• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #7069  autor: Crass
 16 cze 2005, 13:05
no wlasnie
pora zmienic telefonik posiadam 6610 i jestem bardzo zadowolony ale mileny juz 2 lata i delikatnie sie zuzyl :) no i pora isc z duchem czasu :)
opisze najpierw moje wymagania

-telefon ma byc telefonem a nie biedna kopia aparatu cyfrowego.telefon ma mi sluzyc do telefonowania,do robienia zdjec mam aprat fotograficzny

-odtwarzacz mp3,pozyteczna (jak dla mnie zabwaka) czasem lubie isc na spacer i posluchac sobie prz tym muzyki (tutaj plus do nokii,nie posiadam odtwarzacza mp3,pozatym nie lubie nosic przy sobie duzo gadzetow)

-wyswietlacz,nie musi byc duzy

-istotna sprawa BATERIA !! lubie jak dlugo trzyma (tutaj plus dla siemensa)

-porecznosc,nokii nie mialem jeszcze w dloni,za to siemens zupelnie mi nie lezy,idealnie za to lezy 6610 i mysle ze 6230 bedzie lezala podobnie (w ciemno daje plus dla Nokii,bo gorzej od siemesa juz lezec nie moze)

-klawiaturka,bardzo ladnie dziala w siemensie,w 6230 nie wiem,nie pisalem,mam nadzieje ze lepiej niz w 6610 .bo w 6610 tra_ge_dia

-trwalosc oraz jakosc wykonania, z przeczytanych opinii chyba plus dla siemensa..w noki jakis kurz sie za szybke dodaje,ponoc w siemensach sciera sie klawiaturka,ale to tylko obilo mi sie o uszy

kurcze,no i nadal nie wiem ktory wybrac,eh te meskie zdecydowanie :)
niby plusy dla siemensa ....ale zle lezy w lapie a to wystarczajacy powod zeby go nie kupowac :(((((

#7072  autor: Irek
 16 cze 2005, 13:22
Biorąc pod uwagę Firmę to wolę 6230.
 #7076  autor: WitekT
 16 cze 2005, 13:34
Crass pisze:telefon ma byc telefonem a nie biedna kopia aparatu cyfrowego.telefon ma mi sluzyc do telefonowania,do robienia zdjec mam aprat fotograficzny
6230 to porządne narzędzie. S65 jest moim zdaniem zbyt plastikowy.
Crass pisze:odtwarzacz mp3,pozyteczna (jak dla mnie zabwaka) czasem lubie isc na spacer i posluchac sobie prz tym muzyki (tutaj plus do nokii,nie posiadam odtwarzacza mp3,pozatym nie lubie nosic przy sobie duzo gadzetow)
A jak nie mp3, to radio. :)
Crass pisze:wyswietlacz,nie musi byc duzy
128 x 128 pikseli jest ok. Możesz też kupić 6230i - jest w Erze w tej samej cenie, co 6230. Ona ma wyświetlacz 208 x 208, choć wymiary fizyczne niewiele wieksze niż u poprzednika.
Crass pisze:istotna sprawa BATERIA !! lubie jak dlugo trzyma (tutaj plus dla siemensa)
6230 trzyma podobnie jak 6610. Tyle, że jak będziesz słuchał mp3, to czas ten dość mocno spadnie.
Crass pisze:porecznosc,nokii nie mialem jeszcze w dloni,za to siemens zupelnie mi nie lezy,idealnie za to lezy 6610 i mysle ze 6230 bedzie lezala podobnie (w ciemno daje plus dla Nokii,bo gorzej od siemesa juz lezec nie moze)
Tak, 6230 dobrze leży w dłoni.
Crass pisze:klawiaturka,bardzo ladnie dziala w siemensie,w 6230 nie wiem,nie pisalem,mam nadzieje ze lepiej niz w 6610 .bo w 6610 tra_ge_dia
Klawiatura w 6230 jest dobra i wygodna. I nie jest tak obrzydliwie plastikowa jak w Siemensie.
Crass pisze:trwalosc oraz jakosc wykonania, z przeczytanych opinii chyba plus dla siemensa..w noki jakis kurz sie za szybke dodaje,ponoc w siemensach sciera sie klawiaturka,ale to tylko obilo mi sie o uszy
Kurz się zbiera - to prawda, i to dość szybko. A co do wykonania - moim zdaniem Nokia lepiej się spisała.
Crass pisze:kurcze,no i nadal nie wiem ktory wybrac,eh te meskie zdecydowanie :)
niby plusy dla siemensa ....ale zle lezy w lapie a to wystarczajacy powod zeby go nie kupowac :(((((
Ja bym kupił 6230, głównie ze względu na wymienioną już przeze mnie wcześniej plastikowość Siemensa. Jeżeli nie potrzebujesz dużego wyświetlacza, to Siemens praktycznie niczym Nokii nie przewyższa.

