• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #86808  autor: bigpappa
 20 lip 2006, 15:20
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów
Mam prośbę o pomoc przy wyborze telefonu a słabo się na nich znam zatrzymałem się na nokii 3410 ;-) tak więc do wyboru mam następującę telefoniki :
-Motorola L6
-Samsung X660
-Sagem my400X
-Nokia 6020 lub 6030

dodam jeszcze że wszystkie w jednej cenie prosił bym jeszcze o wypisanie wad i zalet tel.które polecacie a nie tylko np."bierz nokię ....."

pozdrawiam i z góry dziękuję. :smt006

#86811  autor: Osk92
 20 lip 2006, 15:26
1. Niechętnie ale Nokię 6020. Jest zdecydowanie najładniejsza choć to kwestia gustu. Ma działającą IrDĘ, jest prosta w obsłudze i ma aparat robiący niezłej jakości fotki. :)

2. Moto L6... telefon ekstarwagancki- mnie się nie podoba, MP3 przy 5MB pamięci jest śmiechu warte. Aparat deczko gorszy niż w Nokii a sam telefon dobija swoją szybkością, ma Bluetooth jednak nie będzie Ci to raczej potrzebne po przesiadce z 3410 :wink:

Reszta się mniej liczy przy tych :)

Może masz jeszcze do wybpru Siemensa C75 :?: Ten ma duży wyświetlacz, dobry aparat, więcej pamięci niż Nokia (Siemens 10,5MB, Nokia 3,5MB).

Pzdr :smt006

#86812  autor: przemek910
 20 lip 2006, 15:28
i tu znów obstawię za X660 - jest mały poręczny ładny ma aparat, dzwonki mp3, 8-10MB pamięci!! porządny wyswietlacz energonomiczną klawiaturę i wogólę jest super ;-)
W erze w abo za 40zł jest jeszcze za złotówkę o ile się nie mylę SE K510i

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#86823  autor: uśmiechnięty
 20 lip 2006, 16:54
1. Motorola L6 (Osk92, ta Motka ma 10mb, a nie 5mb pamięci lolu ;-) :P)
2. Samsung X660
3. Nokia 6020
4. Sagem my400x
5. Nokia 6030

Motorolka moim zdaniem najlepsza, 10 mb pamięci, mp3, aparat dość dobry (vga), bluetooth, super "dizajn":P

#86825  autor: kamil1221
 20 lip 2006, 17:07
Osk92 pisze:2. Moto L6... telefon ekstarwagancki- mnie się nie podoba, MP3 przy 5MB pamięci jest śmiechu warte. Aparat deczko gorszy niż w Nokii a sam telefon dobija swoją szybkością, ma Bluetooth jednak nie będzie Ci to potrzebne po przesiadce z 3410 :wink:
Ta motorola nie ma 5 mega - mój kumpel ją ma...
Wolnego miejsca jest ok. 11 mega.
Wygląd kwestia gustu, Bluetooth poprawnie działa - szybciej niż w CX75, więc nie jest źle.
A mp3 jest w tym modelu, aby sobie wgrać dzwonek, a nie cały utwór.
Kamera… trochę się tnie – coś w stylu CX75.
Foty VGA motka robi lepiej niż n6020, o wiele lepsze.

#86833  autor: Rogal
 20 lip 2006, 17:46
ja podobnie jak kindzior wybrałbym Samsung'a X660 :wink:

#86837  autor: Osk92
 20 lip 2006, 18:22
Sooory za błędy :oops:
Kamil specjalnie porównałeś L6 do CX-a prawda :wink: :?: :P

Mimo wszystko jestem za Nokią- Motorole to dość kłopotliwe telefony i wolniejsze od Siemensów :lol:

BTW: Mój CX nie łapie zawiech :wink:

#86839  autor: uśmiechnięty
 20 lip 2006, 18:43
Nie, to Siemensy są wolniejsze od Motoroli, a nie na odwrót!

