• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #63559  autor: aizo
 26 mar 2006, 19:43
Witam mam takie pytanie jaki wybrać phon? Mam do wyboru:
Alcatel 0- E256.
Motorola C115, Nokia 2600 ,Nokia 1100,
Sagaem Myx2-2m ,
Siemens A70 i Ax72 ,
Sonyerriscon T290i

Wszystkie są za 1zl.Co mi radzicie? Czego potrzebuje. Nie chodzi mi o jakieś dodatkowe bajery tylko prostotę. Tak aby miał ,budzik <Sonyerriscon ponoć nie maK >, przypomnienia <orgranztor czy jak to się zwie> w miarę szybki <Siemnsy ponoć są wolne> prostotę obsługi tu wiem ze Nokia jest najlepsza> Irdia ,Ems, i takie podst,jave<aby mozna pobierac gry itp>i inne
Mysałem o Noki2600,Sonym i alcatelu
Ps to jest z promocji Orange ,Twoj Plan

od Przemka: proszę czytać zasady zamieszczania tematów
Ostatnio zmieniony 26 mar 2006, 19:45 przez aizo, łącznie zmieniany 1 raz.

#63560  autor: Kaczy
 26 mar 2006, 19:45
Z tego wszystkiego to najlepsza Nokia 2600.

Siemensy mają słabe wyświetlacze (mało kolorów).
SE T290- ma go mój ojciec- dziwny to telefon. Jakoś mi nie pasuje.

...::: Made for loneliness :::...

#63561  autor: Przemek
 26 mar 2006, 19:47
Po tych telefonach niczego specjalnego nie oczekuj :wink: cena mówi sama za siebie.
To czego oczekujesz zapewni Ci Nokia 2600,łatwa i prosta w obsłudze,ma to co powinien mieć zwykły telefon,chyba najlepsze rozwiązanie :wink:

#63562  autor: zol82
 26 mar 2006, 19:48
Akurat w tym przedziale cenowym musze stwierdzić " CO NOKIA TO NOKIA"
Poprostu z całej trójki najlepsza

#63564  autor: orB
 26 mar 2006, 19:52
Dziwne jakieś te telefony. Nie bierz sagema, siemensa i alcatela ze względu na mizerną jakość. Ta motorola też niezaciekawa. Z tych telefonów nokia 2600 będzie najlepsza. Najbardziej funkcjanalna, no i jakościowo nokie bardzo dobrze wypadają 8)

#63565  autor: Osk92
 26 mar 2006, 19:54
A ja jak zwykło to bywac jestem za Siemensem.
Ma doskonały notatnik/organizer co się też przekłada na budzik. Ma 65 tys. kolorów i ładny wygląd (również menu).
Irdy nie ma żaden z tych telefonów, a mój kandydat ma GPRS :D

#63566  autor: aizo
 26 mar 2006, 19:56
lol ze tak powiem ledwo napisalem posta a tu tyle odp,naprawde sie nie spodziewalem tak szybkijej pomocy Dzięki
na www ,,konkurecji,,od wczoraj mi nikt nie odpisal...
Chyba zdecyduje sie na nokie<teraz mam 6610i> i jestem zadowolny tylko irda mi nie dziala ale wiem ze to olgny problem.
Czyli sony tez odpada tak?wogle najprawdobodobniej go sprzedam...za ktory moge dostac najwięcej?

#63569  autor: Przemek
 26 mar 2006, 19:59
IrDA w 6610(i) działa tylko w przypadku wysyłania wizytówek.Żadnych innych plików nie prześlesz :x

#63572  autor: Kaczy
 26 mar 2006, 20:03
Osk92 pisze:Ma doskonały notatnik/organizer co się też przekłada na budzik. Ma 65 tys. kolorów i ładny wygląd (również menu).
Kurczę, też zawsz jestem za Siemensami, jednak w tym przypadku nie mogę tego powiedzieć.

Miałem ten telefon przez jakiś czas. Niby 65 tys. kolorów, ale jakos tego nie widać.
Już S55 miał lepszy wyświetlacz.
azio pisze: lol ze tak powiem ledwo napisalem posta a tu tyle odp,naprawde sie nie spodziewalem tak szybkijej pomocy Dzięki
na www ,,konkurecji,, od wczoraj mi nikt nie odpisal...
Z nami konkurencja nie ma szans.
Jesteśmy po prostu najlepsi :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005

#63573  autor: Osk92
 26 mar 2006, 20:04
Nokia tylko ładnie wygląda. To taka 3310 z kolorem i ładną obudową + mniejsze rozmiary. Dziwny telefon. Brzydkie menu (układ siatki) i jakoś mnie boli ten brak GPRS-u przy braku Irdy... rób co chcesz.

