• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #68182  autor: lucasso55
 17 kwie 2006, 10:37
kurcze caly czas ktos sie mnie pyta o cos w sprawie tel aja lece do kompa i pisze do was:)
moj ojciec bedzie zmienial tel w przyszym tyg.ma to byc tel z salonu nowka,wiec odpada allegro.zastanawia sie nad kupnem nokii 6630 tej czerwonej music edition i samsunga d600.
tylko on sam nie wie ktory?
chcialby tel ktory bedzie mu sluzyl przez rok moze troche dluzej,powinien otwierac dokumenty pdf,miec mily interfejs i zeby za szybko sie nie rozlecial,zeby obudowa nie trzeszczala itd.

przepraszam jeszcze raz ze kolejny raz pisze nowy temat ale juz sie ogarne:)

to juz koncowka swiat ale wesolych swiat wam zycze:)

#68187  autor: daniel
 17 kwie 2006, 10:45
Hmm... Jezeli telefon powinien otwierac pliki PDF, to zostaje tylko symbian, czyli Nokia!
Wgrywasz odpowiedni program do otwieranie tychze plikow i problem z glowy.

Nie wiem, czy jest taka aplikacje napisana w Javie (czyli na samsunga), ale zdaje mi sie nie ma.

Widze ze Ojciec potrzebuje funkcjonalny telefon, czyli pewnie tez chcialby otwierac inne pliki np. *doc, itp.
Wiec pozostaje tylko cos z Symbianem.

Bierz Nokie!

Lights are blinding my eyes...

#68191  autor: ziomel
 17 kwie 2006, 10:56
ale w sumie na samsungu tez mozna otwierac doc, pdf, xls, wiec az tak malo funkcjonalny nie jest....do tego jak twoj tata chce je tylko przegladac to samsung idealny...podlaczy kabel do tv i wszystko widzi na duzym ekranie a nie bedzie meczyc wzroku na nokii:)...napisz do czegomu jeszcze potrzebny bo jak tylko do przegladanie pdf to ja bym bral d600 ladny interfejs, apara 2mpx czegochciec wiecej...

#68204  autor: Dragon
 17 kwie 2006, 11:28
pliki PDF otwiera na 100% tylko ze to troche trwa, nie wiem tylko jak z szybkoscia 6630, ja bym an jego miejscu bral Samsunga- lepszy ekran, lepszy aparat i wyjscie na telewizor

#68206  autor: lucasso55
 17 kwie 2006, 11:33
a jak ja bym przejol ten telefon to mp3 na ktorym dobrze sluchac?ogolnie d600 zawsze mi sie podobal.ale symbian kusi bardzo.zauwazylem ze na tym forum ""jaki wybrac tel" tematow jest 666 wiec pewnie to ten kuszacy symbian:)
a na nokii da rade pisac ingerowac w rozne dokumenty?i czy d600 sie nie muli?

[ Dodano: 2006-04-17, 11:40 ]
najgorsze jest to ze te tel sa w podobnej cenie
i obawiam sie ze symbian bedzie nie wykorzystany bedzie sobie od tak,ale z drugiej strony kto wie moze wlasnie sie bardzo przydac
ale kto to wie?:)
qrde strasznie trudny jest ten wybor
cudowny wyglad,aprat i wyswietlacz przeciwko jako takiem wygladowi i telefonu "kombajn";/ :?

#68226  autor: daniel
 17 kwie 2006, 12:12
Moim zdaniem bardziej funcjonalna bedzie Nokia.
O tym ze D600 otwiera pdf itp. to nie wiedzialem, ale zastanawiam sie jaki jest czas otwierania jednej aplikacji...

Mi komp muli od pdfow, a co dopiero mobile...

#68241  autor: Dragon
 17 kwie 2006, 13:17
jesli chodzi o mp3 jakosc jest wysmienita, a do zestawu mas doalczone bardzo dobrej jakosci sluchawki (glosniki wbudowane w telefon tez super, jest tylko taki maly problem ze rozladowuaj tleefon w 2 godz przy maksymalnej glosnosci) a co do szybkosci otwierania to w zaleznosci do rozmiaru pliku moze otwierac nawet ok 1 minute, tylko kto bedzie tak duze pliki otwieral na telefonie, ta funkcja sluzy raczej do pobieznego sprawdzenia danych w malych dokumentach, to raczej funkcja awaryjna bo pdf otwiera sie na kompie.

#68354  autor: the_neptun
 17 kwie 2006, 20:41
wszystkie argumenty sa za d600, takze wielkosc i bateria. symbian to zabawka na klika dni wg mnie, a "dobrej jakoscic aparat" zawsze sie przyda.

#68395  autor: lucasso55
 17 kwie 2006, 23:20
juz wybrany d600:)
mily dla oka;)
tel z symbianem moze kiedys

dziekuje za wszystkie odpowiedzi

#68501  autor: daniel
 18 kwie 2006, 13:44
No i mysle ze trafny wybor :)