• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #68953  autor: hugozab
 19 kwie 2006, 23:34
Zdecydowalem sie (choć jeszcze nie do konca) zakupic nowy tel E 398, co sadzicie o tym telefonie warto go kupic? A moze powinienem wybrac cos innego kasa jaka mam przeznaczona na nowy zakup to okolo 450 zł.Do tej pory mialem przez 3 lata Nokie 6610 i bylem z niej zadowolony tylko zaczelo mi brakowac aparatu i troche kolorow 65k a nie tylko 4k oraz bt do przesylania dzwonkow i innych dupereli z kumplami. Telefonu raczej uzywam do dzwonienia, sms-ow, troche do zabawy, teraz bedzie aparat to bedzie mozna mms wysylac i ponagrywac wideo, a i poslucha mp3.

Tylko tak sie zastanawiam czy jest mi potrzebny taki telefon?
I co o tym sadzicie?? A moze poprostu powienienem sobie kupic nokie 6310i albo cos w tym stylu?
Po pierwsze mniej zaplace (kasa zaoszczedzona zawsze sie przyda).
ale po drugie telefon nie ma roznych bajerow wyzej wyminionych aparat itp.

I teraz czekam na wasze wypowiedzi moze jest jakies wyjscie?
Cos pomiedzy 6310i a E398?

#68955  autor: zol82
 19 kwie 2006, 23:43
Za te pieniądze kupiłbym Siemensa SX1 albo Sagema MYX6-2, ewentualnie poszukałbym Siemensa CX75 ( do 450zł można znaleść używany na allegro)

#68956  autor: the_neptun
 19 kwie 2006, 23:45
jesli chcesz kupic telefon ktory bedzie tobie sluzyl dluzej niz rok to motki odpadaja w moim uznaniu, zreszta na allegro taniej mozna dostac. 6310 jest dobry ale wg mnie to przezytek, ktorym ludzie sie jeszcze podniecaja(dobra bateria bla bla bla bla-to nie wszystko). wg mnie ta kase mozesz lepiej zainwestowac, tylko napisz czego konkretnie wymagasz od telefony to napewno forumowicze tobie pomoga.

#68957  autor: Asowsky
 19 kwie 2006, 23:57
6600 uzywka

#68958  autor: orB
 20 kwie 2006, 00:13
motki odpadaja... dobre :-)
myslales nad motka v360? ma prawie wszystko co potrzebne i niewiele kosztuje. spokojnie sie zmiescisz w 450zł i jeszcze zostanie(na allegro ok 400zł). my za ciebie mamy wiedziec czy sie przyda? :) mmsy i zdjęcia się na pewno przydają, mp3 i inne bajery rzadko(przynajmniej mnie) chyba do 450zł lepszego zakupu nie zrobisz...

#68960  autor: hugozab
 20 kwie 2006, 00:34
a co sadzicie o e770v ??

#68972  autor: the_neptun
 20 kwie 2006, 09:30
jak juz napisal kolega asołskaj 6600 podtrzymuje jego mysl

#69009  autor: sledz92
 20 kwie 2006, 12:53
Jezeli jest mozliwosc podpiecia do N6230i karty 1GB to bym ci ja polecił...ale watpie abys ja znalazł za 450 zeta.Za taka kase to moze wylicytujesz na allegro 6230.
Poleciłbym SAGEMA'a myX6-2.FaJnY phonik,MP3,rozbudowa pamieci,aparacik 1,3Mpix,8x zoom(flesh) duza lista kontaktów(1500).Nie kupowałem go dlatego,ze ma 256tys kolorów a jego rozdzielczosc to tylko 176x220.Heh jednak ci go polecam.

Czat na telepolis.pl
Telepolis.pl strona główna>>INNE>>Telepolis.pl>>Telepolis na IRC'u(...)

#69048  autor: Vin
 20 kwie 2006, 15:47
Nie kupuj beczki 6600 :!:

Nie przewyższa w niczym SX1 :!:
Ma mniej funkcji, mp3 w ochybnym MONO i na dodatek nie mozna jej spatchować tak, żeby chodziła szybciej :!:
Naprawde jeśli porównał byś podkręconego esiksa do tej beczki...

[ Dodano: 2006-04-20, 15:48 ]
Polecam Siemensa SX1 :)

#69056  autor: piotrz
 20 kwie 2006, 16:05
VINAMP pisze:Nie kupuj beczki 6600 :!:

A przewyższa :D ma nowszego symbiana, co daje możliwość wgrania JESZCZE większej ilości progsów.NA esiksa też jest dużo ale na tę nokię jeszcze więcej.
Co nie zmienia faktu, że sx1 jest do tej kwoty najlepszym rozwiązaniem.

p.s sx1 ma jeszcze karty wymieniane "na gorąco", oraz ładniejszy desing (szczególnie czarny). :smt007 :smt007
chyba, że nie potrzebujesz symbiana, to super byłby Sagem x6-2 oraz Siemens cx75. Obydwa mają bardzo dobre wyświetlacze (262 tys kolorów) niezłe aparaty (1.3mpx) i mp3.

