• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #99172  autor: tofik777
 27 sie 2006, 13:57
Witam.
Prosze o pomoc w wyborze telefonu.
Ważne dla mnie:
-dobry aparat i kamera
-dobry dosyc duzy wyswietlacz
-slot kart
-mp3
-mozliwosc wgrywania filmów
-irda blootuch czy jak to sie pisze
-nieutrudnione zgrywanie fotek mp3 i filmów
myslałem nad 6630 albo jakis se z seri walkman
Z góry dzieki

#99182  autor: ywis
 27 sie 2006, 14:14
Również N6630 Ci polece lub N6680.

#99203  autor: :Diego:
 27 sie 2006, 14:51
Ja ci mogę polecić SE k750i. spełnia twoje wszystkie wymagania. ma karty pamięci, bluetootha, irde, mp3, dobry aparat i wyświetlacz.

Pozdro :wink:

Obrazek
Obrazek

Siemens c35i - Alcatel ot311 - SE j210i - Siemens cx65 - Motorola e365 - SE k510i :D

#99232  autor: szczeka
 27 sie 2006, 15:41
D750i, wg. mnie lepszy telefon anizeli 6630/6680, a to za sprawa aparatu.

#99233  autor: ywis
 27 sie 2006, 15:43
szczeka pisze:D750i, wg. mnie lepszy telefon anizeli 6630/6680, a to za sprawa aparatu.
Aparat w telefonie to nie jest wszystko czego można oczekiwać od telefonu. Na plus po stronie Nokii jest system symbian, który daje bardzo wielkie możliwości współpracy z telefonem :)

#99234  autor: szczeka
 27 sie 2006, 15:45
ywis pisze:
szczeka pisze:D750i, wg. mnie lepszy telefon anizeli 6630/6680, a to za sprawa aparatu.
Aparat w telefonie to nie jest wszystko czego można oczekiwać od telefonu. Na plus po stronie Nokii jest system symbian, który daje bardzo wielkie możliwości współpracy z telefonem :)
To juz zalezy, czego od telefonu oczekuje autor tematu.

ja osobiscie wolalbym miec lepszy aparat niz symbiana ;)

#99235  autor: Rydels
 27 sie 2006, 15:46
Mialem N6630 i to dobry tel,ale nie pisales zeby zalezalo Ci na Symbianbie,dlatego lepiej wez SE K/D 750i, ma wszystko czego chcesz i na luzie znajdziesz w tej cenie:
+aparat 2mpx z mozliwoscia rejestraci folmow+autofocus/makro/lampa led
+radio z rds
+odtwarzacz Mp3
+Irda
+blotooth
+spoko wyswietlacz
+lot na kary do 2GB

N6630 ma OS,ale za to gorszy aparat(1,3mpx),ale mozesz Symbiana nie wykozystywac, dlatego SE bedzie lepszy :!:

http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
http://www.gsmarena.com/

#99236  autor: ywis
 27 sie 2006, 15:47
szczeka pisze:
ywis pisze:
To juz zalezy, czego od telefonu oczekuje autor tematu.

ja osobiscie wolalbym miec lepszy aparat niz symbiana ;)
Jeśli tutaj jest kwestia aparatu i tak samo będzie uważał autor tematu, że dla niego ważny jest aparat, to proponuje zakupić aparat cyfrowy, a kupić tańszy telefon z którego będzie się dało dzwonić i wysyłać krótkie wiadomości tekstowe. Tak ja to widzę.

#99238  autor: MATIZ
 27 sie 2006, 15:56
ywis ja cię ni rozumiem. Polecisz wszystko byle nie SE. A ta mowa o cyfrówce to już grób. Autor nie tylko chce dobry aparat(cyfrówka) ale też mp3 w telefonie a Ty piszesz "a kupić tańszy telefon z którego będzie się dało dzwonić i wysyłać krótkie wiadomości tekstowe"
A wracając do tematu to polecam ocfzywiście SE K750i

#99239  autor: ywis
 27 sie 2006, 15:59
MATIZ pisze:ywis ja cię ni rozumiem. Polecisz wszystko byle nie SE. A ta mowa o cyfrówce to już grób. Autor nie tylko chce dobry aparat(cyfrówka) ale też mp3 w telefonie a Ty piszesz "a kupić tańszy telefon z którego będzie się dało dzwonić i wysyłać krótkie wiadomości tekstowe"
Skoro wszyscy się tak opierają na aparacie, no to powiedziałem to co myślę. Nie polece SE ponieważ mam w domu dwa i to jest porażka i nic więcej, proste. Dlatego też polecam Nokie.

#99242  autor: MATIZ
 27 sie 2006, 16:03
Nie ważne że wszyscy opierają się na aparacie. Autor tematu także wymaga slotu na karty pamięci, mp3, irdy lub Bluetooth....

