• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #81903  autor: adrian.exe
 25 cze 2006, 22:06
Witam.
Muszę zakładać ponownie temat,ponieważ niektórzy użytkownicy forum są jakby to powiedzieć...nie doroswinięci :evil: Poszukuje taniego telefonu,cena do 50zł,maxymalnie 100zł.Chodzi mi tylko o dobry zasięg i niezłą baterie,rozmiar mi nie przeszkadza,może być rozmiarów 6310i,chociaż wolałbym coś mniejszego.Zastanawiałem się ostatnio tylko nad Samsungiem R200s,ale jakoś mnie nie przekonuje.Tak jak wcześniej wspominałem,zastanawiam się nad sprzedażą nokii 6630 z tego powodu,iż potrzebuje kasy na nowy sprzęt(nowe częście do kompa,np. procesor 5.32GHz).Użytkownicy w poprzednim temacie mnie najwyżej niezrozumieli :smt011 .W telefonie przydał by się kolorowy wyświetlacz,dobry zasięg,którego telefon nie będzie gubił,dobra bateria(żeby trzymała ze 4dni),telefon musi być bezawaryjny!Czekam na odpowiedzi.

Ps.nokie 630 MAM ! i proszę mi tu nie pierniczyć,że sobie ją zmyśliłem :evil: :evil: :evil:
Ostatnio zmieniony 27 cze 2006, 15:43 przez adrian.exe, łącznie zmieniany 1 raz.

::Przyszłość jest jasna,przyszłość to Orange::
Vinamp i Raphael_12,takich napalonych małolatów na SPAM jeszcze na świecie nie było...GAME OVER
Nie pojawiajcie się na moim forum,nie macie tam czego szukać!

#81906  autor: kamil1221
 25 cze 2006, 22:17
Moze Sagem myX5.
Kolorowy, IrDA, GPRS i MMS.

allegro1 allegro2

Ewentualnie myX6
Aparat, IrDA, MMS, GPRS.

allegro3 allegro2 8)

#81926  autor: oprych
 25 cze 2006, 23:04
Sagemy MYX-6 są w licytacji, czyli nie znaczy że sprzedadzą sie do 100zł.

A może Mitsubishi Trium Eclipse? Ma kolorowy, IRDE i GPRS, niektórzy na niego narzekają ale ja go miałem parę lat temu i był bezawaryjny. Cena do 100zł. swobodnie na allegro

#81933  autor: ziomel
 25 cze 2006, 23:17
sledziu...mysle ze uzytkownikom nie chodzilo o to iz zle zrozumieli twoj temat a o to ze ty sam ten poprzedni zle zrozumiales!!!pisales tam rzeczy ktore wykluczaly siebie nawzajem!!!...mysle ze to o to chodzilo...ale do tematu to ktoregos z sagemow najlepiej...chociaz nie wiem czy jest sens sprzedawania nokii..wkoncu kasa z niej nie starczy na procek 532Ghz :-D :-D :-D ale oczywiscie moge sie mylic

#81943  autor: uśmiechnięty
 26 cze 2006, 00:18
Sony Ericsson T68i.