Tak w ogóle strasznie mnie wkurza że muszę pisac posta na żółtym tle tj. zżółkniętym...

[ Dodano: 2006-03-26, 20:06 ]
Kaczy pisze:
Osk92 pisze:Ma doskonały notatnik/organizer co się też przekłada na budzik. Ma 65 tys. kolorów i ładny wygląd (również menu).
Kurczę, też zawsz jestem za Siemensami, jednak w tym przypadku nie mogę tego powiedzieć.

Miałem ten telefon przez jakiś czas. Niby 65 tys. kolorów, ale jakos tego nie widać.
Już S55 miał lepszy wyświetlacz.
azio pisze: lol ze tak powiem ledwo napisalem posta a tu tyle odp,naprawde sie nie spodziewalem tak szybkijej pomocy Dzięki
na www ,,konkurecji,, od wczoraj mi nikt nie odpisal...
Z nami konkurencja nie ma szans.
Jesteśmy po prostu najlepsi :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005
Kaczy- wiem w C65 też tego widac nie było ale jest 65 tysiaków. Przy embrionowym wyświetlaczu 2600 rzuca się w oczy wielkość i jakość.
S55 ma lipny wyświetlacz w porównaniu do AX-a.

A co do konkurencji... załóżmy że rządzimy ;-)

#63574  autor: szczeka
 26 mar 2006, 20:22
nie przesadzajcie z ta 2600.
duzo moich znajomych ja ma (z samych swoich ;)) i naprawde ten telefon to scierwo.
ax72 jest na pewno lepszy. m jave, czego brakuje w nokii, gprs i mms'y. w dzisiejszych czasach brak tych funkcji to po prostu koszmar- to nie sa jakies bajery tylko po prostu standard.
Ostatnio zmieniony 26 mar 2006, 20:38 przez szczeka, łącznie zmieniany 1 raz.

#63577  autor: Osk92
 26 mar 2006, 20:34
szczeka pisze:nie przesadzajcie z ta 2600.
duzo znajomych ja ode mnie (z samych swoich ;)) i naprawde ten telefon to scierwo.
ax72 jest na pewno lepszy. m jave, czego brakuje w nokii, gprs i mms'y. w dzisiejszych czasach brak tych funkcji to po prostu koszmar- to nie sa jakies bajery tylko po prostu standard.
Nooo jeden porządny 8)

#63579  autor: kamil1221
 26 mar 2006, 20:37
Jezeli juz to bym myslal nad tymi
:arrow: SE t290i - bo jest to nawet fajny prosty telefon z podlanczanym aparatem, minusem jest maly wyswietlacz i tylko 4tys. kolorow - ogolenie nawet fajny :roll:
:arrow: Sagem myX2-2m - jezlei chcesz zwykly telefon z kolorowym i mms-ami
nawet ladny a do tego sagem :wink: ,
:arrow: i najlepszy to Siemens ax 72 - ma najlepszy wyswietalcz i 65tys. kolorow, podlanczany aparat, ladny telefon i ma JAVE

Ja bym bral siemensa - wydaje mi sie ze to bedzie wlasciwy wybor
A co do tej noki - to ona jest beznadziejna na maxa !!!
Nic nie ma nawet mms-ow.

#63581  autor: Kaczy
 26 mar 2006, 20:41
kamil1221 pisze::arrow: i najlepszy to Siemens ax 72 - ma najlepszy wyswietalcz i 65tys. kolorow, podlanczany aparat, ladny telefon i ma JAVE !!
No dobra- a teraz przyznać się, kto trzymał w łapkach tego Siemensa?

Ja go miałem- fakt krótko, ale miałem.

Jak ktoś wspomniał o tym, że on ma 65 tys. kolorów to złapałem się za głowę. Później sprawdziłem w katalogu- rzeczywiście 65 tys.

Ale gdyby tak wyglądało 65 tys. to w swoim C75 miałbym pare milionów.

Nie wiem w czym leży problem, ale ten wyświetlacz nie oddaje w pełni mocy jaka tkwi w 65 tys. kolorów.

