• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #63656  autor: Nusia
 26 mar 2006, 23:06
Cześć :)
Otóż w tym tygodniu mam iśc do salonu Ery wziąść jakiś telefonik. Zastanawiam sie między tymi wymienionymi w temacie. Nokia 1600 ma wiecej pamieci, niby nie ma wpau ani gprs, ale po co to komu skoro można wgrywac pliki przez kabelek. Ale ona z kolei ma maly wyświetlacz, Eryk większy, z tym, ze mimo ze eryk ma wap i irde ma mało pamięci. Głownie chce telefon do dzownienia i smsowania.
Powiedzcie mi czy oplaca sie wziaśc Nokie za 1 zł albo SE za 39 zł w Era fun? Czy lepiej kupić telefon na allegro? ( chociaż według mnie na jedno wychodz, i w pre paid i w Erze fun tzreba doladowywac chociaż raz w miesiącu konto, bo inaczej niekwyorzystane pieniądze po utracie ważności konta przepadają)
Co radzicie?
 #63666  autor: Frasio
 27 mar 2006, 06:46
Nusia pisze:Cześć :)
Otóż w tym tygodniu mam iśc do salonu Ery wziąść jakiś telefonik. Zastanawiam sie między tymi wymienionymi w temacie. Nokia 1600 ma wiecej pamieci, niby nie ma wpau ani gprs, ale po co to komu skoro można wgrywac pliki przez kabelek. Ale ona z kolei ma maly wyświetlacz, Eryk większy, z tym, ze mimo ze eryk ma wap i irde ma mało pamięci. Głownie chce telefon do dzownienia i smsowania.
Powiedzcie mi czy oplaca sie wziaśc Nokie za 1 zł albo SE za 39 zł w Era fun? Czy lepiej kupić telefon na allegro? ( chociaż według mnie na jedno wychodz, i w pre paid i w Erze fun tzreba doladowywac chociaż raz w miesiącu konto, bo inaczej niekwyorzystane pieniądze po utracie ważności konta przepadają)
Co radzicie?
Witaj !
Ja bym wziął J210i, gdyż ma większy wyświetlacz i ma irdę(nie musisz się męczyć z kabelkiem + możesz przesyłać coś na inny telefon ;)) oraz dlatego, że to Sony Ericsson. :)

Lepiej kupić telefon w era fun, bo jest tańszy w porównaniu do allegro duużo, a zasady te same. ;) (prawie)
P.S.: Nie trzeba doładowywać co miesiąc, tylko żeby karta miała przynajmniej możliwość odbierania połączeń.
Najbardziej opłacalne jest kupowanie co 3 miesiące karty po 50 zł. ;)

#63670  autor: zol82
 27 mar 2006, 08:05
Prawie w całości zgadzam się z Tobą Frasio.
Co do wyboru gdzie kupić telefon to sam musisz zdecydować, mówisz że zasady prawie te same, no niby tak ale w TT jak nie masz kasy to poprostu nie doładowywujesz i nie dzwonisz, a w Era Fun jak się nie wywiążesz to czeka ciebie nawet kara przewidziana w umowie. No ale te 20zł miesięcznie lub 50zł na 3 miesiące to znowu nie tak dużo.
Tu wybór należy do ciebie.

Co do telefonu to postawiłbym na Nokie, przy tych tańszych telefonach Nokia naprawde wyprzedza konkurentów, jak to się mowi co Nokia to Nokia.

W SE irdą prześlesz tylko kontakty i wizytówki, tak że nic specjalnego.

#63693  autor: szczeka
 27 mar 2006, 12:38
z tych dwoch lepiej wziac j210i.
technicznie duzo lepszy.
nokia nie prezentuje nic ciekawego, a SE ma mms'y, wiekszy wyswietlacz, gprs.
moim zdaniem ciezko sie w dzisiejszych czasach zyje bez mms'ow ;)

#63708  autor: piotrz
 27 mar 2006, 13:55
ja też bym wziął j210.ta 1600 jest baaaardzo słabiutka....to już lepiej 3510i zamiast niej kupić :smt011
a dlaczego bym wziął j210 już napisali wyżej...

#63726  autor: Nusia
 27 mar 2006, 16:05
dzięki serdeczne za wszystkie odpowiedzi :)
a do użtywkoników telefonu Se mam jeszcze pytanie - co z joyem? tnie się, łatwo psuje?

