• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #61720  autor: anglik
 18 mar 2006, 17:37
6230i idzie w odstawke :smt006 zastanawiam sie co wybrac :?:
mysle o noki 6280 :P
czy ktos sie juz bawil tym tel :?:
co o nim sadzicie :?:

#61724  autor: Frasio
 18 mar 2006, 17:49
Ale do jakiej ceny?

Obrazek

#61727  autor: anglik
 18 mar 2006, 18:00
1400

#61728  autor: szczeka
 18 mar 2006, 18:02
ja bym wzial n70 :)

aparat 2mpix, 20x zoom, szybko chodzi, nie wiesza sie, mp3, radio, ladny design...czego chciec wiecej? :)

#61730  autor: Frasio
 18 mar 2006, 18:15
TU masz 6280, ale z simlockiem, którego bardzo trudno zdjąć i bez pol menu.

A tu jedyna 6280 bez simlocka w tej cenie. ;)

Za tę cenę zbnalazłem tylko 3 6280, więc jeśli już, to radziłbym ci poprzedniczkę 6270. ;)

Co do N70, to się jak najbardziej zgadzam, że lepszej jednak nie znajdziesz.

Obrazek

#61731  autor: Przemek
 18 mar 2006, 18:17
Bez wahania zdecydowałbym się na N70,to jest najlepszy tel.do tej ceny :)

#61746  autor: piotrz
 18 mar 2006, 19:46
rzeczywiście, n70 jest najlepsza za tę cene.gdyby miała jeszcze większy ekran+wejście słuchawkowe na normalnego mini jacka, zbliżyłaby się niebezpiecznie do ideału...No chyba że mógłby być jeszcze jakiś palmtopo telefon (chyba źle nazwałem :oops: ). wtedy fajny jest jeszcze np.mda compact.
OT:nie wiem, czemu się podniecacie cyfrowym zoomem... :| przecież można wgrać programik odpowiedni i można go mieć nawet w 7650 :| :?
zresztą już sobie wyobrażam jak zdjęcia w takim powiększeniu wyglądają na komputerze :? :smt005

#61750  autor: pumba
 18 mar 2006, 20:11
Nokia 6280 to dobry wybór! Mogę powiedzieć cosik o jego wyglądzie itp. bo akurat mam atrapę tego telefonu i jeśli chodzi o jego wymiary i wagę to bardzo mnie on zaskoczył bo spodziewałem się że w rzeczywistości będzie większy a tu wymiarami nie przewyższa mojej Nokii 3220 (no i twojej 6230i) nawet jest od niej trochę niższy i naprawde jest lekki!
Frasio pisze:Za tę cenę zbnalazłem tylko 3 6280, więc jeśli już, to radziłbym ci poprzedniczkę 6270. ;)
NIE! NIE! NIE! Nigdy nie kupuj 6270! Dołóż lepiej te 100 zł i kup 6280 dlaczego, bo 6270 jest większa, cięższa i nie dorobiona jak ktoś miał ją w ręku to sam pewno zauważył że przednia część telefonu robi wrażenie że jest od innego telefonu bo jest krótsza od dolnej o ponad 5 mm! I 6270 nie jest poprzedniczką 6280, bo jest tylko uboższą wersją 6280 i w dodatku nie dziwie się że tak jak początkowo zakładano nie wprowadzona tych telefonów jednocześnie do sprzedaży i opóźniono wejście 6280 z tego powodu że 6270 nikt by nie kupywał sami zaobaczycie że teraz jak weszła 6280 to 6270 nie będzie się już sprzedawała jak wcześniej o ile wogóle będzie się sprzedawała bo jak ktoś porówna te 2 telefony pod względem wyglądu i parametrów to sie nie będzie zastanawiał i dołozy i wybierze 6280.

#61756  autor: anglik
 18 mar 2006, 20:44
:-D niemialem zamiaru kupowac 6270 :shock:
co do n70 to juz wiele niebrakowalo a bym ja kupil, ale sie wstrzymalem 8)
jak zobaczylem 6280 :lol:
raczej sie skusze na nia :lol:

#61757  autor: pumba
 18 mar 2006, 20:48
Ja też miałem dylemat czy kupić N70 czy 6280 ale symbian jest mi niepotrzebny i wolę mniejszy telefon :wink:

#61766  autor: szczeka
 18 mar 2006, 21:11
piotrz pisze:rzeczywiście, n70 jest najlepsza za tę cene.gdyby miała jeszcze większy ekran+wejście słuchawkowe na normalnego mini jacka, zbliżyłaby się niebezpiecznie do ideału...No chyba że mógłby być jeszcze jakiś palmtopo telefon (chyba źle nazwałem :oops: ). wtedy fajny jest jeszcze np.mda compact.
OT:nie wiem, czemu się podniecacie cyfrowym zoomem... :| przecież można wgrać programik odpowiedni i można go mieć nawet w 7650 :| :?
zresztą już sobie wyobrażam jak zdjęcia w takim powiększeniu wyglądają na komputerze :? :smt005
chyba do mnie to kierujesz, wiec odpowiem..
napisalem, ze ma 20x zoom, ale to wcale nie znaczy sie tym podniecam, ale pomimo tego 20x zoom cyfrowy w standardzie robi niezle wrazenie.
na komputerze fotki sa male- zgadza sie, ale jakosc nie jest zla, robilem foty z okna, z drugiego pietra, kolesiowi stojacemu na dworze, uzylem do tego 20x zoom'a i twarz tego kolesa wyszla nadzwyczaj wyraznie, wiec lepiej miec ten 20x zoom, zawsze sie moze przydac, i to ze jest w standardzie to spora zaleta, nie trzeba zadnych aplikacji uruchamiac przy robieniu foty, tylko normalnie wchodzi sie w aparat i juz jest ;)