• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #69223  autor: nickt
 21 kwie 2006, 14:21
Witam.
Zastanawiam się nad kupnem telefonu o jak największych możliwościach, żeby robił dobre zdjęcia, miał mp3 (niekoniecznie dużo pamięci tak że d500 wystarczy) wyświetlacz ładny itd... Kt óry byście polecili z tych modeli.?? A może jakiś inny?? Może Motorolę E1000 (tylko podobno zawodna strasznie jest), może coś innego tylko o ceny ok 600 zł (np. na allegro)
Dzięki z góry za pomoc

#69231  autor: Vin
 21 kwie 2006, 14:55
Noooo widze, że tu SX1 nie wcisne, bo zupełnie inna klasa telefonów sie wryła :wink:
Jeśli potrzebny ci taki telefon jak D500 to bierz...D500 :mrgreen: :-D :mrgreen:
Ma b. dobry wyświetlacz, jest mały...ma duzo pamięci...dobry aparat...
Eh gdybym ja miał możliwość takiego wyboru...
O zapomniałem mam ją :lol: :lol:
Ale ja zostaje przy SX1 i jeśli lubisz symbiana to polecam ten telefon :!:

#69261  autor: Osk92
 21 kwie 2006, 16:36
Sagema- ma kosmiczny wygląd i świetne funkcje ! Sądzę, że będzie najlepszy z tych co podałeś 8) No i do tego jest rzadki :wink:

#69270  autor: sledz92
 21 kwie 2006, 17:24
Sony Ericsson S700i --> ocena:-4 (dobry,duzy wyswietlacz,ale nalezy pomyslec co by bylo gdyby sie stłukł...gry JAVA trójwymiarowe,light'owo sie gra,wyglada jak aparat cydrowy,jak dla mnie to troszke za duzy,przy takich najerach,na allegro.pl najdrozej widziałem nówke za 699zł).
Wiecej info:http://www.telepolis.pl/telefony.php?id=518
http://www.era.pl/index.php?id=firma_14 ... ection=fun

Samsung D500--> ocena: -5 (FaJnY telefonik,dobry wyswietlacz,jak na 256 144 kolorów rozdzielczość 176x220 mało przekonujaca,VIDEO MMS :twisted: ,najtaniej na allegro.pl(kup teraz) 550zł-używka,aparat 1.3Mpix+lampa błyskowa,kontakt w telefonie 1000, Maksymalny czas czuwania* [godz]200, Maksymalny czas rozmów* [min]180.
Wiecej info:http://www.telepolis.pl/telefony.php?id=588

Sagem MyX-8 --->+4 (256 tys kolorów i duza rozdzielczosc 240 x 320,kontakt w telefonie 300, aparat 1.3Mpix+x8 zoom+flash,wbudowane 40MG)
Wiecej info:http://www.telepolis.pl/telefony.php?id=628

---------------------------------------------------------------------------------><---
Jezeli Ci pomogłem kliknij na POMÓGŁ ,ale nie wiem gdzie :salute:

Czat na telepolis.pl
Telepolis.pl strona główna>>INNE>>Telepolis.pl>>Telepolis na IRC'u(...)

#69299  autor: Vin
 21 kwie 2006, 19:55
Dodam, ze Se ma tylko możliwośc rozbudowy pamięci do 128MB :)
A ja zmieniam koncepcje :smt005 i polecam ci Sagema :)
Naprawde...pomylił mi sie z Myx7 :smt005 :smt005
Ale pomyłki sie zdarzają...bierz Sagema :!: :wink:
 #69303  autor: kamil1221
 21 kwie 2006, 20:13
Sam bym wybral sagema myX8 !!! - jestem chory na niego !!
Duuuuuzy wyswietlacz, 265tys. kolorow, aparat 1,3 mega z fleszem !!
Slot na microSD i te 40 mega wbudowanej.
Niektorych odstrasza wyglad - ale trzeba przyznac ze jest orginalny i nietypowy !!
Sagema myX8 mozna porownac funkcjonalnie do myX6-2, ale z tym wyjatkiem ze myX8 jest lepszy !!
A tem wyswietlacz - bajka !!

#69304  autor: adrianet
 21 kwie 2006, 20:25
SAGEM to kosmos. takiego ywglodu zaden telfon nie ma i dlugo nie bedzie mial. i wziobym go gdyby tylko mial gdzies ta klawiatorke qwerty. wiesz tylko tego:)

#69307  autor: sledz92
 21 kwie 2006, 20:36
VINAMP-karta 128MB to jedna z jego wad...wada tez zapewne jest czas czuwania...wydaje mi sie ze czas czuwania to tak gdzies 200h max
Dzięks,ze zauwazyłeś coś czego nie napisałem :smt009
A tak wogóle o co chodzi z tym "kliknij na POMÓGŁ" ???

Czat na telepolis.pl

#69315  autor: szczeka
 21 kwie 2006, 21:02
chyba polecilbym sagema, ktorego nie lubie, ale jest najlepszy :)
aczkolwiek d500 tez wymiata, tylko nie ma slotu na karty pamieci- ale jak Ci na tym nie zalezy to wez samsunga :) imho najlepszy wybor..