Jako na + dla tego Siemensa niech będzie ta Java i inne bajerki typu aparat.

#63582  autor: szczeka
 26 mar 2006, 20:44
t290i potrafi czasami zamulic.
ma go znajomy i czasami wooolno chodzi, przy pisaniu sms'a tez nie nadaza jak sie szybko pisze ;) ja bym go nie bral.

#63585  autor: Osk92
 26 mar 2006, 20:46
Kaczy pisze:
kamil1221 pisze::arrow: i najlepszy to Siemens ax 72 - ma najlepszy wyswietalcz i 65tys. kolorow, podlanczany aparat, ladny telefon i ma JAVE !!
No dobra- a teraz przyznać się, kto trzymał w łapkach tego Siemensa?

Ja go miałem- fakt krótko, ale miałem.

Jak ktoś wspomniał o tym, że on ma 65 tys. kolorów to złapałem się za głowę. Później sprawdziłem w katalogu- rzeczywiście 65 tys.

Ale gdyby tak wyglądało 65 tys. to w swoim C75 miałbym pare milionów.

Nie wiem w czym leży problem, ale ten wyświetlacz nie oddaje w pełni mocy jaka tkwi w 65 tys. kolorów.

Jako na + dla tego Siemensa niech będzie ta Java i inne bajerki typu aparat.
Ja trzymałem :!: :P Jakość wyświetlacza (a raczej nasycenie kolorów) to w Siemensach sprawa drugorzędna. W CXie jest 262 tys. i nie ma jakiejś wielkiej różnicy przy C75. Ale jest 262 tys. Mimo to jest najlepszy z tych wszystkich. Polecam.

#63589  autor: Dragon
 26 mar 2006, 20:52
ja mialem do czynienia z Siemensem AX75 i jest okropny, tez teraz zrobilem oczy jak sie dowiedzialem ze ma 65 tys kolorow, ja bym chyba byl za SE co prawda to najzwyklejszy telefon ale zaden z nich specjalnie sie nie wyroznia (budzik ma :P)

#63592  autor: Osk92
 26 mar 2006, 20:56
SE ma tragiczny wyświetlacz i w dodatku jest masakrycznie brzydki. Menu to również porażka.
Ale każdy chwali to co ma... sądzę, ze Siemens jest najlepszy i nie powinieneś żałować :)

#63594  autor: aizo
 26 mar 2006, 21:03
widze zdania dosc ostro sa podzielone
ale chyba zdecyduje sie na tego Siemnsa ax 72 głownie ze wzgaldu na to ze ma Jave.
Bo w sumie chcialbym sciagac sobie jakies dzwonik czy tapety bo te standrwoe sa do kitu
(bo chyba jak javy nie ma to sie nie da?>
To ze ma mniej kolorów to akurat mi nie przeszkadza <nie bede liczyl 65tys róznych kolorów>
Ale czy on nie jest ,,wolny,,tzn czy sie nie zacina zabrdzo i szybko chodzi?
Co do noki skoro nie ma javy i jak o niej czytałem praktycznie nie ma fukcji a Sonym nawet nie ma budzika<czytalem na WP> ale cos mi sie nie wydaje to relane....
Motorole widze ze odrazu odrzucilscie odpada<tak szczeze wogle mi sie nie podoba>
Do sagemów wogóle nie mam przekonania jakos ;/ tak samo do alcatelów przemawiałó tylko do mnie ze ma klapke
Wiec chyba zostaje Siemens A70 lub Ax72 tylko który?
Ps Widze ze jest cos takiego przy profila unserów jak ,,Pomógł,, czy to ja mam jakos zaznaczyc<zagłoswac> ze ktos mi pomógł?Jakos sie zrewanzuje za pomoc:P

#63597  autor: Frasio
 26 mar 2006, 21:09
Aizo niedokładnie.
W javie są robione gry na komórkę.
Lecz za to masz podczerwień, przez którą możesz łączyć się z komputerem i przesyłać tapety prosto z kompa (które np. ówcześnie ściągnąłeś z neta).

Ja też bym wziął AX 72, bo funkcje ma najlepsze.

A z tym "Pomógł" to wystarczy nacisnąć przy poście tego, kto ci pomógł w problemie. ;)
Tylko pamiętaj, żeby np. w jednym temacie nie dawać jednej osobie kilku punktów naraz. ;)