• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #70479  autor: matti
 28 kwie 2006, 20:11
Nie jestem specem od telefonów dlatego założyłem temat i prosze o opinie nt. tych telefonków - ich zalety i wady. Szczególnie bedzie mnie interesowac jakość aparatów/video i możliwosci połączenia z kompem i takie tam inne.
Z góry dziekuję :lol:

#70522  autor: Kaczy
 28 kwie 2006, 23:23
No to moze ja coś napiszę o C75, bo go już pół roku użytkuję. :-D

Całkiem sympatyczny telefon. Duży wyświetlacz- największy z tej 3. Dobra bateria- trzyma mi ponad tydzień.
Brak problemów z połączeniem telefonu z komputerem. IRda działa bez problemu, zapewno tak samo zachowuje się z kablem.

Aparat całkiem przyzwoity. W celu zobaczenia zdjęć z tego fona zobacz temat "foty z komów".

Co jeszcze?
Jedyna wada- to chyba joy. Na jego czubku jest przyklejony plastikowy kwadracik, który ma poprawić działanie joy`a. Nie wiem jak teraz, ale pół roku temu był z nimi problem. Odpadały po jakiś czasie.
Jednak nie ma czym się przejmować- na gwarancji naprawią Ci to za darmo. Zresztą nie powiedziane jest, że tak musi się stać.

Co do Nokii- solidne wykonanie. Aparat przeciętny. Bateria też trzyma ok. tygodnia.
Wada to mały wyświetlacz i problemy z IRdą. Raz da się wysłać jakiś plik raz nie.
Nie wiem na czym to polega, jednak kumpel co ma ten telefon ma takie problemy :?

...::: Made for loneliness :::...

#70539  autor: Dragon
 29 kwie 2006, 09:26
Siemens ma duzy wyswietlacz ale jakosciowo to w sumie cos takiego samego jak w K300i. Ja bym sie zastanawial raczej pomiedzy LG (w miare duzy ekran, niezly aparat ale brak mozliwosci polaczen porzez Irde czy BT) oraz SE (latwo polaczyc z kompem, dobra jakosc wykonania, Irda ktora bez problemu mozna szystko wyslac) Nokia odpada bo SE oferuje troche wiecej, Siemensa ma kolega chyba nie ma z nim problemow ale mnie ten telefon jakos specjalnie nie zachwycil

#70550  autor: Orange
 29 kwie 2006, 10:35
Wg. mnie Nokia 6020 bedzie najlepszym wyborem ;), oferuje to samo co wszystkie telefony ale nokia ma jedną zaletę EDGE :D duuuża zaleta. SE odpada bo ma mały wyswietlacz, a siemens ? hmm za bardzo przereklamowany. U mnie w szkole ma go chyba z 50 osób. Az mnie na wymioty zbiera. Jeśli lubisz mniec jakis inny telefon niz inni ludzie to wybierz nokie. Pzdr

together we can do more

#70552  autor: Dragon
 29 kwie 2006, 10:48
ekran w 6020 i K300i sa takie same, a co do popularnosci to ogolnie sa to telefony masowe ale najrzadziej spotykany jest chyba LG

#70584  autor: matti
 29 kwie 2006, 12:24
Dragon pisze:ekran w 6020 i K300i sa takie same, a co do popularnosci to ogolnie sa to telefony masowe ale najrzadziej spotykany jest chyba LG
no z tym sie zgadzam w 100% :D
przemeQ pisze: Jeśli lubisz mniec jakis inny telefon niz inni ludzie to wybierz nokie
no lubie, ale nie będe za wszelką cenę kupować innego tel tylko dlatego, że wiele ludzi je posiada -> jesli chodzi o Nokie to ostatnio jest jej coraz wiecej (tak mi sie przynajmniej wydaje :P)

I mam jeszcze pytania: Ile średnio pamieci zajmują zdjęcia wykonywane przez te komóry :?: A ile filmiki :?:
I czy w LG jest możliwość nagrywania video :?: (na to pytanie juz sobie odp znalazlem niestety nie :()
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2006, 13:03 przez matti, łącznie zmieniany 1 raz.