[ Dodano: 2006-07-20, 18:43 ]
:P

#86843  autor: Osk92
 20 lip 2006, 19:15
No dopsz nie będę się z wami kłóćił, bo wy i tak wiecie lepiej...
Pozdrawiam- wiem swoje ;-)

#86845  autor: szczeka
 20 lip 2006, 19:32
zdecydowanie x660.

najladniejszy design, klapka, najlepszy wyswietlacz z wymienionych, radio, aparat niezly nawet, stabilny, szybko chodzi, nie ma z nim problemow.

co do fotek, to kamil LOL, l6 lepsze foty niz 6020 ? :) heh, imo 6020 lepsze, a jak nie to porownywalne.widzialem z obu telefonow i zdecydowanie nokia wygrywa. moze na wyswietlaczu motoroli troche lepiej to wyglada, bo choc ma sporo gorsze kolory (!) to jest wiekszy.

#86848  autor: uśmiechnięty
 20 lip 2006, 19:47
Szczeka, X660 nie ma radia. X670 ma.

#86849  autor: RafalM
 20 lip 2006, 20:01
Wybieraj między L6 X660 i 6020 osobiście miałem taki dylemat i wziąłem L6 teraz żałuję. Strasznie drogie obudowy wyświetlacz najgorszy z tu przedstawionych i aparat 6020 ma lepszy. Zastanów się również nad X660 ma dzwonki MP3 i dość dużą pamięć. Mi najbardziej podoba się 6020 a co wybierzesz twój wybór.

#86851  autor: bigpappa
 20 lip 2006, 20:11
Osk92 kindzior uśmiechnięty;* kamil1221 Rogal szczeka raphael_12 dzięki za podpowiedzi :wink:

A więc drogą eliminacji pozostają :
Samsung X660,Motorola L6 i Nokia 6020 niekoniecznie w tej kolejności
potrzebował bym jeszcze jednego mocnego argumentu który przechylił by szalę na jedną stronę nie mówiąc już o mp3

Dzięki i pozdrawiam :smt006

Obrazek

#86857  autor: Dragon
 20 lip 2006, 21:37
ja bym odrzucil Nokie 6020- najgorszy i najmniejszy wyswietlacz, Samsung ma najlepszy wyswietlacz, co do lacznosci to z Irda sa problemy w tym telefonie natomiast Motka ma BT ktory jak powiedzieli poprzednicy dziala bardzo dobrze

#86861  autor: Osk92
 20 lip 2006, 21:52
Ja odrzuciłbym Samsunga (prężnie rozwijającej się firmy telekomunikacyjnej- nie to co Siemens) i Moto
1 dlatego, że ciężko jest go skonfigurować z kompem- chyba że się coś zmieniło. Telefon po otwarciu klapki jest tak wyjątkowo nudny i bez wyrazu, że mi się na wymioty zbiera (zupełnie jakbym widział Octavię II :wink: ) Poza tym nie wiadomo jak to z tym Samsungiem będzie- siostra ma i dostaje z nim cholery jednak jest to inny model.

L6 dlatego, że jest wolna i żadne MP3 mnie nie przekonają. Tragiczny wygląd zewnętrzny jak i wewnętrzny. Poza tym walące się styki i miły serwis mnie odstrasza.

Wybieram Nokię mimo tego, iż ma 3,5 MB i brak MP3 oraz dość słaby wyśw.- jednakowoż wg mnie robi najlepsze zdjęcia, jest najładniejsza, a i lepszą cenę dłużej utrzyma.

Zresztą zrobisz jak uważasz 8)

:smt006
Ostatnio zmieniony 20 lip 2006, 22:08 przez Osk92, łącznie zmieniany 1 raz.