#99266  autor: tofik777
 27 sie 2006, 17:24
a jak wyglada wrzucanie mp3 i zrzucanie zdjec w tych telefonach? chce posrednio wykorzystac tel. bo nie zawsze moge tyle kasy przeznaczyc na takie rzeczy a ze popracowałem przez wakacje to chce kupic cos rozsądnego.a jeśli chodzi o zdjecia to nie bede wszedzie łaził z aparatem, tak samo jak z odtwarzaczem i telefonem:P to jak z ta komunikacją tela z kompem?
P.S.
znacie jakies pewne sklepy zebym w tej cenie kupił?

#99275  autor: MATIZ
 27 sie 2006, 17:44
Zrzucanie zdjęć, filmów czy mp3 w K750i jest bardzo łatwe. Najczęściej po podłączeniu kabla kartę pam. wykrywa jako dysk wymienny i wrzucasz co chcesz(ja używam tego sposobu) bądź przesyłasz pliki przez oprogramowanie dołączone w zestawie. Co do sklepów hmm... radzę Ci allegro bo tam jest naprawdę taniej a tanich sklepów nie znam

#99284  autor: uśmiechnięty
 27 sie 2006, 18:21
Jeżeli najważniejszym dla Ciebie parametrem byłby aparat, polecam wziąć Sony Ericssona
D/K 750i (parametry te same, to tylko kwestia wyglądu).

Jeżeli ważniejszym czynnikiem niż aparat byłby duży, porządny i czytelny wyświetlacz, polecam wziąć tel. BenQ-Siemens EL71! Moim zdaniem jest śliczny.
Albo Samsunga D600, ale w tej cenie to tylko raczej używany, choć zapewne egzemplarz w dobrym, a nawet bardzo dobrym stanie się znajdzie.

W sklepach internetowych ciężko dostać produkt za taką cenę jak na Allegro, dlatego proponuję właśnie kupować na Allegro.
Tylko jak będziesz kupował telefon, spójrz na ilość pozytywnych komentarzy sprzedającego.
A może takby podpisać umowę? :P Byłoby znacznie taniej! ;)

#99325  autor: tofik777
 27 sie 2006, 20:22
z allegro to sam nie wiem bo jak mi sie cos rozpi***** to co zrobie.a do karty trzeba miec czytnik czy jak? a cos mi nie chcą działac sprzety typu odtwarzac mp3 czy pendrive nie wiem dlaczego.moze znacie powód?

#99331  autor: norz
 27 sie 2006, 20:46
Allegro jest ok, ja już bardzo dużo rzeczy tam kupiłem. Gwarancję masz przecież. A jeżeli chcesz kupić w sklepie, to poszukaj na allegro, czy w Twoim mieście jakiś sprzedawca nie ma takich modeli. Pozdro ;)

#99335  autor: uśmiechnięty
 27 sie 2006, 21:08
Nie bój się. Bierz z gwarancją, to wtedy nawet jak się rozpie*doli, to oddasz do serwisu i naprawią. ;)
Mojego kuzyna kolega kiedyś kupował Nokię 6610i i... przysłali mu kawałek drewna. :D
Poszedł na policję, sprzedający bez problemu się znalazł, dostał bana, a temu chłopakowi oddano bez problemu pieniądze.
Może podpiszesz umowę?
I zrób podsumowanie, które z w/w przez Nas telefonów najbardziej Ci się podobają.

#99338  autor: szczeka
 27 sie 2006, 21:12
ywis pisze:
MATIZ pisze:ywis ja cię ni rozumiem. Polecisz wszystko byle nie SE. A ta mowa o cyfrówce to już grób. Autor nie tylko chce dobry aparat(cyfrówka) ale też mp3 w telefonie a Ty piszesz "a kupić tańszy telefon z którego będzie się dało dzwonić i wysyłać krótkie wiadomości tekstowe"
Skoro wszyscy się tak opierają na aparacie, no to powiedziałem to co myślę. Nie polece SE ponieważ mam w domu dwa i to jest porażka i nic więcej, proste. Dlatego też polecam Nokie.
Ale z cyfrowkami to rzeczywiscie przesadzasz ;)
Ja tam mialem kontakt z paroma SE i gdyby nie joystick to bylyby naprawde swietne telefony.

#99355  autor: tofik777
 27 sie 2006, 21:38
no tak ale rozwali mi sie i bede musiał bawic sie w paczkowanie wysyłanie... mi najbardziej by podchodziła nokia 6630 albo ta 6680(nie wiedziałem o jej istnieniu) macie moze fotki jakie robią zeby jakosc porównac? a jak myslicie co z tymi pendraivami i innymi takimi?