#70585  autor: Kaczy
 29 kwie 2006, 12:43
matti pisze:I mam jeszcze pytania: Ile średnio pamieci zajmują zdjęcia wykonywane przez te komóry :?: A ile filmiki :?:
I czy w LG jest możliwość nagrywania video :?:
W Siemensie zdjęcie w najlepszej jakości zajmuje ok. 50-60 KB

...::: Made for loneliness :::...

#70591  autor: szczeka
 29 kwie 2006, 13:29
Dragon pisze:Siemens ma duzy wyswietlacz ale jakosciowo to w sumie cos takiego samego jak w K300i. Ja bym sie zastanawial raczej pomiedzy LG (w miare duzy ekran, niezly aparat ale brak mozliwosci polaczen porzez Irde czy BT) oraz SE (latwo polaczyc z kompem, dobra jakosc wykonania, Irda ktora bez problemu mozna szystko wyslac) Nokia odpada bo SE oferuje troche wiecej, Siemensa ma kolega chyba nie ma z nim problemow ale mnie ten telefon jakos specjalnie nie zachwycil
wg. mnie jakosciowo jest duzo lepszy od k300i oraz 6020, moze takie wrazenie uzyskuej dzieki wielkosci..ale na pewno, bardziej komfortowo przeglada sie zdjecia itp. na wyswietlaczu w c75. co do LG- ma duzy wyswietlacz, ale jakosciowo duzo gorszy od c75. c75 ma tft, a LG CSTN, kolory sa dosc wyblakle, ogolnie nie podoba mi sie. do tego nie ma irdy.

ja bym bral c75. sam mam cx65, w domu jest tez c75 i nie ma zadnych problemow. siemens oferuje wiecej anizeli nokia (maly wyswietlacz, malo pamieci), SE (maly wyswietlacz), czy LG (slabiutki wyswietlacz, brak mozliwosci krecenie filmow, brak irdy..) siemens do tego ma najlepszy aparat.
reasumujac- wybor jest prosty; c75.

#70639  autor: matti
 29 kwie 2006, 18:09
szczeka pisze:c75 ma tft, a LG CSTN
co oznaczaja te skróty :?:
napiszcie albo podrzuccie linka gdzie mogłbym o tym i o innych podobnych sprawach poczytać :D z góry dziex

#70646  autor: Marek
 29 kwie 2006, 18:29
cstn to matryca pasywna , ma mniej żywe kolory od tft , pod rożnym kątem widzenia zmieniają się kolory a tft nie ma tego feleru. bierz k300 lub jak chcesz c75.
6020 nie polecam bo ma ją muj wujek i nie jest za dobra . z lg nie mam styczności , jedyny z nich nie odtwarza filmów , a pozatym i tak nie jest dobry.

#70678  autor: Dragon
 29 kwie 2006, 21:22
w sumie skoro najbardziej zalezy ci na aparacie to bierz Siemensa, ma najwiekszy ekran, mozna filmy nagrywac, nie wiem jak z podlaczeniem do kompa ale wiem ze nie ma telefonu ktorego nie da sie podlaczy, sa tylko ludzie ktorzy nie potrafia:P
Osobisie wybralbym SE ale ze nie mam na to zadnych konkretnych argumentow to stawiam na Siemensa

#70765  autor: szczeka
 30 kwie 2006, 11:12
Dragon pisze:Osobisie wybralbym SE ale ze nie mam na to zadnych konkretnych argumentow to stawiam na Siemensa
no wlasnie, bo SE niczym (oprocz jakosci dzwieku) nie przewyzsza siemensa- jest po prostu slabszy ;-)

#70854  autor: Gela
 30 kwie 2006, 16:21
LG ma moja mama.
Dobra rada?? : Odpada. moim zdaniem 6020 jest lepsza od k300i.(przynajmniej ja bym wybrał)

#70979  autor: gomez1982
 30 kwie 2006, 23:52
Nokia niczym oprócz EDGE nie imponuje pamięć jakieś 4 Mb czyli słabo bardzo słabo :( Ja bym wybierał między SE a Siemens'em.Za SE przemawiają Mp3 jako dzwonki a za C75 wyświetlacz.Zreszta poszukaj na forum już jeden taki temat był o wybór K300i czy C75.Z tej dwójki brał bym C75 chyba najlepiej z nich wygląda wizualnie i posiada dobre parametry jak na tą klase telefonu.