• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #58817  autor: coolmilka
 06 mar 2006, 10:05
Sluchajcie stoje przed dylematem wyboru nowego tel po tym jak dziewczyna oznajmila mi ze bede musial sie pozbyc mojej v3 na jej krzysc (czego sie nie robi dla kobiet:))

W temacie macie moje typy.Na poczatku sklanialem sie ku w900i ale nniestety nie spodobal sie mojej kobiecie, dalej po kolei odpadaly d600 i e730:)Na placu boju pozostaly 3 aparaty i tu pojawia sie problem ktory wybrac??

7370- chyba najladniejszy z calej stawkiale zarazem najmniej funkcjonalny
Mpx220- ladna ale boje sie windowsa(jakos tak zle mi sie kojarzy)
N90- najbardziej dostojna i funkcjonalna ale kosztem wibracji i olbrzymiej wagi(wedlug kobietki wspomnianej powyzej ten model najbardziej by do mnie pasowal)

Co wedlug was powinienem wybrac??Prosze uzytkownikow wymienionych powyzej modeli o opisanie poszczegolnych wad i zalet tych telefonikow!

Z gory dziekuje wszystkim uzytkownikom forum za pomoc.

pozdro600

#58822  autor: Frasio
 06 mar 2006, 10:14
Ja bym ci poradził Motorolę.
Bardzo ładna, a windows, w porównaniu do tgo na kompa nie wiesza się.
Jest na niego wiele przydatnych programów. ;)
Jako jedyna ma irdę. ;)
Co z tego, że obie onkie mają większe wyświetlacze, a N90 ma lepszy aparat.
Obie nokie są droższe i to dużo, N90 jest największa, a 7370 nie podoba mi sie. ;)

Motorola, ma również dobry aparat i Windę.
7370 wcale nie ma PDA, więc ją bym odrzucił.
N90 - za droga i za duża
Mpx220 - idealna ;)

Obrazek
 #58825  autor: piotrz
 06 mar 2006, 10:19
coolmilka pisze:7370- chyba najladniejszy z calej stawkiale zarazem najmniej funkcjonalny
Mpx220- ladna ale boje sie windowsa(jakos tak zle mi sie kojarzy)
N90- najbardziej dostojna i funkcjonalna ale kosztem wibracji i olbrzymiej wagi(wedlug kobietki wspomnianej powyzej ten model najbardziej by do mnie pasowal)
7370 nie bede brał pod uwage, bo on przegrywa wszystkie konkurencje :|
mpx220-nie bój się windowsa.jest to podobno bardzo dobry system (może w tym temacie udzieli się adam3330sz i dragon-oni mieli telefony z windą).jest na niego bardzo dużo aplikacji.
n90-niezbyt dobry telefon.Zdecydowanie za drogi jak na swoją fu7nkcjonalność.Aparat-mimo, że Carl zeiss, nie robi zdjęć lepszych niż np. k750 (który jest i mniejszy i tańszy).co do wyśwetlacza torzeczywiście jest bardzo dobry, ale jednak plusy tego telefonu nie przemawiają za tym, żeby go kupić i siłować się z tą wagą i tymi wymiarami.Przecież on gdy ma zamkniętą klapke jest taki duży jak nokia 6680!
a może pomyśl jeszcze nad innymi telefonami? np.n70! też robi dobre zdjęcia, wyświetlacz ma również ładny, a jest malutka i tania! ;-)

#58826  autor: coolmilka
 06 mar 2006, 10:20
hmmmm.....Wiecie mowimy tu o dosc drogich telefonach.Motorolka slabo trzyma ceny w przeciwienstwie do noki i jesli w przyszlosci chcialbym sie pozbyc tel to boje sie ze na motce moge dostac ostro po dupie a z nokia wydaje mi sie ze nie bedzie takiej sytuacji.Wiadomo cena spadnie ale nie az tak jak w przypadku motoroli.

A wiec na placu boju pozostaje n90 i mpx220

Prosze o opinnie

#58828  autor: Frasio
 06 mar 2006, 10:24
coolmilka pisze:hmmmm.....Wiecie mowimy tu o dosc drogich telefonach.Motorolka slabo trzyma ceny w przeciwienstwie do noki i jesli w przyszlosci chcialbym sie pozbyc tel to boje sie ze na motce moge dostac ostro po dupie a z nokia wydaje mi sie ze nie bedzie takiej sytuacji.Wiadomo cena spadnie ale nie az tak jak w przypadku motoroli.

Prosze o opinnie
Nokia też dużo traci na wartości.
Przecież już jej ceny zeszły o ok. tysiąc, a motki tylko o ok. 400 zł w porównaniu do kilku miechów wstecz. ;)

Obrazek

#58829  autor: coolmilka
 06 mar 2006, 10:27
piotrz

N70 odpada powod jest prosty, od zawsze mialem tel z klapka, ewentualnie modele typu v70, s700 i zwykla konstrukcja aparatu poprostu mi nie odpowiada.Co do n90- wymiary mi nie przeszkadzaja(nawet bardziej wole wieksze aparaty)ale ta waga mnie przeraza

#58830  autor: piotrz
 06 mar 2006, 10:28
Frasio pisze:
coolmilka pisze:hmmmm.....Wiecie mowimy tu o dosc drogich telefonach.Motorolka slabo trzyma ceny w przeciwienstwie do noki i jesli w przyszlosci chcialbym sie pozbyc tel to boje sie ze na motce moge dostac ostro po dupie a z nokia wydaje mi sie ze nie bedzie takiej sytuacji.Wiadomo cena spadnie ale nie az tak jak w przypadku motoroli.

Prosze o opinnie
Nokia też dużo traci na wartości.
Przecież już jej ceny zeszły o ok. tysiąc, a motki tylko o ok. 400 zł w porównaniu do kilku miechów wstecz. ;)
wiesz, motka jest dużo tańsza od Nokii, więc nie będzie traciła co 3 misiące tysiąc złotych, bo za tyle można ją kupić.A teraz n90 jak była po 1800 tak po tyle jest.

#58831  autor: coolmilka
 06 mar 2006, 10:30
Moze i stracila 1000 ale przy cenie na poziomie 3000 nie ma sie co dziwic.Moje zdanie jest takie ze cena noki zatrzyma sie w przedziale 1300-1600 i dlugo z niej nie spadnie.Poprostu wystarczy popatrzec na inne modele finskiego producenta i wnioski nasuwaja sie same

#58832  autor: Frasio
 06 mar 2006, 10:31
Może Samsung E770 lub Samsund D730 , ale tego drugiego jeszcze na aukcji nie spotkałem. ;)

Obrazek

#58859  autor: coolmilka
 06 mar 2006, 14:29
no to co proponujecie??Moze jakas wypowiedz uzytkownika mpx220 i n90??

#58860  autor: Frasio
 06 mar 2006, 14:35
Chyba jedynie Witek miał N90 do testów.

TU masz ten test. ;)

A co do mpx220, to chyba nikt nie miał, ale widziałem kilku użytkowników mpx200 (poprzednik mpx220). Może któregoś spotkasz. ;)

Obrazek