#69350  autor: Dragon
 21 kwie 2006, 22:01
szanwoni koledzy racza zartowac, Szajsgem odpada na poczatku, zastanawiaj sie pomiedzy Samsungiem i SE
Samsunga wybierz jezeli cenisz sobie ladny wyglad, niezawodnosc i najlepsze na rynku ekrany
SE jesli chcesz bardzie j mulitmedialnego tleefonu z duzym wyswietlaczem
Ja bralbym raczej Samsunga, pamieci wewnetrznej ma duzo, ekran cudo a slidery sa ogolnie super

#69356  autor: Vin
 21 kwie 2006, 22:17
Dragon pisze:Szajsgem odpada na poczatku

A to niby czemu :!: :?:
Dlatego, ze jesteś zagorzałym fanatykiem noji, potrafliącym dopłacić 500zł za g****, jakiego świat nie widział nie oznacza, że inni mają być tacy sami :!:

Na nastepny raz wyrazaj sie, dostajesz ostrzezenie
Dragon
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2006, 11:06 przez Vin, łącznie zmieniany 1 raz.

#69361  autor: kamil1221
 21 kwie 2006, 22:38
Prosze o kulture ...
Faktycznie Dragon ma jakis uraz do Sagemow - moze zazdrosci tego ze za te same funkcje co w noki placi sie w Sagemie 3 razy taniej ??
I moze jeszcze tego ze Sagem ma ciekawy i intrygujacy wyglad - nie to co robione na jedno kopyta kwadratowe nokie.
Moze zazdrosci firmie Sagem tego ze to on jest dostawca elektronicznych urządzeń dla wojska ??
Początkowo zajmowała się produkcją urządzeń elektronicznych dla wojska, min. systemami naprowadzania rakiet balistycznych, stosowanych w łodziach podwodnych.

#69403  autor: sledz92
 22 kwie 2006, 09:26
Bycmoze DRAGON ma zła przeszłosc zwiazana z SAGEM'ami,jak ja z SIEMENS'ami.
Mógł kupic telefon i sprzedac go po 2 tygodniach...Ja kupiłem NOKIE 6100 i po tygodniu chciałem ja sprzedac.Juz ja sprzedałem,a teraz zastanawiam sie nad jakims telefonem,ktory napewno by dlugo potrzymał przy zyciu.
PS:Dragon bez obrazy,to był tylko taki przykład,nie wiem co masz zwiasane ze SAGEM'ami,ale
uznalem,ze jest to dobre wytlumaczenie(z pewnego punktu widzenia).

Czat na telepolis.pl

#69441  autor: Dragon
 22 kwie 2006, 11:13
Moze i Nokie sa robione na jedno kopyto ale przynajmniej nie wygladaja jak z odpustu, a co do tego ze sa 3 razy tansze to nie wierze ze telefony o takiej samej jakosci moga miec tak duza roznice cen, z tego prostu wnisoek, Szajsgemy sa z gorszych materialow i gorzej dopracowane, a co do historii marek to Nokia produkwoala kiedys kalosze i co z tego ???

zol82: k600i raczej odpada SE700i jest bardzo podobny, a Samsung wedlug mnei lepszy, za to co do 6670 to bylby niezly wybor tylko nie kazdemu podchodzi ten wyglad

#69598  autor: deejay
 22 kwie 2006, 23:00
Witaj
Polecam Ci D500 sam go od roku uzywam i wszytko ok żadnych większych zastrzezen. Niestety jesli chodzi o sagema mialem kiedys MY X-6 i zraziłem się do firmy tani plastik skrzypiący i malutkie klawisze nie dla faceta bardzo niewygodny jesli ten 8 tak ma to cienko. d500 bardzo dobre wykonanie, elegancki i funkcjonalny.

pozdro

#69600  autor: adrianet
 22 kwie 2006, 23:07
k600 jest prawie taki jak k750 bo:
wyglada ladnie a k750 nie
ma wideorozmowy a k750 nie
maja taki sam wyswietlacz
k600 nie ma AF
k600 ma aparat 1,3mpix
k600 nie ma kart pamieci

tak wiec plusy i minusy sie tutaj wyroqwoja i nie mozna go przyrownywac do k700 poniewaz k700:
nie ma wygladu
nie ma aparatu
nie ma wideo rozmow
i wyswietlacza 260tys kolorow

#69623  autor: szczeka
 23 kwie 2006, 10:01
adrianet pisze:k600 jest prawie taki jak k750 bo:
wyglada ladnie a k750 nie
ma wideorozmowy a k750 nie
maja taki sam wyswietlacz
k600 nie ma AF
k600 ma aparat 1,3mpix
k600 nie ma kart pamieci
troche przesadziles z tym porownaniem, imho k750i jest sporo lepszy od k600i..po co komu wideorozmowy? co do wygladu to raczej odwrotnie, choc zaden mi sie jakos super nie podoba, ale k750i juz bardziej..

#69633  autor: Dragon
 23 kwie 2006, 13:00
wyglad to juz kwestia gustu, jedyna roznica na plus dla K600i to UMTS ktory srednio sie u nas wykorzysta, K750i to na pewno lepszy wybor

#69668  autor: nickt
 23 kwie 2006, 15:17
No w sumie po tym wszystkim co napisaliście jestem najbardziej za D500 bo bardzo mi się podoba i to że ma chowany aparat też jest funkcjonalne (nie wiem czemu w D600 to zmienili). Co do reszty to raczej odrzuciłem już Sagema bo nie mogę nigdzie znaleźć z czarno-srebrną obudową tylko z biało-srebrną a to mi się nie podoba!! Co do reszty to SE S700i chyba jdnak nie bo jest duży i szybko się wyciera. K750i jest ciągle za drogi mimo wszystko. Teraz jeszcze zacząłem się znowu zastanawiać nad Motorolą E1000, bo jakby trafić na dobry model to można w nim sporo pozamieniać. Widziałem już tak stuningowane modele że <wow>, no i cały serwis matrax jest poświęcony motoroli więc znajdę mnóstwo urozmaiceń..... tylko ten wygląd D500..... Sam nie wiem