• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #5088  autor: RMX
 05 maja 2005, 14:59
nie przypominam sobie czasow kiedy bylbym w takiej kropce co do wyboru fona :P przedluzam umowe w wysoookiej taryfie a wybor fonow jest raczej nedzny. Zalezy mi glownie na jakosci zdjec, duzym wyswietlaczu, latwym i milym uzytkowaniu, radio+mp3 mile widziane. co brac? LG L5100? Siemens S65, CX1? N6230? SE k700i? a moze jeszcze cos innego?
helppp

#5095  autor: Dragon
 05 maja 2005, 15:28
Nie wiem za bardzo ktory to jest CX 1, ale jesli chodzi ci o SX1 to pod wzgledem zastosowan multimedialnych jest chyba najlepszy. Nokia odpada od razu- za maly ekran, jako drugi dalbym K700i (szkoda ze nie ma kart pamieci) potem Siemens, a na koncu LG bo go nie znam :) A skoro mowsiz ze masz taka wysoko taryfe to nei masz czasem do wyboru Sony Ericssona P900/910i ?

#5105  autor: RMX
 05 maja 2005, 19:29
no wlasnie mialem na mysli SX1 ... error sie wkradl :lol:

#5125  autor: murcielago
 06 maja 2005, 14:10
Na twoim miejscu brałbym Sx1 i nie zastanawiał się nad innymi (chyba, ze Motoroli v3, S65 )

#5126  autor: piotrz
 06 maja 2005, 15:02
najlepiej wybierz sx1-ma większość funkcji, do klawiatury można się przyzwyczaić a po wgraniu softu v14 mie ma w nim problemów z zawieszaniem.Ewentualnie możesz kupić 6230-telefon ok, tylko ma mały wyświetlacz.

#5201  autor: Dragon
 07 maja 2005, 14:40
6230 odpada wedlug mnie, mimo wszystko ten wyswietlacz ja deklasuje, poza tym nei ma Symbiana

#5204  autor: Dreed
 07 maja 2005, 16:45
Sx1

www.Ngage.pl

#5211  autor: Frasio
 07 maja 2005, 19:05
Z tamtych telefonów to SX1.
Masz teraz motorolę więc chyba nie przeszkadza ci menu w nich. Ja bym ci jeszcze poradził motkę E398.

Obrazek

#5227  autor: Dragon
 07 maja 2005, 21:33
Ta Motka jest gorsza wedlug mnie, brak Symbiana, drogi fortam kart pamieci. SX1 lepszy

#5262  autor: RMX
 08 maja 2005, 16:49
dzieki za pomoc :] w takim razie jestem najblizej SX1 .... we wtorek ide walczyc z Era i sie okaze co tam sie udalo wywalczyc :)

pozdrawiam

#5267  autor: Dragon
 08 maja 2005, 17:15
ja bym na twoim miejscu walczyl o P900/P910i, moze wyskocz im ze na poczatku maja ci dac tego Eryka za 1zł to sie tak przestrasza ze SX1 za darmo dadza :P

#5275  autor: xlord
 08 maja 2005, 17:37
Jesli duzo rozmawiasz to zamiast telefonu wzialbym na Twoim miejscu dodatkowy pakiet minut, a telefon kupil na allegro np. :-)

Pozdrawiam

#5397  autor: sky
 10 maja 2005, 12:34
I własnie ja tez stoje przed takim wyborem i sklaniam sie ku wyborowi dodatkowego pakietu minut a telefon kupilbym we wlasnym zakresie. Tylko nie wiem jaki. Obecnie mam T68i - sporo funkcji (jak na model w tym wieku), bardzo dlugo trzyma bateria ale soft wariuje (flashowany byl kilka razy i dalej sie zacina, wiesza, glupieje) i jest powolny. Potrzebuje aparatu z duza pamiecia laczacy w sobie funkcje organizera, mogacy sprawnie wymieniac dane z kompem, wyposarzony w aparat. Dobrze by bylo gdyby odtwarzal mp3 Zastanawialem sie nad telefonami 3G. Patrzylem na NECa e616v i Motorole A925. O NECu naczytalem sie ze ma sporo niedociagniec (internet nie dziala w Erze, utrudnienia w przesylaniu danych, brak powiadomien SMS, Bluetooth dziala tylko z HF - dziwne :o ) a w Motoroli odstrasza troche bardzo krotki czas czuwania (choc przy takim telefonie nie powinno to dziwic - rekompensuje to poniekad druga bateria) oraz jak we wszystkich Motorolach podobno glupawe menu. Zacheca za to mozliwosc wgrywania arkuszy, rozbudowany scheduler i cala masa innych funkcji z dotykowym ekranem i obsluga rysikiem. Jestem w kropce. Co radzicie?

Chance favours the prepared mind.

#5398  autor: WitekT
 10 maja 2005, 12:46
A925 nie ma typowego, "dziwnego" menu Motoroli, bo ma Symbiana z nakładką UIQ (czyli wygląda praktycznie tak samo jak SE/// P800).

Wadą wymienionych przez Ciebie modeli jest ich wielkość - możliwości mają bardzo duże oraz ich atrakcyjny stosunek do ceny.

#5400  autor: Bartosz
 10 maja 2005, 12:51
tak tylko ze NEC 616 już jest wycofany w UK i zastąpić go ma po części E338
a 616 to jedynie u nas na allegro jeszcze są

#5404  autor: xlord
 10 maja 2005, 13:46
Bartosz pisze:...a 616 to jedynie u nas na allegro jeszcze są
uzywane telefony z zagranicy :-D :D

Pozdrawiam

#5420  autor: sky
 10 maja 2005, 19:41
WitekT pisze:Wadą wymienionych przez Ciebie modeli jest ich wielkość - możliwości mają bardzo duże oraz ich atrakcyjny stosunek do ceny.
Wielkość aż tak bardzo mi nie przeszkadza - wszak przepukliny od noszenia A925 chyba nie dostane :wink:
Bartosz pisze:tak tylko ze NEC 616 już jest wycofany w UK i zastąpić go ma po części E338 a 616 to jedynie u nas na allegro jeszcze są
Własnie znalazłem na allegro oferte E338 tutaj. Spore mozliwosci, bateria Li-poly (dlaczego w każdym telefonie takich baterii nie dają?) no i atrakcyjna cena.
Co o tym sądzicie? Mozecie doradzic mi inne modele telefonu o mniej wiecej takich mozliwosciach (wstepne wytyczne w poprzednim poscie)?[/url]

#5421  autor: Dragon
 10 maja 2005, 19:50
ogolnie niezly telefon, tylko pytanie czy ma BT, albo IrDE, a poza tym z tego co tam pisze to nie ma kart pamieci, ale w sumie niezly, tylko z wygladu niebzyt

#5424  autor: sky
 10 maja 2005, 19:59
Wyglad moze rzeczywiscie nie jest zbyt ekscytujacy - ta wystajaca antena ... IrDA jest ale nie ma z tego co widze BT. Kicha bo transfer danych dochodzi tylko do 115 kb/s :( Czyli ten NEC odpada. Jak na razie zostaje A925.

#5433  autor: Dragon
 10 maja 2005, 20:34
ta Motka jest fajna, ma duze mozliwosci, i wlasciwie wszysktie funkcje, tylko troche ceglasta