• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #98811  autor: Forest
 26 sie 2006, 12:43
Witam.
Planuje zakup telefonu ale wolalbym z symbianem ze wzgledu na mozliwosci :wink: Hmm wsumie to chce kupic jakis telefon dopiero gdzies za pol roku, ale wole sie juz wczesniej rozejrzec i popatrzec zeby nie kupic jakiegos chłamu :wink: Moje proozycje do kupienia to:

- Nokia N73
- Nokia N90
- Nokia N80
- Samsung SGH-Z710

Ktory z tych telefonow jest najlepszy. A moze jakis inny niz z tych wypisanych jest lepszy? No moze Nokia N93 jest najlepsza bo wkoncu zostala wybrana jako najlepszy telefon multimedialny roku (czy cos takiego), ale jej nie biore pod uwagi z wiadomych wzgledow - cena :lol: ponad 3000 zł to...przesada :twisted:
Wczoraj tak sobie latam po stronce telepolis i wpadlem na Samsunga SGH-Z710...patrze...a on ma symbiana...SUPER!!! Ale to Samsung. Wlasciwie to jak jest z tymi Samsungami? Czy sa one awaryjne? Aha, tego Samsunga chyba jeszcze nie ma w sprzedazy wiec czy wie ktos ile mniej wiecej bedzie kosztowal? A moze lepiej Nokie bo Nokia to Nokia jak to mowia niektorzy :)

Czekam na wasza pomoc w wyborze najlepszego telefonu :)

Pozdrawiam :)

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB
 #98814  autor: ywis
 26 sie 2006, 12:48
body pisze:Witam.
Planuje zakup telefonu ale wolalbym z symbianem ze wzgledu na mozliwosci :wink: Hmm wsumie to chce kupic jakis telefon dopiero gdzies za pol roku, ale wole sie juz wczesniej rozejrzec i popatrzec zeby nie kupic jakiegos chłamu :wink: Moje proozycje do kupienia to:

- Nokia N73
- Nokia N90
- Nokia N80
- Samsung SGH-Z710

Ktory z tych telefonow jest najlepszy. A moze jakis inny niz z tych wypisanych jest lepszy? No moze Nokia N93 jest najlepsza bo wkoncu zostala wybrana jako najlepszy telefon multimedialny roku (czy cos takiego), ale jej nie biore pod uwagi z wiadomych wzgledow - cena :lol: ponad 3000 zł to...przesada :twisted:
Wczoraj tak sobie latam po stronce telepolis i wpadlem na Samsunga SGH-Z710...patrze...a on ma symbiana...SUPER!!! Ale to Samsung. Wlasciwie to jak jest z tymi Samsungami? Czy sa one awaryjne? Aha, tego Samsunga chyba jeszcze nie ma w sprzedazy wiec czy wie ktos ile mniej wiecej bedzie kosztowal? A moze lepiej Nokie bo Nokia to Nokia jak to mowia niektorzy :)

Czekam na wasza pomoc w wyborze najlepszego telefonu :)

Pozdrawiam :)
Po pierwsze, nie chcesz kupować już teraz, więc zbyteczny ten temat jak dla mnie, bo za pół roku będą o wiele inne i lepsze modele na rynku, a te zejdą na drugi, trzeci plan.

Natomiast na ten moment jeśli bym miał coś brać, to w moim przypadku była by to Nokia N73 ze względu na to, że jest prosta, chodzi o to, że nie ma klapki, ani slidera, a jeśli chodzi o funkcje, to wszystko ma podobne co do pozostałych modeli które podałeś. Także mój wybór padłby na Nokie, druga sprawa to jest najnowsza z tej całej trójki jaką podajesz :)
 #98819  autor: Forest
 26 sie 2006, 12:54
ywis pisze: Po pierwsze, nie chcesz kupować już teraz, więc zbyteczny ten temat jak dla mnie, bo za pół roku będą o wiele inne i lepsze modele na rynku, a te zejdą na drugi, trzeci plan.
Ale ja za pol roku raczej i tak bede wybieral z tych bo te nowe beda pewnie po takiej cenie jak te teraz wymienione. A te o ktore mi chodzi to pewnie za pol roku stanieja...mam nadzieje i kupie za mniejsze pieniadza jak teraz :lol:

A poza tym to jakbym imal czekac na najlepszy telefon to bym sie nie doczekal bo co miesiac by byl lepszy :lol:
Ostatnio zmieniony 26 sie 2006, 12:56 przez Forest, łącznie zmieniany 1 raz.

