie jakby nie bylo znaczka samsung to pomyslalbym ze to od ruuskich z bazarku jak nie raz male dzieci sie bawia i tutaj naprawde nie przesadzam.Do tego se ma radio i irde co sie bardzo przydaje,ogolnie se bardziej mi przypasowal ale decyzja nalezy do ciebie.Pozdrawiam

P.S Samsung ma podobno problemy z odczytem kart powyzej 512mb to tez jest jego wielki -