• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #69018  autor: mol
 20 kwie 2006, 13:18
Moja mama chciałaby telefonik z klapką (koniecznie 2 wyświetlacze) bez aparatu a inne bajery nie koniecznie. Ma być ładny, mały, zgrabny. Cena też żeby nie była za duża :mrgreen:

#69021  autor: zol82
 20 kwie 2006, 13:26
Witaj.
Czy wyświetlacz zewnętrzny musi być kolorowy?
Czy aparat całkowicie wykluczasz, czy jak bedzie to też ok?

Jak możesz to podaj więcej danych jakich mama oczekuje od telefonu, łatwiej będzie coś dobrać.

#69023  autor: mol
 20 kwie 2006, 13:33
Zewnętrzny wyświetlacz nie musi byc kolorowy(ma tylko wyświetlać kto do niej dzwoni). Co do aparatu to jest on mojej mamie nie potrzebny a niepotrzebnie podnosi cenę telefonu. Mojej mamie podobają się Samsungi ale nie mają zewnętrznego wyświetlacza. Fajnie jakby miał 65 tys. kolorów, organizer, budzik i był śliczny :mrgreen:

#69024  autor: zol82
 20 kwie 2006, 13:36
To napisz jeszcze do jakiej kwoty ten telefon, czy jakieś konkretne marki od razu odrzucasz i czy telefon ma być dostępny np. u naszych operatorów czy mogą to być telefony mniej dostępne.

#69025  autor: mol
 20 kwie 2006, 13:53
Mama zgadza się na wszystkie marki oprócz Nokii :D Co do ceny to nie chce wydać więcej niż 500 zł. Chodzi tu głównie o telefon z Allegro lub komisu. Wcześniej mama miała Motorole V300 i była zadowolona, ale teraz chce jakis inny telefonik :D

#69032  autor: zol82
 20 kwie 2006, 14:49
Skoro podobają się mamie Samsungi to jest ich kilka np.
x660, x640, e700, e330, ewentualnie v200.
Z motoroli to może V360, pozostałe V-ki ( 500, 545, 600) są bardzo podobne do V300, więc skoro mama nie chce V300 to i te bym odrzucił.
Siemensy klapkowe są z niskiej półki, więc po co mama ma się przesiadać na gorszy telefon.
Ewentualnie jeszcze LG C3310 lub C3300.

To tyle ode mnie.

Bez aparatu będzie naprawde ciężko, albo jest aparat i zewnętrzny wyświetlacz, albo nie ma nic.
Najlepszy będzie któryś z pierwszych czterech Samsungów.

Pozdrawiam

#69046  autor: Vin
 20 kwie 2006, 15:42
Skoro telefon ma służyć do dzwonienia, ma mieć ładny i duży wyświetlacz...
To polece Samsunga E700 :)
Wiem, że kiedyś na niego narzekałem, ale to tylko przez felerną irde i to, że mimo posiadania kabla USB nie można zgrać fotek na kompa :)
Pozatym to świetny fonik :!:
Zdjęcia na wyświetlaczu wychodzą b. wyraźnie...menu intuicyjne to nie jest, ale za to jest ładnie zrobione, bez zbędnego wchodzenia w kategorie (wybierasz kategorie np. rozrywka i jak przewiniesz na dół to masz tam odrazu Gry itp. :) )
Pozatym klawiaturka jest baaaaardzo wygodna :)
Wyświetlacz zewnętrzy najładniejszy nie jest, ale widać na nim dobrze kto dzwoni, że przyszedł SMS itp :)

Naprawde polecam :!:

#69068  autor: ywis
 20 kwie 2006, 17:07
Polecam E700, bardzo ładny i stylowy telefon dla kobiet.
Nowy jest w granicach 550 zł, a używany kupisz już za 300 - 400 zł. To jest chyba najlepsze rozwiązanie.

#69104  autor: mol
 20 kwie 2006, 18:32
Jutro Wam powiem co moja mama powiedziała na te propozycje :mrgreen: :mrgreen:

#69132  autor: Dragon
 20 kwie 2006, 19:53
bez aparatu ma jeszcze np SE Z200

#69169  autor: deejay
 20 kwie 2006, 22:16
a ja polecam mamie:

Samsung E620 jak poszuka to znajdzie za 500zł !!!
Samsung X460 za 400 stówy juz jest nówka !!!
Samsung X490 tez 400zł nówka,
X660 czerwono czarny za 500zł,
E330,

pozdro