• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #104991  autor: wojtek99
 12 wrz 2006, 21:14
Witam!

Chciałbym prosić o radę. Chcę kupic telefon, zastanawiam się nad kilkoma między innymi Nokia 9300 albo SE 910i. Często podrózuje i chciałbym ten czas wykorzystywać i mysle że tego typu telefon mi w tym pomoze. Chciałbym aby była w miare dobra jakość mp3, zeby można było obejrzeć na nim film normalny np. w formacie avi. jak jest wtedy z napisami? Warto by było żeby na słuchawki było normalne wyjście minijack ale to mozna pewnie przejściówke dokupić. Na aparacie foto mi nie zalezy. ewentualnie popracować nad jakims programem ale to już nie mam konkretnych wymagań. Ze względu na to ze chciałbym czasem obejrzeć na nim film warto żeby miał duży wyświetlacz, bo naprawde nie wiem czy na 6630 da się zobaczyć coś z tego filmu czy nie.

pozdrawiam i z góry dziekuję

#104994  autor: Dragon
 12 wrz 2006, 21:24
w takim razie 9300 odpada poniewaz filmy sa mocno przycinane (ekran ma nietypowe proporcje) P910i bedzie chyba najlepszy aczkolwiek kiedy ogladalem na nim film nie wygladal zbyt dobrze chociaz drugiej strony to tez zalezy od jakosci, jest wejscie minijack wiec z sluchawkami problemow nie ma, jesli tylko dokupsiz do niego karte 2GB (ok 200zl tylko uwazaj na pdorobki Sony) to mysle ze telefon w pelni spelni twoje wymagania

#105004  autor: wojtek99
 12 wrz 2006, 21:37
Dzieki wielkie za podpowiedź. Coraz bardziej skłaniam sie ku SE p910i tylko mam obawy czy ten wyswietlacz nie jest zbyt delikatny a jak to jest z napisami do takiego filmu?

#105008  autor: piotrz
 12 wrz 2006, 21:41
wojtek99 pisze:Dzieki wielkie za podpowiedź. Coraz bardziej skłaniam sie ku SE p910i tylko mam obawy czy ten wyswietlacz nie jest zbyt delikatny a jak to jest z napisami do takiego filmu?
Napisy wbudowujesz smartmovie. I konwertujesz też.na p910 filmy bardzo dobrze wyglądają, 9300 się do rozrwki nie nadaje. w p910i masz gniazdo microjack, przejściówka jest bardzo tania-3zł.A myślałeś nad mda compact? ma dużo lepsze parametry od p910 i możliwości też dużo większe.

#105012  autor: wojtek99
 12 wrz 2006, 21:46
Szczerze mówiąc to nie myślałem... potrzebuje urzadzenia o tych molziwosciach wraz z telefonem i dlatego szukałem jedynie w obrebie komórek a nie pda. Dzieki za wszystkie podpowiedzi.

[ Dodano: 2006-09-13, 09:46 ]
Mam jeszcze dodatkowe pytanie a dokładnie o Nokię 6630, czy na tym telefonie da się obejrzeć film? Bardzo by mi pomogło jakbys ktoś mógł zrobic zdjęcie, pokazać jak wyglada jakiś film wyświetlany na wyświetlaczu np 6630.

#105205  autor: Dragon
 13 wrz 2006, 20:19
od strony technicznej da sie ale w praktyce troche za maly ekran, lepiej P910i (no chyba ze bardzo zalezy ci na aparacie bo ten w P910i jest okropny) Ja bym MDA raczej nie bral ze wzgledy na to ze ma tylko dotykowy ekran a SE ma klawiature normalna i qwerty wiec sms psize sie o wiele wygodniej. Co do wytrzymalosci ekranu to ogolnie nic sie z nim nie powinno dziac a jak kupsiz pokrowiec (lub bedziesz korzystal z tego dolaczongo do zestawu) to juz w ogole nic sie nie powinno stac
P.S. Co do przejsciowek to nie polecam po ich zastosowaniu najczesciej spada jakosc dzwieku w sluchawkach a te z SE nie sa zle

#105209  autor: Forest
 13 wrz 2006, 20:25
Moze Nokia N93? Wkoncu zostala telefonem multimedialnym roku :wink:

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#105211  autor: piotrz
 13 wrz 2006, 20:29
body pisze:Moze Nokia N93? Wkoncu zostala telefonem multimedialnym roku :wink:
Nie ta cena :| Dołóż mu 1000zł to sobie kupi :evil:
Dragon: zależy jakiej jakości przejściówka jest. Do 6630 owszem większość przejściówek jest kiepska...Ale np. ta, którą mam do p910 jest bardzo dobrej jakości. I z słuchawkami mdr świetnie gra.

