• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #80578  autor: sag
 19 cze 2006, 21:17
siema wszystkim :wink:

nie wiem ktory telefon wybrac

ktory wg was jest lepszy:

Siemens C75 czy Sagem MYX-52V ??

prosze poradzcie mi ;-)

bardziej mi chyba odpowiada sagem, no ale ten siemensik tez niczego sobie..

ale slyszalem ze siemens ma sie laczyc z nokia i ze bedzie cos pod inna nazwa...

to tak troche glupio kupic siemensa jak za chwile tej firmy juz nie bedzie :P :P

no ale prosze o opinie specjalistow :D

help! :smt004

#80583  autor: kamil1221
 19 cze 2006, 21:33
Nokia laczy sie z siemensem aby produkowac infrastruktury dla sieci komorkowych.

No tutaj lepszy jest Siemens - ma lepszy wyswietlacz, wiecej pamieci - i jest ladniejszy niz myX5-2v.
Reszta jest podobna, bo i sagem i siemens ma aparat VGA = z sekfencjami wideo, IrDA, JAVA, GPRS, MMS.

Jedynie co Sagem ma lepszego to dzwonki mp3 - obsluguje ten format.
 #80597  autor: Bobb
 19 cze 2006, 22:39
sag pisze: to tak troche glupio kupic siemensa jak za chwile tej firmy juz nie bedzie :P :P
Alez Siemensa juz nie ma... Teraz jest BENQ-Siemens... A co do wyboru. Na pewno Siemens...

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl
 #80619  autor: Irek
 20 cze 2006, 09:12
Bobb pisze:
sag pisze: to tak troche glupio kupic siemensa jak za chwile tej firmy juz nie bedzie :P :P
Alez Siemensa juz nie ma... Teraz jest BENQ-Siemens... A co do wyboru. Na pewno Siemens...
Tak, ale są modele telefonów, które wyszły pod nazwą Siemens i są modele telefonów, które wyszły pod nazwą BenQ Siemens.

#80624  autor: mation
 20 cze 2006, 10:24
ale BenQ-Siemens juz nie wydaje telefonów pod nazwą siemens tylko BenQ-Siemens ;) a co do tematu to lepszy C75 bo ma wiekszą pamięc

#80625  autor: Irek
 20 cze 2006, 10:31
mation pisze:ale BenQ-Siemens juz nie wydaje telefonów pod nazwą siemens tylko BenQ-Siemens ;) a co do tematu to lepszy C75 bo ma wiekszą pamięc
Dobrze nie wydaje, ale przecież nie powiesz, że kupiłeś sobie telefon BenQ-Siemens C65 na przykład. :-D

#80626  autor: mation
 20 cze 2006, 10:41
no cos w tym jest ale BenQ planuje za pare lat wycofc nazwe siemens i wtedy jak powiesz Siemens C65 to nikt nie bedzie wiedzial o co chodzi :)

#80629  autor: Irek
 20 cze 2006, 10:53
mation pisze:no cos w tym jest ale BenQ planuje za pare lat wycofc nazwe siemens i wtedy jak powiesz Siemens C65 to nikt nie bedzie wiedzial o co chodzi :)
Niech Cie o to głowa nie boli. Będą ludziska wiedzieć. A my wracamy do tematu!

#80630  autor: szczeka
 20 cze 2006, 10:54
siemens ;) ma lepszy, wiekszy wyswietlacz, wiecej pamieci..i to chyba tyle, wiecej awrgumentow nie ma, ale to wystarczy, zeby wziac c75 :-)

#81019  autor: oprych
 22 cze 2006, 00:06
@kamil 1221 ten sagem z tego co wiem obsługuje wav a nie mp3, choć jakościowo to to samo tylko wiecej miejsca zajmuje(jakościowo mam na myśli brzemienie na telefonie)

#81025  autor: l3p
 22 cze 2006, 01:46
oprych pisze:@kamil 1221 ten sagem z tego co wiem obsługuje wav a nie mp3, choć jakościowo to to samo tylko wiecej miejsca zajmuje(jakościowo mam na myśli brzemienie na telefonie)

On ma mp3 to ten bez " V" ma wavy a ten ulepszony ma to i to !

[ Dodano: 2006-06-22, 01:47 ]
Ale strasznie malo pamieci okolo 4mb wiec wejda mp3 ale skompresowane i podzielone na kawalki jesli chce sie miec kilka takich dzwonkow, bo dla jednej mp3 to chyba sie nie oplaca ? :shock:

A co do tematu to bierz Siemensa lepszy, ladniejszy wiekszy wyswietlacz.