#98820  autor: :Diego:
 26 sie 2006, 12:55
Według mnie bierz nokie n73. jest ładna, ma chyba nalepszy aparat z tych wymienionych :wink:

Obrazek
Obrazek

Siemens c35i - Alcatel ot311 - SE j210i - Siemens cx65 - Motorola e365 - SE k510i :D
 #98822  autor: ywis
 26 sie 2006, 12:57
body pisze:
ywis pisze: Po pierwsze, nie chcesz kupować już teraz, więc zbyteczny ten temat jak dla mnie, bo za pół roku będą o wiele inne i lepsze modele na rynku, a te zejdą na drugi, trzeci plan.
Ale ja za pol roku raczej i tak bede wybieral z tych bo te nowe beda pewnie po takiej cenie jak te teraz wymienione. A te o ktore mi chodzi to pewnie za pol roku stanieja...mam nadzieje i kupie za mniejsze pieniadza jak teraz :lol:

A poza tym to jakbym imal czekac na najlepszy telefon to bym sie nie doczekal bo co miesiac by byl lepszy :lol:
N73 to raczej tak szybko nie stanieje :)
No, ale nawiązując do tematu i reasumując, to wziąłbym N73

#98844  autor: Forest
 26 sie 2006, 13:58
Ja generalnie tez uwazam ze N73 jest na pierwszej pozycji. Stylistyka, symbian, nokia :D Ale jak wczoraj zobaczylem tego Samsunga to troche sie zawachalem :lol:

Ale jesli mialbym wybierac to i tak pewnie wybralbym Nokie N73.

PS. A co do ceny N73 to mysle ze za pol roku spadnie jej cena do 1500 zł. Oby :lol:

#98849  autor: piotrz
 26 sie 2006, 14:28
body pisze:Ja generalnie tez uwazam ze N73 jest na pierwszej pozycji. Stylistyka, symbian, nokia :D Ale jak wczoraj zobaczylem tego Samsunga to troche sie zawachalem :lol:

Ale jesli mialbym wybierac to i tak pewnie wybralbym Nokie N73.

PS. A co do ceny N73 to mysle ze za pol roku spadnie jej cena do 1500 zł. Oby :lol:
ta, samsung samsungiem, ale to jest model stary i już trochę archaiczny. Przykładem jest chociażby ekran 176x208 i...brak bluetootha :smt005 :smt005 :roll:

oczywiście że n73, n90 to straszna cegła ( zamknięta jest tak duża jak n70), a n80...hmm ona ma za to słaby aparat i podobno niedopracowany sofcik :wink:

#98859  autor: Forest
 26 sie 2006, 14:44
Mi zbytnio nie zalezy na super aparacie w komorce. On porzadnych zdjec mam Cyfraka Canona :wink: Zalezy mi na bezawaryjnosci, ladnym wygladzie, masa bajerow no i zeby mial symbiana co zwieksza mase bajerow :D

#98872  autor: :Diego:
 26 sie 2006, 15:39
ładny wygląd, dużo bajerów i bezawaryjność ma nokia n73. więc według mnie ją sobie kup :wink:

Obrazek
Obrazek

Siemens c35i - Alcatel ot311 - SE j210i - Siemens cx65 - Motorola e365 - SE k510i :D

#99301  autor: uśmiechnięty
 27 sie 2006, 18:55
Ja miałbym problem z wyborem...
Owszem, popieram pierwszą opinię ywis'a w tym temacie, że za pół roku będą o wiele lepsze telefony za taką cenę, jak teraz są wymienione przez ciebie body telefoniki.

U mnie pojedynek toczyłby się między
Nokią N80 a N73. Owszem, N73 robi troszkę lepsze zdjęcia, jednak bardziej podoba mnie się wykonanie N80. Jest zrobiona z bdb materiałów i poza tym wolę klapki & sliders od zwykłych tel.
N73 ma troszkę lepszy aparat (czyli to jest funkcja), a w N80 podoba mi się natomiast wykonanie i wygląd.
A dla mnie niestety i to, i to jest ważne, więc sam nie wiem co bym wybrał.
50 NA 50%. :P Fifty fifty ;)

[ Dodano: 2006-08-27, 18:56 ]
A tak propos, to Samsung Z710 ma Symbiana? :P
Czytałem kiedyś o nim.
Na jednym forum pisali, że ma. Na innym, że nie. :roll:

#99305  autor: Dragon
 27 sie 2006, 19:00
zaloz temat jak bedziezs mial pieniadze i bedziesz chcial kupic telefon, skad niby masz wiedziec ile podane przez ciebie telefony beda ksoztowaly za pol roku ?