#105217  autor: Dragon
 13 wrz 2006, 20:40
ja akurat mialem doczynienia z przejsciowka doalczona do N-gage wiec na tym opieram swoja opinie, nie mniej jednak podlaczanie sluchawek za 200zl do telefonu nie ma wiekszego sensu bo jakosc i tak i tak nie bdzie lepsza

#105222  autor: piotrz
 13 wrz 2006, 20:53
Dragon pisze:ja akurat mialem doczynienia z przejsciowka doalczona do N-gage wiec na tym opieram swoja opinie, nie mniej jednak podlaczanie sluchawek za 200zl do telefonu nie ma wiekszego sensu bo jakosc i tak i tak nie bdzie lepsza
Za 200 to i do odtwarzacza mp3 nie ma sensu podłączać. Ale na właśnie mdrachza 50zł dźwięk jest piękny :smt007 Oryginalne słuchawki się chowają...

#105264  autor: wojtek99
 13 wrz 2006, 22:28
Chwileczkę, wcale nie okresliłem do jakiej kwoty chce kupić telefon :) Jednak fakt faktem ze nie widze sensu płacenia ponad 2 tysiące zł za telefon a to ze względu na to że zamierzam go używać jedynie do celów o jakich wspominałem + tradycyjne funkcje telfonu. Zastanawia mnie jedynie poreczność p910i czy bez problemu miesci się w kieszeni i czy nosząc go w kieszeni nie uszkodze wyświetlacza.

pozdrawiam

#105303  autor: piotrz
 14 wrz 2006, 09:13
wojtek99 pisze:Chwileczkę, wcale nie okresliłem do jakiej kwoty chce kupić telefon :) Jednak fakt faktem ze nie widze sensu płacenia ponad 2 tysiące zł za telefon a to ze względu na to że zamierzam go używać jedynie do celów o jakich wspominałem + tradycyjne funkcje telfonu. Zastanawia mnie jedynie poreczność p910i czy bez problemu miesci się w kieszeni i czy nosząc go w kieszeni nie uszkodze wyświetlacza.

pozdrawiam
Mi mda 3 wypadł na beton z około metra i wszysto do tej pory działa bez problemu.P910 również jest bardzo solidny.

#105327  autor: wojtek99
 14 wrz 2006, 12:28
Mam jeszcze takie pytanie ile bedzie zajmował film avi o pojemności ok. 700mb po przekonwertowaniu na p910?

#105353  autor: piotrz
 14 wrz 2006, 15:03
Wiesz, zależy od jakości...można 2 godzinny film skonwertować na 60 mb (nie polecam), można na około 120 ( w sumie najleszy kompromis) do około 170 (jeśli chcesz mieć super obraz)

#105499  autor: wojtek99
 14 wrz 2006, 21:28
Rozumiem a powiedzcie mi jeszcze moze ktos wie, co sądzicie o SPV M3000 warto przemysleć czy lepiej nie zawracać sobie nim głowy?

pozdrawiam

#105500  autor: Shyduo
 14 wrz 2006, 21:30
Wyświetlacz w P910i jest genialny. Co do wytrzymałości to nie jest tak źle, a do tego można zakupić folię, która powoduje, że sie nie brudzi no i jest trochę lepiej chroniony. Pod tymi wszystkimi względami ten telefon jest idealny.

Musze jednak poprawić, max. karta to 1gd (oczywiście można i 2Gb wpakować, ale raz będzie działać, raz nie). Film zajmie około 100 Mb, najlepiej konwertować do 3gp, dłuższe filmy w mp4 sie tną.

Jednak zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz na która nikt nie zwrócił uwagi. Napisałeś, że często podróżujesz, a powinieneś pamiętać, że bateria w P910i max. wytrzymuje 2 dni, gdy będziesz chciał oglądać filmy to i jednego może nie wytrzymać, bo wyświetlacz zżera mnóstwo energii, więc musisz liczyć się z zakupem drugiej, najlepiej mocniejszej baterii, jeżeli naprawdę sporo jeździsz.

Podsumowująć: P910i + 1GB karta + folia ochronna + bateria i masz cud maszynkę.
(a jak by było WiFI, to już pół orgazmu :P)

#105898  autor: wojtek99
 16 wrz 2006, 19:42
Tak to prawda duzo podrózuje ale moze lepiej wyjasnie podrózuje często a nie długo wiec tak naprawdę ważne zeby pół doby wytrzymał a mysle ze i cały dzień to nie bedzie wiekszym problemem....

#105904  autor: subrock
 16 wrz 2006, 20:33
panowie dajcie spokuj z przejsciowkami, na mikrojack-a sa do kupienia b. dobrej jakosci (np: pozlacane) sluchawki douszne np. sonny, philips, panasonic juz za ok. 50 - 80zl. w tej cenie ich jakosc bedzie porownywalna do tych z SE w800/810itp..