• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #103339  autor: trylik
 07 wrz 2006, 22:53
witam

szukam telefonu o nast możliwościach:

edge + bluetooth (polaczenie z laptopem - szybki internet)
dobra bateria
odtwarzacz mp3
możliwość podpięcia dobrych słuchawek
złącze na karty pamięci

fajnie byłoby gdyby miał jeszcze radio

czy moglibyście poradzić jakie modele pasują do tego opisu

wdzięczny jestem z góry :)

a i jeszcze jedno, telefon będzie służył tylko do transmisji danych i słuchania muzyki, nie do prowadzenia rozmów

pzdr
marek

#103344  autor: Forest
 07 wrz 2006, 23:14
Nokia N70
Ma wszystko to co chcesz miec. I telefon ma radio. Dobry aparat i symbiana.

Pozdr :-)

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#103394  autor: VooCash
 08 wrz 2006, 10:15
Sagem my700X pasuje idealnie do Twoich wymagan i jest sporo tanszy od N70

#103397  autor: ywis
 08 wrz 2006, 11:00
body pisze:Nokia N70
Ma wszystko to co chcesz miec. I telefon ma radio. Dobry aparat i symbiana.

Pozdr :-)

Chyba się pomyliłeś, wyraźnie pisze że ma być dobra bateria, a N70 do takich nie należy, trzyma tyle samo co w N6230i i równie dobrze właśnie ten telefon można by było polecić, bo jest o wiele tańszy i zgrabniejszy do takich rzeczy jak słuchanie mp3, szybki internet, itp. aniżeli N70, ale wadami w tych telefonach niestety są bateria, a może i nie tyle co baterie, a to, że wyświetlacz zżera tyle mocy. Zawsze można kupić zastępczą baterie i ładowarkę biurkową i problem z głowy ;)

#103437  autor: Forest
 08 wrz 2006, 13:35
Hmm rzeczywiscie Nokia N70 zbytnio dlugo nie trzyma :/

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#103444  autor: patark
 08 wrz 2006, 14:09
Nokia 6230i lub bez "i", ma to wszystko, Kiedyś miałem 6230 jako modem do iPlusa, działało świetnie. (6230 jest tańsza od wersji z i, ale ma wszystkie wymagane funkcje.)

#103457  autor: ywis
 08 wrz 2006, 14:35
patark pisze:Nokia 6230i lub bez "i", ma to wszystko, Kiedyś miałem 6230 jako modem do iPlusa, działało świetnie. (6230 jest tańsza od wersji z i, ale ma wszystkie wymagane funkcje.)
Ale osoba, która stworzyła topic wymaga dobrej baterii, a jednak N6230(i) jej nie ma ;)

#103463  autor: patark
 08 wrz 2006, 14:49
ywis pisze:
patark pisze:Nokia 6230i lub bez "i", ma to wszystko, Kiedyś miałem 6230 jako modem do iPlusa, działało świetnie. (6230 jest tańsza od wersji z i, ale ma wszystkie wymagane funkcje.)
Ale osoba, która stworzyła topic wymaga dobrej baterii, a jednak N6230(i) jej nie ma ;)
Jak się dużo korzysta z EDGE, każdy telefon trzeba ładować codziennie! N6230 ma gorszy wyświetlacz i tam chyba dłużej trzyma bateria niż w wersji z "i".

#103465  autor: ywis
 08 wrz 2006, 14:51
patark pisze:
ywis pisze:
Jak się dużo korzysta z EDGE, każdy telefon trzeba ładować codziennie! N6230 ma gorszy wyświetlacz i tam chyba dłużej trzyma bateria niż w wersji z "i".
Tu już nie tyle chodzi o korzystanie z EDGE, co w ogóle o korzystanie z telefonu ;)
Jeśli chodzi o baterie w N6230, miałem ten telefon i bateria w nim wytrzymywała mi faktycznie dłużej niż w mojej obecnej N6230i, bo trzymała coś koło 3 dni i również pisałem tyle sms i korzystałem tak samo dużo z telefonu jak na chwilę obecną. No, ale nie ma się co dziwić, w końcu N6230 ma mniejszy i słabszy wyświetlacz niż N6230i.

#104141  autor: uśmiechnięty
 09 wrz 2006, 23:30
Sagem My700x...
lub Samsung X700... sam go mam, jednak jeden warunek się nie zgadza - a mianowicie bateria nie należy do najepszych :D.

#105059  autor: trylik
 13 wrz 2006, 02:23
z tą baterią jest tak:

musi wystarczyć najpierw na ok 1 godzinę słuchania muzyki, potem ok 2 godziny czuwania, potem średnio 1-2h dziennie połączenie z EDGE, potem maksymalnie 6-8h słuchania muzyki

w nocy może się ładować, czy ww telefony wytrzymają tyle?

I jeszcze jedna rzecz by się przydała - synchronizacja kalendarza, zadań, kontaktów itp z komputerem

któryś z nich będzie miał coś takiego?