#81951  autor: adrian.exe
 26 cze 2006, 06:04
Witam.Zastanawiałem się ostatnio nad sprzedażą mojej nokii 6630.Nie przecze,że telefon jest zły...jest gites,ale potrzebuje kasy.Muszę wymienić sobie sprzęt w kompie,miał mi to zasponsorować ojciec,lecz środki są potrzebne na inny cel mojego taty.Nie wiem tylko,czy sprzedawać tą nokie,czy też antene,jeszcze jak miałem radiowy Internet.Nie wiecie może ile taka antena jest warta? Ja się na tym wogóle nie znam,więc proszę was o pomoc.Nie mam opisu tej anteny,najwyżej jutro zamieszcze w tym temacie foty,edytując post.Gdybym korzystnie sprzedał antene,telefonu nie musiałbym sprzedawać...mógłbym go wymienić na inny model Raz jeszcze mówie,że telefon mi się nie znudził,poprostu chcę mieć coś mniejszego w kieszeni Zastanawiałem się szczególnie nad zamianą telefonu,ewentualnie z małą dopłatą...tylko nie wiem na co się zdecydować.Z jednej strony dobrze by było mieć telefon fukcjonalny z MP3,złączem,aparatem...ale jest też drugie rozwiązanie,czyli dużo tańszy telefon,a sprzedaż nokii.Z telefonów niższej półki(takich do 50zł)nawet podoba mi się Samsung R200s,może wy mi coś zaproponujecie?
Od telefonu dużo nie wymagam...cena od 1 do 50 ,lub 100zł(najlepiej jak najtaniej).Najlepiej,aby telefon wyróżniał się od swoich rodowych braci,jak np. ten siemens sl45i.Telefon musi być jak najtańszy i jak najbardziej funkcjonalny.
Więc teraz w skrócie.
1)Proszę was o przedstawienie mi telefonów do ewentualnej zamiany 6630 na inny telefon,bez dopłaty,a jeżeli już to max. 100zł.
2)Przedstawcie mi ciekawe,proste i nieawaryjne jak najtansze telefony od 1 do 50,100zł maxymalnie.
3)Jutro postaram się umieścić zdjęcie tej całej anteny,bo teraz jest troszkę ciemno i raczej jej na strychu nie znajde,gdyż nie mam tam żarówki(spaliła się ostatnio).Może wy mi coś powiecie na temat tej anteny...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Powyżej przedstawiłem was treść mojego poprzedniego tematu...wszystko dobrze napisałem,a wy sobie coś zmyślacie i koniec :| Jest tak:
Jeśli uda mi się korzystnie sprzedać antene od radiowego Internetu,to nie będę musiał sprzedawać telefonu,aby ulepszyć sobie kompa.Gdyby mi się nie udało sprzedać dobrze tej anteny muszę się poważnie zastanowić na wymianą telefonu na jakiś starszy,mniej funkcjonalny od 6630 i przedewszystkim tańszy.Kiedy nie będę miał nokii(sprzedam ją) muszę mieć jakiś telefon,a że muszę wymienić kilka części w kompie to telefon musi być tani od 1 do 50,ewentualnie 100zł(NIE WIĘCEJ!).
Teraz dodam coś od siebie:
Telefon może być z klapką,ale trwałą!SonyEryk T68i...hmmm...256 kolorów nie robi na mnie wrażenia,ale cóż sam chciałem mieć tani telefon :) T68 odpada,ze względu na joystic,którego bardzo nie lubie.Sagem też odpada...potrzebuje telefonu z dobrym wyświetlaczem za taką cene.Słyszałem,że Samsung robi (podobno) dobre wyświetlacze w swoich telefonach,lecz nie wiem,czy to prawda...ze Samsungów to przypomina mi się tylko model C100,wkońcu nie jest taki zły,jest lekki,ma 65 tys kolorów...model X100 byłby dobrym wyborem,ale niestety nie posiada IrDy,czy BT...hmmm...zastanowie się jeszcze nad nimTu mam przykładową aukcje telefonu,niestety jest on uszkodzony. W telefonie boję się właśnie tego,co wymienił sprzedawca...
Telefon uzywalem przez okolo 6 miesiecy. I potym czasie pewnego dnia zgasł wyświetlacz i już się nie zapalił.
Czekam na kolejne wasze propozycje,przypominam,że od telefonu wymagam również bezawaryjności i dobrej baterii.Myślę,że już wyjaśniełem niektórym,o co mi chodziło w moim poprzednim poście :roll:

[ Dodano: 2006-06-26, 07:53 ]
Hmmm...może zdecyduje się na coś takiego :)

Vinamp i Raphael_12,takich napalonych małolatów na SPAM jeszcze na świecie nie było...GAME OVER

#81962  autor: uśmiechnięty
 26 cze 2006, 08:09
Oglądnąłem jeszcze specjalnie dla Ciebie sporą ilość modeli i trafił się taki jeden fajny (jak na tą cenę oczywiście :P). LG B2050. Na allegro nowy kosztuje 169 zł., jednak kupując używany, spokojnie powinieneś zmieścić się w kwocie 100 zł.