#69058  autor: szczeka
 20 kwie 2006, 16:09
VINAMP pisze:Nie kupuj beczki 6600 :!:

Ma mniej funkcji, mp3 w ochybnym MONO i na dodatek nie mozna jej spatchować tak, żeby chodziła szybciej :!:
Naprawde jeśli porównał byś podkręconego esiksa do tej beczki...

jej nie trzeba patchowac- bez tego szybko chodzi :P
nokia przewyzsza sx'a nowsza wersja symbiana..

'ochybnym' ? %) co to znaczy? %-)

#69134  autor: Dragon
 20 kwie 2006, 20:00
jesli nie zalezy ci na Symbianie to K700i- super wyswietlac,z aparat tez

#69283  autor: sledz92
 21 kwie 2006, 18:04
K700i to dobry wybór ale po pewnym czasie nawala JOISTIC...a co do wyswietlacza jest genialny...65tys kolorów i ta rozdzielczosc 176x220-telefon wymiata(NAJWIEKSZY brak w telefonie to rozbudwa karty pamieci :cry: )Nie wiem czy Ci bedzie odpowiadać układ klawiszy...mi nie przepadły do gustu.A pozatym telefonik jest nawet tani:
http://www.allegro.pl/search.php?string ... &country=1
Jezeli chcesz wiecej informacji na jego temat odwiedz strone producenta:
http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc= ... e=pp&lm=pp
Moze wypatrzysz sobie cos dla siebie :hiding:

Czat na telepolis.pl

#69319  autor: szczeka
 21 kwie 2006, 21:08
sledz92 pisze:K700i to dobry wybór ale po pewnym czasie nawala JOISTIC...a co do wyswietlacza jest genialny...65tys kolorów i ta rozdzielczosc 176x220-telefon wymiata(NAJWIEKSZY brak w telefonie to rozbudwa karty pamieci :cry: )Nie wiem czy Ci bedzie odpowiadać układ klawiszy...mi nie przepadły do gustu.A pozatym telefonik jest nawet tani:
http://www.allegro.pl/search.php?string ... &country=1
Jezeli chcesz wiecej informacji na jego temat odwiedz strone producenta:
http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc= ... e=pp&lm=pp
Moze wypatrzysz sobie cos dla siebie :hiding:
a co nie tak z ukladem klawiszy? przeciez jest standardowy..szybko idzie sie 'przyzwyczaic'..

k700i jest spoko, gdyby nie ten kiepski dosc aparat, jeden ze slabszych vga..

#69324  autor: sledz92
 21 kwie 2006, 21:14
Wiesz kilka lat temu to on kosztował ze 2000zł i to był aparat marzeń w tamtych czasach.A co do klawiszy juz kilkakrotnie wspominałem,ze to kwestia gustu.Według mnie sa one tak jakby to powiedziec "sklejone".Jezeli mowisz ze mozna sie przyzwyczaic widzocznie miales z nim doczynienia.Ja widziałem go tylko z daleka.Raz na nim gralem w THUG i to tyle z doświadczeniem rzeczywistym z SonymEricssonemK700i.

Czat na telepolis.pl

#69335  autor: Dragon
 21 kwie 2006, 21:32
"kilka" lat temu znaczy dwa i do tego nigdy nie ksoztowal 2000zl (znajomy kupowal miesiac po premierze i placicl ok 1000zl, nawet Szajsgem nie stracilby po miesiacu 50% wartosci

#69338  autor: sledz92
 21 kwie 2006, 21:35
No dobra przesadziłem z tymi 2 tyskami ale to był przykład ludzie kochani kazdy ma prawo sie pomylic.

Czat na telepolis.pl

#69340  autor: orB
 21 kwie 2006, 21:39
Dragon pisze:"kilka" lat temu znaczy dwa i do tego nigdy nie ksoztowal 2000zl (znajomy kupowal miesiac po premierze i placicl ok 1000zl, nawet Szajsgem nie stracilby po miesiacu 50% wartosci
Bzdura. Oczywiście że tyle kosztował! Bodajże lato-jesień 2004 kosztował 1999 a na allegro 1400zł :!:

#69352  autor: Dragon
 21 kwie 2006, 22:10
znajomy go wlasnie w lipcu-sierpniu kupowal i placil 1000, zreszta szczegol nie o to chodzilo w temacie