Za rok kończy się umowa z orange.Planowane jest podpisanie umowy w erze przy opcjach 70,95,lub 140zł.Uplanowałem sobie to w ten sposób,że teraz wybiorę sobie jakiś telefon komórkowy,a za rok akurat troszkę stanieje i kupie go po niższej cenie(chociaż te 100,200zł).
Najmilej widziane są nokie ze złączem kart pamięci,Irdą i BT ,MP3,ewentualnie aparat i symbian.Patrząc na
PROMOCYJNE CENY TELEFONÓW DLA TARYFY ERA NOWY KOMFORT zastanawiałem się nad:
Nokia:

6230i-bardzo ładny telefonix i funkcjonalny,jedynym minusem jest brak symbiana,ale jakoś mi to nie robi większej różnicy.

6680-symbian,aparat "śreniak",telefon już dawno wyszedł,więc myśle,że stanieje po roku jeszcze troszkę
Motorola:

V3i-Brak Irda =-/ uboga polifonia 24tonowa,dobry aparat z x8 zoom'em
Samsung:

D600E-niezła rozdzielczośc,aparat b.dorby,oglądanie filmów na pełnym ekranie
SonyEricsson:

W800i-aparat,MP3

P910i-symbian,ładna rozdzielczośc,niestety słaby aparat,tylko VGA
Telefonów może jeszcze przybyć w tym roku do ery,jak np. nokia 6233,która jest następcą rewelacyjnej 6230i.Tak samo może się ukaże e70,w której podoba mi się perffect rozdzielczość przy 256k kol.,aparat,symbian 9 i pełna rozkładana klawiatura.Nie mogę się doczekać tego modelu.Interesująco zapowiada sie też nokia e60 z 16 mln kolorów
Możecie mi poradzić,który z w/w phonów będzie najlepszy? Czekam na odpowiedzi.Może przedstawicie mi jakieś inne modele,godne zainteresowania.
pozdro.