Co prawda, on nie ma ani IrDy, ani Bluetooth'a, ale ma lepszy wyświetlacz niż Sony Ericsson T68i.

T68i ma natomiast i IrDę, i Bluetooth'a, które bez problemu śmigają.

Ale Ty sam już musisz zdecydować na czym bardziej Ci zależy: czy na łączności, czy na wyświetlaczu.

Wszystkiego mieć nie można za psie pieniądze, pozdrawiam ;)

[ Dodano: 2006-06-26, 08:11 ]
Aha, ja ostatnio też nie przepadam za joystickami, bo mój w k300i się tnie jak cholera, ale mogę Ci w 100% pewni powiedzieć, że joystick w t68i jest świetny! Aha i pamiętaj, irdy w samsungach są lipne, bo slużą tylko do przesyłania wizytówek. Jeśli samsung, to tylko z bluetoothem ;-))

#82008  autor: adrian.exe
 26 cze 2006, 11:21
LG B2050 odpada,podobnie T68i,bo na co mi BT i IrDa przy tak małej pamięci...do tego 256 kolorów,hmmm...chociaż narazie zastanawiam się nad dwoma telefonami:
Samsung X100
i SonyEryk T68i narazie,może ktoś przedstawi mi inne modele telefonów w tej cenie?
Gdyż do T68i nie jestem za bardzo przekonany :?

#82022  autor: ghost89
 26 cze 2006, 13:06
Ja polecam Alcatela OT735 fajny jest:D tylko IRDA się nie chce zn iczym łączyć ale pozatym to spox fonik:P

#82087  autor: uśmiechnięty
 26 cze 2006, 18:03
Sory, że ci to powiem, ale straszna z Ciebie maruda! Za gówniane 100 zł. chciałbyś mieć fona z dobrą pamięcią... :?. Nic lepszego za tą cenę moim zdaniem nie dostaniesz, no może coś się trafi..., ale dobra rada: nie bądź tak wrogo nastawiony do telefonów za tą cenę ;/

#82218  autor: subrock
 27 cze 2006, 03:56
do 50zl mozna eryka t28...
ma dobry zasieg, bezawaryjny, maly, no ale az 50h czuwnia :P
kiedys mialem i b. fajny byl...
do 100zl to moze 8310???
bateria dobrze trzyma (moja mama uzywa ten fonik juz 5lat i bateria nadal trzyma ok.3dni), bezawaryjny, zasieg ok, maly, i ma radio :wink:
ostanio widzialem tez N9110i w podobnym przedziale cenowym (130zl).
ale z tym jednym zakresem to chyba moze byc problem bo twoja mandaryna w duzych miastach uzywa stacji 1800mhz...

#82241  autor: Orange
 27 cze 2006, 10:26
NOKIA 6510 ;) MNIEJSZEJ CHYBA NIE MA

together we can do more

#82250  autor: Vin
 27 cze 2006, 10:47
Panasonic GD67 zpełnia wszystkie twoje wymagania, jest mniejszy od 6510 i ma wygodniejszą klawiature :)
Ekran chodź ma 256 kolorów to wygląda znakomicie :wink:
Bateria trzyma ok tygodnia...
 #82335  autor: wendzior
 27 cze 2006, 14:51
adrian.exe pisze:Witam.
(nowe częście do kompa,np. procesor 532GHz).
nie moge z tego :P
ps 3510i jest fajna, wiem bo mialem :P
Ostatnio zmieniony 27 cze 2006, 15:51 przez wendzior, łącznie zmieniany 1 raz.

