• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #82516  autor: oprych
 28 cze 2006, 02:01
Witam. Chciałem się poradzić w imieniu znajomego o tani do 220zł. z allegro telefon z klapką.
Wymagania co do telefonu
-dobrze piszące się smsy (tj. aby nie było sytuacji, że p[o napisaniu jednego słowa pojawia się dopiero pierwsza litera, wiecie chyba o co chodzi)
-dobra bateria(aby trzymała minimum trzy dni, a najlepiej dłużej)
-głośne dzwonki
-kolorowy wyświetlacz

Telefon nie musi mieć zewnętrznego wyświetlacza. Ja proponowałem Alcatela OT e 259 choc nie wiem jak jest z jego funkcjonalnością, sugerowałem się ceną.

A czy Wy za tą cenę polecicie coś innego, bo wydaje mi sieto troszke mało prawdopodobne

#82517  autor: uśmiechnięty
 28 cze 2006, 02:12
Samsung X480 / Motorola V500, ewentualnie może się znajdzie za tą cenę Samsunga X640. Oczywiście na myśli miałem modele używane, w dobrym stanie. A najbardziej z nich, poleciłbym Motorolkę V500!

#82650  autor: Przemek
 28 cze 2006, 15:56
tak jak poprzednik wspomnial to ja dodalbym jeszcze siemensa cf62,lg c1150

z tym ze raczej jako uzywane chociaz moze nowe tez sie gdzies znajda :wink:

#82654  autor: orB
 28 cze 2006, 16:11
V500 - Nie ma lepszego telefonu z klapką w tej cenie.

#82658  autor: oprych
 28 cze 2006, 16:31
Siemens cf62 napewno odpada. Przecież on jest włąsnie taki spowolniony, łatwo się niszczy ta srebrna obramówka a o baterii szkoda gadać, po za tym czy on ma głośne dzwonki?

Zaznaczam że opinię o tym siemensie zaczerpnęłem z inspiracji.com, a jakie jest Wasze zdanie? Może ktoś użytkował tego siemensa? Czy on naprawdę jest takim nie wypałem? Bo jego na allegro można jak najbradziej do 220zł. dostać nawet nowego.

Samsung x480-ciekawa propozycja, ale raczej za te pieniadze trudno będzie takowego znaleźć bez licytacji(po przez opcję kup teraz), i do tego takiego, żeby nie trzeba było jescze sporo w niego inwestować tj. nowa bateria itd

Co do tej motoroli propozycja ciekawa, do tego ma ona aparat. Tylko tutaj moje pytanie, czy ona ma głośne dzwonki i dobrze w niej bateria trzyma?

#82659  autor: orB
 28 cze 2006, 16:36
Dzwonki na pewno cicho nie grają, a bateria przy moim uzytkowaniu trzyma 3-4dni. Zależy jaką trafisz.

#82727  autor: uśmiechnięty
 28 cze 2006, 22:36
Dzwonki ma głośne, zdjęcia z aparatu oceniam 4/6, klawisze bardzo wygodne do pisania smsów, wytrzymała, bateria trzyma właśnię ok. 3-4 dni (tak jak napisał orb, wiem, bo miałem z "nią" styczność)...:)

Motorola V500 będzie chyba najlepszym wyborem ;)

#82755  autor: szczeka
 28 cze 2006, 23:43
zgodze sie z poprzednikami.

mimo, iz nie lubie v500 to nie ma lepszego telefonu z klapka w tej cenie.. troche moze jest niezgrabna i robi przecietne foty, ale jak chcesz cos taniego z klapka to nic innego nie kupisz..

#82760  autor: uśmiechnięty
 28 cze 2006, 23:53
lepsze przynajmniej niż k300i i nokia 3220

[ Dodano: 2006-06-28, 23:54 ]
:P

#82826  autor: szczeka
 29 cze 2006, 11:52
uśmiechnięty;* pisze:lepsze przynajmniej niż k300i i nokia 3220

[ Dodano: 2006-06-28, 23:54 ]
:P
ze niby v500 robi lepsze zdjecia niz 3220? :)

to mnie rozbawiles :smt005

#82828  autor: uśmiechnięty
 29 cze 2006, 11:55
moim zdaniem tak, ale to tylko opinia