Moim zdaniem najlepszy będzie Samsung X700! Samsung ma praktycznie te same funkcje, co Nokia 6230i [radio np. też ma (w Nokii możesz ustawić tylko 20 stacji, w Samsungu 30)] + większy i bardziej przejrzysty wyświetlacz TFT 1,9''. Wiem, że Nokia jest oficjalnie najlepszą marką telefonów komórkowych na świecie. Samsungi też są bardzo dobre. Słyną z bardzo dobrej jakości wyświetlaczy (warto wspomnieć też, że produkują jedne z najlepszych telewizorów) oraz z dość dobrego dźwięku. Samsung minimalnie nawet robi lepsze zdjęcia od Nokii, filmy z resztą też kręci lepsze i to moim zdaniem znacznie lepsze. Sam ostatnio będę zmieniał telefon. Przesiadam się z K300i na Nokię 6230i lub Samsunga X700. Nie ukrywam, że teraz bardziej przekonał mnie Samsung. Telefoniki tej firmy też są niezawodne. Tak więc podsumowując moją wypowiedź, polecam Tobie kupno Nokii 6230i bądź Samsunga X700. Funkcje praktycznie te same, jednak moim zdaniem przemawia lepszy wyświetlacz Samsunga, dzięki któremu właśnie na ten model prawodpodobnie się skuszę... i jest też troszkę tańszy (o ok. 100zł. jeśli porównujemy nówki)... Pozdrawiam i życzę trafnego dokonania wyboru oraz przemyślanej dezycji!
Samsung X700!