• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #81789  autor: Opportunist
 25 cze 2006, 13:42
Jaki byście telefon wybrali w Orange w abonamencie za 50zł (OiS 25, WinW 10, darmowe nr 15zł), ale zebym za telefon nie musial zaplacic wiecej niz 100, no dobra 99zł :P Umowa oczywiscie na dwa lata

#81796  autor: zol82
 25 cze 2006, 14:06
Najlepszym wyborem będzie SPV C500, lub Sagem MYX6-2.
Chodzi tu o stos. ceny do jakości.

#81957  autor: adrian.exe
 26 cze 2006, 07:17
Ja na początku odrzucił by Sagem'a...wiem,że telefon jest funkcjonalny,ale nie najlepiej jest z trwałością telefonów tej marki.SPV bo posiada Windows'a mobile i jest bardzo funkcjonalny.

::Przyszłość jest jasna,przyszłość to Orange::
Vinamp i Raphael_12,takich napalonych małolatów na SPAM jeszcze na świecie nie było...GAME OVER
Nie pojawiajcie się na moim forum,nie macie tam czego szukać!

#81961  autor: ghost89
 26 cze 2006, 07:59
adrian.exe pisze:Ja na początku odrzucił by Sagem'a...wiem,że telefon jest funkcjonalny,ale nie najlepiej jest z trwałością telefonów tej marki.SPV bo posiada Windows'a mobile i jest bardzo funkcjonalny.
Taaaa jasne sagemy najlepiej spalić.........

Ten Sagem 6-2 to bardzo fajny telefon ma dobre mp3 karte i fajny aparat:D
SPV - no to mamy windows więc też jest ciekawie

Zależy co chcesz od telefonu bo jak kombinować to SPV :mrgreen:
 #81970  autor: Opportunist
 26 cze 2006, 09:05
Co do tego SPV to powiem wam, że napewno będą z nim problemy na magazynach, nawet go w podstawowym cenniku nie ma... A co np. myslicie o Motoroli L6 ???

#81980  autor: piotrz
 26 cze 2006, 09:44
adrian.exe pisze:Ja na początku odrzucił by Sagem'a...wiem,że telefon jest funkcjonalny,ale nie najlepiej jest z trwałością telefonów tej marki.
No co ty nie powiesz?? :mrgreen: :smt005 Tak się składa, że mój kolega miał sagema i nic mu się w nim nie zepsuło, mimo, że rzucał nim i w ogóle go straśnie traktował... Do sagemów mam 100% zaufanie.

A motka l6 ma niewygodną klawiaturę
 #81981  autor: kid
 26 cze 2006, 09:50
mgrygiel pisze: A co np. myslicie o Motoroli L6 ???
Powiem tak jeżeli szukasz telefonu bogatego w funkcje z kartą pamieci i dobrym wyświetlaczem to ta motorolla odpada od razu, ona nie ma w sobie nic ciekawego oprucz tej klawiatury która i tak nie każdemu sie podoba. Osobiście brał bym tego sagema :wink:

#81986  autor: kamil1221
 26 cze 2006, 10:20
Chodź ma tego Sagema musze przed jednym cię ostrzec!!
Przed orżnąć Menu (orangeMenu).
Przez te „kochane menu” dużo funkcji w tym Sagemie zostało polokowanych…
- telefon zwalnia,
- są zablokowane niektóre funkcje typu:
:arrow: motywy (wzory wygładu),
:arrow: bezpośrednie zapisywanie odebranych rzeczy przez Bluetooth i irde do pamięci karty microSD,
:arrow: brak możliwości zmiany rodzaju wyświetlania zegarka (analogowy, czy cyfrowy)
:arrow: brak możliwości wyłączenia loga operatora,
:arrow: brak możliwości przypisywania klawiszy skrótu
- wygląd menu - szkaradny.

Nie chcę ciebie od razu zniechęcać do tego telefonu, ale zastanów się czy tobie nie będzie to przeszkadzało… i czy wygląd menu podoba się tobie.
Może obecne orangeMenu jest troszkę udoskonalone niż te pierwsze, ale i tak kroi funkcje.

#81995  autor: adrian.exe
 26 cze 2006, 10:45
A motka l6 ma niewygodną klawiaturę
taa...to ty jej chyba w ręku nigdy nie miałeś! Motka b.dobrze leży w ręce i świetnie się pisze na niej smsy(nawet lepiej niż na 6630).Ze Sagem'ów to mam zaufanie,ale tylko do myX6-2...to starszych modeli nie ma szans.Tylko po co kupować Sagema z Orange Menu?
Szpeci tylko piękno tego telefonu,a chłopaczek kupuje w Orange,więc raczej będzie miał doczynienia z Orange menu...spv i koniec :)

Vinamp i Raphael_12,takich napalonych małolatów na SPAM jeszcze na świecie nie było...GAME OVER

#82004  autor: kamil1221
 26 cze 2006, 11:12
Ale l6 naprawdę ma nie wygodna klawiaturę... jest za mała - źle rozłożone i za płaskie.

W orange ta motka ma OrangeMenu - na które mój znajomy juz klnie...
Ale trzeba przyznac telefon nietypowy...

#82048  autor: adrian.exe
 26 cze 2006, 15:19
Ale l6 naprawdę ma nie wygodna klawiaturę... jest za mała - źle rozłożone i za płaskie.
Obrazek

1) Płaskie klawisze to bardziej zaleta telefonu niż wada...mi się b.dobrze pisało SMSy na tym telefonie i żałuję,że nokia 6630 nie ma takich płaskich klawiszy.
2)Jak klawiatura może być za mała? Chyba,że masz palce jak Hulk ;-)

#82190  autor: Vin
 26 cze 2006, 22:15
Taaaaaa porównywać L6 do 6-2... :smt005 :smt005 :smt005 :smt005

#82196  autor: oprych
 26 cze 2006, 22:31
adrian.exe-dla jednego ta klawiatura płaska może być problemem a dla drugiego nie. Tak samo jak jedni lubią dżojstiki inni ich nie nawidzą. Sam miałem okazję użytkować tą motorole i dla mnie tez były klawisze za mało i nie wygodne-zwłaszcza te boczne liczby jak 1,4,7