• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #106581  autor: wojtek99
 19 wrz 2006, 09:26
Witam!

Mam dylemat w wyborze telefonu pomiędzy SE p910i a SPV m3000. W SPV strasznie mnie zachęciła pełna duża klawiatura co jest naprawdę dużym ułatwieniem. Co do p910i to juz sporo wiem ale nie za duzo na temat SPV może ktoś go ma tu na tym forum? Chciałbym się dowiedzieć czy można na nim oglądać filmy, mianowicie przeczytałem w teście iż ma dość słaby procesor przez to do niektórych funkcji multimedialnych się nie nadaje. Więc pytanie czy warto zdecydować się na p910i czy na SPV i czy na M3000 da się obejrzeć bezproblemowo filmy? Z góry dziekuję za wszelkie wypowiedzi.

pozdrawiam
 #106585  autor: piotrz
 19 wrz 2006, 09:35
wojtek99 pisze:Witam!

Mam dylemat w wyborze telefonu pomiędzy SE p910i a SPV m3000. W SPV strasznie mnie zachęciła pełna duża klawiatura co jest naprawdę dużym ułatwieniem. Co do p910i to juz sporo wiem ale nie za duzo na temat SPV może ktoś go ma tu na tym forum? Chciałbym się dowiedzieć czy można na nim oglądać filmy, mianowicie przeczytałem w teście iż ma dość słaby procesor przez to do niektórych funkcji multimedialnych się nie nadaje. Więc pytanie czy warto zdecydować się na p910i czy na SPV i czy na M3000 da się obejrzeć bezproblemowo filmy? Z góry dziekuję za wszelkie wypowiedzi.

pozdrawiam
na m3000 da się obejrzeć film, ale jakość będzie daleka od ideału. Zdecydowanie lepiej w roli multimedialnego urządzenia sprawdzi się p910i. Mimo że ma słabszy procesor, to i tak jest lepszy do multimediów z tego powodu, że symbian jest mniej zasobożerny. Żeby symbian chodził szybko, wystarcza 200mhz. Żeby windows chodził szybko potrzeba 500mhz...

Jak chcesz sięo cośzapytać to mów.

#106586  autor: ziomel
 19 wrz 2006, 09:38
polecam spv...sam uzytkuje compacta...co do procesora w spv to panuje powszechne przeklamanie...mozna go podkrecic do 240 i smiga...zreszta poczytaj sobie www.pdaclub.pl
tam dowiesz sie wczesniej..oczywiscie na spv mozesz ogldac filmy, itd..wkoncu ma windowsa:D

#106590  autor: user_delete1
 19 wrz 2006, 09:55
Ja również polecam SPV, według mnie o wiele lepszy niż P910

Jeśli ci pomogłem wcisnij pomógł pod moim postem
 #106592  autor: ziomel
 19 wrz 2006, 09:59
piotrz pisze:
wojtek99 pisze:Witam!

pozdrawiam
na m3000 da się obejrzeć film, ale jakość będzie daleka od ideału. Zdecydowanie lepiej w roli multimedialnego urządzenia sprawdzi się p910i. Mimo że ma słabszy procesor, to i tak jest lepszy do multimediów z tego powodu, że symbian jest mniej zasobożerny. Żeby symbian chodził szybko, wystarcza 200mhz. Żeby windows chodził szybko potrzeba 500mhz...

ja na swoim mda compact mam 416 i tez smiga az milo....wbrew pozorom te procki omap sa szybkie...kumpel ma tego spv i mu wszystko smiga...czasem am potrafi sie zwiesic ale mi tez sie to zdaza
 #106604  autor: wojtek99
 19 wrz 2006, 10:30

Jak chcesz sięo cośzapytać to mów.[/quote]

tak tylko ze p910i ma ponoc około 150mhz....
 #106614  autor: piotrz
 19 wrz 2006, 10:40
wojtek99 pisze:na m3000 da się obejrzeć film, ale jakość będzie daleka od ideału. Zdecydowanie lepiej w roli multimedialnego urządzenia sprawdzi się p910i. Mimo że ma słabszy procesor, to i tak jest lepszy do multimediów z tego powodu, że symbian jest mniej zasobożerny. Żeby symbian chodził szybko, wystarcza 200mhz. Żeby windows chodził szybko potrzeba 500mhz...

tak tylko ze p910i ma ponoc około 150mhz....[/quote]

i? no to przecież mówię że żeby symbian szybko chodził wystarczy 200mhz.Miałem na myśli takiego "demona szybkości" 150 w p910 spokojnie wystarczy...Poza tym procesory w SE sąkilkanaście procent szybsze od tych w nokii.coś jak AMD.

Tak samo u WM- 500mhz to też już taki demonik. 400 spokojnie wystarczy. Ale to 192 to już za mało (mimo że te procesory są takie jak u SE-znaczy nie tej firmy, tylko chodzi oto, że są bardziej wydajne od np. jednostek Intela o podobnym taktowaniu)
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2006, 12:05 przez piotrz, łącznie zmieniany 1 raz.

#106619  autor: ziomel
 19 wrz 2006, 10:56
ale w spv m3000 mozna podkrecic procesor do 240 i wtedy juz bedzie smigac..ja caly czas jestem za spv
 #106731  autor: Rokko
 19 wrz 2006, 18:26
wojtek99 pisze: mianowicie przeczytałem w teście
Mam prosbe, bo tez mysle o palmie, z jakich zrodel korzystasz?Bo juz mi podpowiedziano pdaclub.pl, ale czy masz jeszcze inne strony z testami?