• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #81608  autor: Holta
 24 cze 2006, 15:04
Witam jestem tu nowy i mam do was pytanie bo chce sobie kupic jakiś fajny telefon do max 550zl chyba na allegro ale jeszcze nie wiem do konca. Chciałbym zeby miał on jakiś dobry w miare aparat , mp3 no i obowiązkowo karte pamięci. Zastanawiam sie nad takimi modelami jak :
- motorola : e1000, e1 , e770v,
- samsung x700,
- sagem my-x8,
- siemens sx1.
Apropo Noki to nie wiem czy kupie jakąs fajną do tej ceny a pozatym nie wiem nawet czy niektóre z tych co wymieniłem bede w stanie kupic do 550zeta. Może wy coś jeszcze jestescie w stanie mi polecić, czego nie wymieniłem ... acha jeszcze chciałem powiedziec ze obecnie najbardziej skłaniam sie przy motce e770v co o niej sądzicie czy to dobry telefon. Z góry dzieki za porady :) :)

#81611  autor: szczeka
 24 cze 2006, 15:13
samsung x700 i sagem myx8 sa troszke drozsze :)

e1, e1000, e770v cenowo w sam raz, ale zadnej bym nie chcial. choc e1000 funkcjonalnie jest bardzo fajna, to nie podoba mi sie ... design, wielkosc, waga, menu, foty przecietne, jak na 1mpx..

moze lepiej poszukac d500? nie ma kart pamieci, ale ma ponad 80mb wbudowanej pamieci, dobry aparat 1.3mpx, b.dobra jakosc dzwieku, wyswietlacz tez calkiem fajny..

#81615  autor: orB
 24 cze 2006, 15:24
Miałem motkę E770v i to całkiem niedawno. Telefon jest świetny, praktycznie nie ma wad ;) jeszcze gdyby miał aparat 2mpix to by mu żaden nie podskoczył :P Zapraszam na nowo powstałe forum - www.E770v.xt.pl - tam masz wszystko o tym telefonie, możesz o coś zapytać itp. Wystarczy się zarejestrować.

#81619  autor: gomez1982
 24 cze 2006, 15:59
NO właśnie Orb czemu się jej pozbyłeś?Z tej kwoty to N 6230 jeszcze znajdziesz.Ale chyba najlepsza będzie ta Motka E770 ja bym ją wzioł bądz tego sagema całkiem awangardowy.No chyba że lubisz innowacje to SPV C500 z windowsem.Sam zaczołem się nim interesować ze względu na jego możliwości.

#81630  autor: Holta
 24 cze 2006, 16:19
Z noki to bym już wolał 6230i no ale one juz są droższe i one nie mają dość małe wyswietlacze , najbardziej jestem przekonany do tej motki e770v, no i własnie OrB czemu sie jej pozbyłes ?? :P
Taką motke sobie upatrzyłem na allegro : http://allegro.pl/item111843596_motorol ... iecy_.html
Czy ta cena jest dobra jak za ten telefon ??

#81644  autor: orB
 24 cze 2006, 17:39
Miałbym ją do dziś gdyby nie feralny wypadek. Troszkę się uszkodziła, działała normalnie ale wyglądała szpetnie. Sprzedałem prawie za tyle za ile kupiłem, kupiłem V500 i mi spoooooro ka$ki zostało :D nie wyklulczam że kiedyś do niej wrócę ;)

ps. 500zł to stanowczo za dużo. Poczekaj parę dni pojawią się motki za ok 400-430zł - też nówki. Były już tylko teraz jakoś chwilowo nie ma :-)

Przy okazji zapraszam do działu kupię/sprzedam - mam nówkę V547 na sprzedaż :D

#81646  autor: Orange
 24 cze 2006, 17:55
tez mysle ze Motorola e770v bedzie bardzo dobra. Nie mam przekonania do motoroli ale w tej cenie nie znajdziesz nic lepszego.

together we can do more

#81671  autor: adrian.exe
 24 cze 2006, 21:37
A Ja polece Ci Nokie 6630...symbian,aparat 1.3mega,złącze kart i mp3,dobry wyśwsietlacz...strzałki zamiast joystic'a...wg mnie bardziej wygodne.Telefon kupisz,ale ze sim-lockiem na Orange...jrśli to nie jest problem,to ni widzę tu lepszego kandydata,przynajmniej z mojego punktu widzenia :)

::Przyszłość jest jasna,przyszłość to Orange::
Vinamp i Raphael_12,takich napalonych małolatów na SPAM jeszcze na świecie nie było...GAME OVER
Nie pojawiajcie się na moim forum,nie macie tam czego szukać!