#7083  autor: Crass
 16 cze 2005, 14:02
a wlasnie jeszcze jedno pytanko
czy w Nokii jest wybor "tematow" tak jak w siemensie ?
w sensie ze mozna calkowicie wewnetrzny wyglad ikon,kolorow,zmienic ?
bo nie powiem..mam malego hopla na tym punkcie i lubie sobie zmieniac co jakis czas :)

#7085  autor: WitekT
 16 cze 2005, 14:06
Kolorystyke można zmieniać, ale motywów z tego, co pamiętam, to nie ma.
 #7096  autor: Remy
 16 cze 2005, 18:28
Skoro priorytet stanowi odtwarzacz mp3 to:
-N6230 ma mp3 i radio.
-S65 nie posiada wbudowanego odtarzacza, są znaczne problemy żeby go zainstalować- trochę trzeba pokombinować.

Jeżeli chodzi o stabilność pracy (soft) to z nokią nie ma raczej problemów a siemens jak to siemens jak nie ma sybmiana (jak w SX1) to jest kaszana.

Jeżeli chodzi o spadek wartości i ewentualną odsprzedażą to z nokią nie ma problemów a siemens traci szybko na wartości.

Aparat o większej rozdzielczości ma S65 ale skoro nie jest to dla ciebie priorytet to wybór jest prosty.
Możnaby było jeszcze rozważać zasadność zakupu n6230i jako nowocześniejszego modelu ale to już twoja decyzja.
 #7112  autor: olki
 17 cze 2005, 12:32
6230 w ciemno. Ma radio lub MP3 jak kto woli. Jeśłi sie nie bedzie czlowiek bawił aparatem to bateria podobnie jak w 6610. Jak sie bawie aparatem to 1 doba. Zdjęcia robi rewelacyjne (nawet idąc ulicą można robić dupeczkom djęcia ;) ). Klawiatura jak w 6610 (dla mnie nawet w 6610 byla lepsza - lepiej się palec slizgał i SMSy to były sekundy z slownikiem). Nie posiada tematow tylko zmiane kolorow tak jak 6610

#7242  autor: Dragon
 19 cze 2005, 10:50
tez wybralbym 6230, oprocz wiekszego ekranu nie ma on, w porownaniu do S65, nic lepszego, a 6230 jet poreczniejsza, ma wiecej funkcji i jest bardzo stabilna

#7583  autor: Crass
 27 cze 2005, 17:35
no i kupilem 6230
cos moge powiedziec
zawiodlem sie
bateria max 3 dni..tra_ge_dia
a wlasciwie z niczego nie korzystam
jak zmieniam kolory wyswietlacza..no sorry
jaki bym nie ustawil wyglada on na szary
w 6610 jak ustawilem zielony..wszystko bylo zielone
jak niebieski to niebieski..a tutaj wlasciwie nie wdiac roznicy.;/
wyswietlacz,to poprostu potwarz
jak pobawilem sie kolegi k700i ..sliczniutki,ladniudtki,wszystko dopiszeczone
a w nokii pbrzydactwo :( niedopracowane,pixeloza
chyba bede sprzedawal
nie wiecie jak k700i stoji za bateria ?

#7584  autor: Bartosz
 27 cze 2005, 18:58
to zależy czym będziesz się bawił - ale moim zdaniem dużo ciekawsza propozycja niż 6230 - a bateria jak dobrze pamiętam to przy normalnym użytkowaniu powinna styknąć min 4dni ale ... z tym jest różnie

#7646  autor: Dragon
 28 cze 2005, 16:07
powinienes sie przyzwyczaic do tego zebateria trzymie 3 dni wiekszosc telefonow ma teraz taki czas pracy. A co do K700i to tez bedzie trzymal podobnie. A nie interesowalby cie SX 1 ?