#86863  autor: RafalM
 20 lip 2006, 21:57
Dragon sorry ale coś ci się pochrzaniło wg. mnie L6 ma najgorszy wyświetlacz. Nokia 6020 ma wyświetlacz w techonolgi TFT a Motorlola w CTSN. BT działa perfekcyjnie ale czasem telefon potrafi się zawiesić. Bierz Nokię :!:

#86864  autor: uśmiechnięty
 20 lip 2006, 22:00
Osk92. Nie pozwalaj sobie za dużo w tematach, gdzie się nie "jeździ" innym markom! Szajsung? - Nie! Samsung to bardzo dobra firma, rozwijająca się dziedzinie komunikacji. Robią wspaniałe telefony, telewizory, aparaty cyfrowe i wszystko inne. Nie obrażaj tej marki w tematach, w których nie powinieneś tego robić!!!!!!!!!! Sory, ale więcej na tym forum jest AntySiemensowców, dlaczego? Wiadomo dlaczego! Samsung robi świetne telefony... po mału dogania Nokie pod względem funkcjonalności i niezawodności, a jest tańszy i robi lepsze wyświetlacze. Sory, ale gdybym ja tu rządził, ode mnie już byś zgarnął ostrzeżenie! :evil:
Ostatnio zmieniony 20 lip 2006, 22:01 przez uśmiechnięty, łącznie zmieniany 1 raz.

#86866  autor: kamil1221
 20 lip 2006, 22:01
Motorola - bo jest całkowicie inna niż wszystkie telefony.
Wszyscy znajomi, co oglądają ten telefon mówią, „ale ona cięka i płaska".
Może kolory na wyświetlaczu nie powalają - ale jest on na pewno większy od noki.
Aparat jest również lepszy.
Motka ma więcej pamięci.
Dźwięki z głośniczka podczas słuchania mp3 są wyraźne i jak na taki telefon dosyć głośne.
No i ma Bluetootha - który powoli staje się standardem, (przy czym chodzi nawet dobrze).

Menu jest typowo motorolawate, ale nie jest źle - to nie to samo, co kilka lat temu w telefonach typu moto c550, lub t722i

uśmiechnięty;* pisze: Sory, ale gdybym ja tu rządził, ode mnie już byś zgarnął ostrzeżenie!

Ale na razie nie jesteś - tutaj aż takiego rygoru nie ma – chyba, że ktoś jest chamski :wink:
Ostatnio zmieniony 20 lip 2006, 22:07 przez kamil1221, łącznie zmieniany 1 raz.

#86868  autor: Osk92
 20 lip 2006, 22:05
uśmiechnięty;* pisze:Osk92. Nie pozwalaj sobie za dużo w tematach, gdzie się nie "jeździ" innym markom! Szajsung? - Nie! Samsung to bardzo dobra firma, rozwijająca się dziedzinie komunikacji. Robią wspaniałe telefony, telewizory, aparaty cyfrowe i wszystko inne. Nie obrażaj tej marki w tematach, w których nie powinieneś tego robić!!!!!!!!!! Sory, ale więcej na tym forum jest AntySiemensowców, dlaczego? Wiadomo dlaczego! Samsung robi świetne telefony... po mału dogania Nokie pod względem funkcjonalności i niezawodności, a jest tańszy i robi lepsze wyświetlacze. Sory, ale gdybym ja tu rządził, ode mnie już byś zgarnął ostrzeżenie! :evil:
Szajsung to potoczne określenie i nie wiem o co ci chodzi... ale jak bardzo tego pragniesz to szybciutko to zmienie :!:

BTW: Forum służy do wymiany własnych poglądów :?
BTW2: Jesteś fanem Kaczorów :?: Bo przez chwilę odniosłem takie wrażenie...
Ostatnio zmieniony 20 lip 2006, 22:17 przez Osk92, łącznie zmieniany 3 razy.

#86869  autor: uśmiechnięty
 20 lip 2006, 22:10
Spoko, wybaczam. Wiem, że to potoczne określenie, ale moim zdaniem głupie! Idź i nie grzesz więcej. :P

[ Dodano: 2006-07-20, 22:11 ]
btw2: nie, nie jestem fanem kaczorów :-D