#63789  autor: Frasio
 27 mar 2006, 20:44
Wiesz, to zależy.
Z serią J do czynienia nie miałem.
W moim K508i niestety joy się zacina i trzeba kilka razy wcisnąć(lub mocniej) żeby zadziałało.
Kolega ma K700i, działa bdb.
U kogoś innego patrzyłem na K300i - też działa dobrze ;)

Zależy na jaki model trafisz. ;)

#63795  autor: adrianet
 27 mar 2006, 21:04
dwom znajomym padl joy w k700 jednej kolezance wybada te dniazdo do ladowania i do kabelka a innej znajoomej telfon spadl z pol metra i juz sie nie wlaczyl. nie wiem jak to bedzie z telfonem z jeszcze nizszej polki

#63797  autor: Frasio
 27 mar 2006, 21:06
O adrianet przypomniałeś mi. ;)

Koledze z biurka spadł T68i, przód obudowy odpadł i ogólnie cała się z...epsuła ;)
Biurko zwyczajne. ;)

#63809  autor: zol82
 27 mar 2006, 21:33
Tata mojej dziewczyny ma SE J210 od 3 tygodni i już zdążył być w serwisie.
1. Soft
2. Joistick

#63820  autor: panol
 27 mar 2006, 22:57
Ja wybieram J210i, ponieważ ma lepszy wyświetlacz i dla tego te jestem fanem SonyEricsson :)

#63821  autor: Nusia
 27 mar 2006, 23:02
zol a nie wiesz czy tata dziewczyny miał nowy z salonu czy kupił gdzieś indziej?

#63824  autor: zol82
 27 mar 2006, 23:06
Nusia pisze:zol a nie wiesz czy tata dziewczyny miał nowy z salonu czy kupił gdzieś indziej?
Kupił w Mix Plusie

#63844  autor: szczeka
 28 mar 2006, 11:34
Nusia pisze:dzięki serdeczne za wszystkie odpowiedzi :)
a do użtywkoników telefonu Se mam jeszcze pytanie - co z joyem? tnie się, łatwo psuje?
nie wiem, jak w j210i, ale ogolnie joye w SE sa dosc awaryjne.
brat ma k500i i dziala dosc slabo. czesto po prostu nie zaskakuje, trzeba wcisnac jeszcze raz, bywa, ze za drugim razem tez nie zadziala..

#63862  autor: Vin
 28 mar 2006, 13:48
Spadł z biurka i sie nie włączył :shock:
Mój CXT70 leciał z metr nad ziemią, spadł na beton i działa do tej pory :shock:
Ostatnio sładł też gdzieś z metra i działa :shock:
A co sie z nim działo jeszcze...
Mam antresole i z tyłu jej jest taka belka.
(antresola ma 1,50 :-D )
Spadł z niej na tą belke(jakieś 50cm nad ziemią ona jest) potem odbił sie, walnoł o krzesło i dupnoł o wykładzine :-D

Jednak ciesze sie, ze nie wybrałem K700i :)

#63900  autor: Przemek
 28 mar 2006, 18:03
Jak będziesz sprzedawał telefon,to podaj swój nick na allegro żebym wiedział,którego nie kupować :smt011 :lol:

#63901  autor: Nusia
 28 mar 2006, 18:55
a jak prawidłowo zformatować baterię w tym telefonie? słyszałam różne opcje. i czy bateryjka wyciągnie 2 lata?:>

#63912  autor: zol82
 28 mar 2006, 19:56
Nusia pisze:a jak prawidłowo zformatować baterię w tym telefonie? słyszałam różne opcje. i czy bateryjka wyciągnie 2 lata?:>
A czemu ma nie wytrzymac??
Tej baterii nie musisz formatować.
Ale jak już chcesz to ja robie tak.
Po zakupie czekam aż telefon sam sie rozładuje ( czasem mu w tym pomagam :D )
Następnie ładuje go jak jest wyłączony 12-16 godzin. Tą operacje powtórz 3 razy

#64674  autor: Herring_Pl888
 01 kwie 2006, 18:53
NIE NIE panowie tu jest tylko miejsce dla Sonego Ericssona J210i.
Sam go poczatkowo chcialem kupic ale mnie ktos wyprzedzil w szkole....wiec nie bralem go,gdyz nikt u mnie w klasie nie moze miec takiego samego telefona co ja ;-)
Zdecydowanie siegnolem po NOKIE 6100 i myslalem ze mi starczy do 2,3 latek.
Niestety mylilem sie teraz poluje na uszkodzonego Sonego Ericssona K750i
Zeby mial tylko aparat uszkodzony bo tylko on mi jest zbedny w tym phonie :-D

POzdrowienka od Herring'a

*Zastrzegam sobie prawa autorskie do moich postów na tym forum*

#64685  autor: Kaczy
 01 kwie 2006, 19:35
Herring_Pl888 pisze:Niestety mylilem sie teraz poluje na uszkodzonego Sonego Ericssona K750i
Zeby mial tylko aparat uszkodzony bo tylko on mi jest zbedny w tym phonie :-D
Zrobię wielkiego OT.

Chyba w każdym swoim poście piszesz o tym.
Może czas skończyć? Bo już mi się nie chce czytać tego, że szukasz rozwalonego Sonego, który będzie tańszy.

Pozdrawiam... :-D :-D

...::: Made for loneliness :::...