#82347  autor: adrian.exe
 27 cze 2006, 15:46
Chyba 5.32GHz... :P coś źle musiałeś przeczytać...n3510i jest nawet fajne,ale w niej chyba w jednym sms'sie miało się 80 znaków...nokia 6510i też niezły wybór,ma radio i jest dość małą(w sam raz).T28 odpada,ponieważ miałem kiedyś T20s :P Bardzo fajny telefon,ale nie chcem wracać do przeszłości.Chyba jednak zdecyduje się na 6510i,bo to przecież nokia,a że starszy model to może i bardziej wytrzymały,nie wiecie jak jest z wytrzymałością tego telefonu? bardzo mi zależy na tym...i czy to radio może się równać np. z tym od sx1.
Narazie widzę to tak:
1)nokia 6510i ||8310
2)nokia 3510i
3)Samsunx X100 || SonyEryk T68i
Chciałbym się dowiedzieć od was jak jest z bateriami w tych telefonach,a dokładnie ile trzymają,podobnie z trwałościa.Thx za wszystkie odpowiedzi.I najważniejsze,żeby miał dobry zasięg,nie gubił go! Na tym zalezy mi najbardziej,później bateria i trwałość.

#82358  autor: szczeka
 27 cze 2006, 16:45
Chyba 5.32GHz...
:smt005 :smt005 :smt005 drugiej tak zalosnie smiesznej osoby na forum chyba nie bylo ;)

bierz 3510i, dobry telefon, kolorowy wyswietlacz, java (ktorej nie wiem, czy potrafisz uzywac (?)), mms, gprs, wap..

#82361  autor: RafalM
 27 cze 2006, 16:55
Zgadzam się ze Szczeką 3510i jest dobrą propozycją. Ma kolorowy wyswietlacz, javę, GPRS, polifonie. 6510 jest trochę przestarzałeym modelem nie mającym kolorowgo wyświetlacza, javy, ale ma radio. Brałbym 3510i.

#82367  autor: adrian.exe
 27 cze 2006, 17:31
szczeka pisze:
Chyba 5.32GHz...
:smt005 :smt005 :smt005 drugiej tak zalosnie smiesznej osoby na forum chyba nie bylo ;)

bierz 3510i, dobry telefon, kolorowy wyswietlacz, java (ktorej nie wiem, czy potrafisz uzywac (?)), mms, gprs, wap..
Nie widziałeś nigdy w życiu 64bitowego procesora?
5.32Ghz = 2 rdzenie 2.66GHz.
Odziwedź: http://www.komputronik.pl i poszukaj sobie kompa Geo-PC Venus Freestyler,o ile mają go jeszcze na składzie...właśnie on posiada taki procek :-D taki też chcę sobie sprawić i koniec rozmów na ten temat :P

no nie wiem...w sumie radio przydało by mi się w telefonie.Popytam znajomych,może mają coś aktualnie na sprzedaż po niższej cenie ;-) Dzięki za odpowiedzi.Tylko proszę was
jeszcze o jedno...możecie mi powiedziec z tych kilku wymienionych telefonów ma:
Najlepszą baterie(najdłużej trzyma),który trwały,z dobrym zasięgiem...

#82400  autor: wendzior
 27 cze 2006, 18:39
Tylko proszę was
jeszcze o jedno...możecie mi powiedziec z tych kilku wymienionych telefonów ma:
Najlepszą baterie(najdłużej trzyma),który trwały,z dobrym zasięgiem...
bateria na stowe 3510i - mi trzymała 6-10 dni, a teraz uzywa ją mój tata i trzyma mu 10-13 :P zasięg tez jest świetny - gdzie cx65 nie mial zasięgu ja mialem pełny, i tam gdzie t230 mial 2 na 5 paskow ja tez mialem pełny :P. co do trwałosci moj model trzyma chodzi od 2004R i dalej trzyma sie świetnie - aż szok :D najbardziej dziwi mnie ta bateria ze sie nie zuzyła :wink: