• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #99799  autor: NuLL
 29 sie 2006, 03:34
Hej,

No wlasnie - mam okazje zamienic 6630 na P910i. Czy warto ?? :) Na 6630 nie gram w gr NGage'owe tak wiec dla mnie to zaden plus :) Telefon to moj kalendarz, odtwarzac Mp3 itp :) Czy ktos jest w stanie mi cos powiedziec o P910i ?? :)

Pozdr.

Pozdrawiam :-)

#99807  autor: MarcinK
 29 sie 2006, 07:34
moim zdaniem warto,
SE ma znacznie większy wyświetlacz więc aplikacje biurowe obsługuje się bardziej komfortowo
myślę, że jak pojawi się Piotrz to powie ci coś więcej , przez pewien okres czasu miał SE.
Ja jednak osobiście bym się zdecydował :wink:
 #99848  autor: piotrz
 29 sie 2006, 10:52
NuLL pisze:Hej,

No wlasnie - mam okazje zamienic 6630 na P910i. Czy warto ?? :) Na 6630 nie gram w gr NGage'owe tak wiec dla mnie to zaden plus :) Telefon to moj kalendarz, odtwarzac Mp3 itp :) Czy ktos jest w stanie mi cos powiedziec o P910i ?? :)

Pozdr.
Miałem 6680 i zamieniłem się na p910i...ten telefon strasznie mi się podobał. co do porównania, to p910i jest gorszy w kwestii komunikacji- nie ma umtsu. No i jeszcze aparat-jest po prostu tragiczny.
Obrazek

Poza tym p910 przewyższa 6630 we wszystkich kategoriach. Mp3 ma dużo ładniejsze na standardowych słuchawkach (a i z przejściówką nie ma takiego problemu-można kupić w każdym sklepie elektronicznym), wyświetlacz ma jakość jak w komputerze. Wszelkie filmy, zdjęcia, a nawet menu prezentują się na nim boosko. Z baterią bywa różnie. w stanie spoczynku (znaczy nie całkowitego-2 smsy, 5 min rozmowa dziennie ) wytrzymuje około tydzień. Jednak, gdy zaczniemy się nim dobrze bawić (mp3, gry, filmy, więcej smsów) potrafi się rozładować w 2 dni.Poza tym w standardzie masz wszystko czego dusza zapragnie-akcesoriów jest mnóstwo. Oprócz standardowych, jak płyta cd, ładowarka, słuchawki jest jeszcze stacja dokująca, pokrowiec, szmatka do czyszczenia ekranu, dwa rysiki...i coś na pewno się jeszcze znajdzie.Aha, jeszcze co do wad, to dochodzi jeszcze standardowa przeglądarka internetowa. Jest bardzo, ale to bardzo wolna.

Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to pytaj :D

#99868  autor: domin
 29 sie 2006, 11:45
Warto! Sam używam P910i i gdyby nie aparat to telefon prawie idealny... Super obsługa bo dwie klawiatury, ekran dotykowy etc. P.S. Mnóstwo funkcji. Wgrałem na niego Operę Mini i hula po necie. Właśnie piszę z P910i!!!

domin

#99869  autor: uśmiechnięty
 29 sie 2006, 11:48
Ja nie zamieniłbym 6630 na P910i ze względu na jego (moim zdaniem) jakże ohydny wygląd.
6630 ma oryginalne kształty i jest spoooooko, a P910i to cegła... albo nawet lepiej - pustak.
:P :P :P :P :P

#100017  autor: domin
 29 sie 2006, 17:37
Wygląd - sprawa subiektywna.
Działanie P910 to rewela.
Wychodzi na to że jestem entuzjastą tego telefonu.
Ale jest za co.

domin
 #100562  autor: RafalM
 30 sie 2006, 23:06
Wybrałbym P910i. Ma większy dotykowy ekran pełną klawiaturę QWERTY (wprawdzie małą, ale zawsze jest). Aparat nie każdemu do szczęścia jest potrzebny (sam mam L6 i w ciągu 3 miesięcy zrobiłłem tylko 3 zdjęcia). Wygląd też jest kwestią gustu (mi SE bardziej podoba się od Nokii). Głos na P910i