#81673  autor: Przemek
 24 cze 2006, 21:41
adrian.exe pisze:A Ja polece Ci Nokie 6630...symbian,aparat 1.3mega,złącze kart i mp3,dobry wyśwsietlacz...strzałki zamiast joystic'a...wg mnie bardziej wygodne.Telefon kupisz,ale ze sim-lockiem na Orange...jrśli to nie jest problem,to ni widzę tu lepszego kandydata,przynajmniej z mojego punktu widzenia :)
w jakim to stanie bedzie za 5 stow? :lol: daj spokoj ;-)

#81674  autor: piotrz
 24 cze 2006, 21:42
Taki mały OT:
Czepiacie się winampa- zobaczie jak śledź jest zakochany w 6630...wszystkim ją poleca, na dodatek z
sim-lockiem na Orange
:smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005

A żeby nie odchodzićzbytnio od tematu, to bym wybierał między sx1 -jeśli lubisz dużo grzebać w telefonie, lub my-x8 - bo ma bardzo dobre parametry i wyróżniający się dizajn :mrgreen:

#81676  autor: adrian.exe
 24 cze 2006, 21:44
piotrz może ten sim-lock mu nie przeszkadza,tak jak mi?
Holta z jakiej sieci komórkowej korzystasz?
Przemek,jeżeli mi udało się kupić dwu tygodniową nokie 6630,prosto z salonu i to z komisu za 555zł,to chyba znajdzie nową na allegro,albo niech poszuka po komisach...
czasem nie rozumiem ludzi... :smt011

Vinamp i Raphael_12,takich napalonych małolatów na SPAM jeszcze na świecie nie było...GAME OVER

#81680  autor: Holta
 24 cze 2006, 21:58
No ja siedze w plusie wiec z nokią 6630 bedzie lipa a zdięcje do niej simlocka jest bardzo drogie, mam też możliwośc kupić k700i za 400zeta ale nie wiem czy go brac bo ja chciałem jakiś telefonik z kartą a on nie ma, powiem wam, że zakręciłem sie jak nie wiem i juz nie wiem co brać :P

#81682  autor: Przemek
 24 cze 2006, 22:01
adrian.exe pisze:piotrz może ten sim-lock mu nie przeszkadza,tak jak mi?
Holta z jakiej sieci komórkowej korzystasz?
Przemek,jeżeli mi udało się kupić dwu tygodniową nokie 6630,prosto z salonu i to z komisu za 555zł,to chyba znajdzie nową na allegro,albo niech poszuka po komisach...
czasem nie rozumiem ludzi... :smt011
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

a n70 nowka za 600 zl :lol: :lol: chyba z simlockiem na zagraniczna siec :roll:
nie ma w takiej cenie na polska orange
http://allegro.pl/search.php?string=nok ... tegory=165

@Holta ja na Twoim miejscu zdecydowalbym sie na sagema,skoro potrzebne ci karty :wink: a se niczym w sumie sie nie wyroznia choc jakis czas temu tez bylem na niego napalony 8)

#81731  autor: kamil1221
 25 cze 2006, 08:36
Ja stawim na Sagemie myX8 - genialny telefon, ten wydlad i tyle mozliwosci w jednym.
Wyswietlacz 240na320 pixeli - 265 tys. soczystych kolorow.
Bluetooth, IrDA - 40 mega i karty microSD.

Telefon nietypowy z artystycznym menu... nic dodac nic ujac.
http://allegro.pl/item110916235_sagem_m ... obacz.html :wink:

#81806  autor: gomez1982
 25 cze 2006, 14:39
Ja i tak jestem za SPV może niezbyt ładny ale WM ma wielkie możliwości porównywalne z symbianem.

#81873  autor: RafalM
 25 cze 2006, 19:58
SPV będzie najlepsze. Ma windowsa czyli wiele możliwości. Tylko szkoda że aparat VGA i angieleskie menu. A jeśli chodzi Ci o wygląd to Sagem MYX-8 będzie bardzo dobry. Design i wygląd menu to bajka! Wyświetlacz jest odpowiedni do możliwości telefonu.

#81887  autor: Tragedya
 25 cze 2006, 20:47
Od kiedy to C500 ma tylko angielskie menu?

#81905  autor: RafalM
 25 cze 2006, 22:13
Tragedya ja spotykałem C500 tylko z angielskim menu a przewineło się mi ich sporo przez ręce. Żeby nie robić offtopu dożucam jeszcze Samsunga SGH D500. Telefon fajny tylko szkoda , że nie ma wymiennych kart pamięci. Ma doskonałe Mp3 a z dodatkowym głośniczkiem jest jeszcze lepiej. 80 mb pamięci chyba go nie dyskwalifikują?

#81940  autor: uśmiechnięty
 26 cze 2006, 00:13
x700.

#81953  autor: adrian.exe
 26 cze 2006, 06:44
a n70 nowka za 600 zl chyba z simlockiem na zagraniczna siec
nie ma w takiej cenie na polska orange
http://i4.tinypic.com/15pketc.jpg
Obrazek
hmmm...dziwne Ja zapłaciłem 555zł i działa mi polskie Orange

Ps.w fotce zapisane jest 600zł,a to dlatego,że facet źle wpisał i źle zaznaczył siec... :smt011