• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #56554  autor: lucasso55
 26 lut 2006, 09:15
zasatanwiam sie nad kupnem samsunga x700 lub motoroli slvr 7 i nie wiem ktory mam wybrac.prosze aby ktos mi doradzil.a moze z innej firmy ktos mi podpowie jaki tel. tej klasy.
dziekuje za podpowiedz

[ Dodano: 2006-02-26 9:18 ]
a jeszcze nokia 6230i jest tej klasy chyba :-D

#56558  autor: Frasio
 26 lut 2006, 09:51
Moto:
+ wygląd
+ razem z samsungiem mają najwięcej kolorów (256k, nokia 65k)
- najsłabsza polifonia
- najgorszy aparat
- brak irdy
- brak radia
- najmniej pamięci wewn.
Samsung
+ wcześniej omawiane kolory
+ najlepszy aparat(taki jak 6230i)
- brak irdy
Nokia:
+ najlepszy aparat
+ irda
+ najlepsza polifonia
- mniej kolorów

Mimo tego, że przeważa nokia, to bym się wachał pomiędzy motką a samem, bo nokia jest już dość stara, a te dwa dość nowe i fajne. ;)

Na twoim miejscu wziąłbym Samsunga, bo ma więcej pamięci wewn. i lepszy aparat. ;)
A motka jest ładniejsza.
Co wolisz?

Obrazek

#56563  autor: ywis
 26 lut 2006, 10:23
No cóż, a ja polece Ci oczywiście N6230i, ze względu na jej design (wygląd sam mówi za siebie). Ma bardzo łatwe menu w obsłudze, jak to NOKIA :) ogólnie telefon jest bardzo dobry i na wysokim poziomie :)

To zależy też czego Ty wymagasz od telefonu... Reasumując Nokia ma wszystko co trzeba, jeden minus jest taki, że nie ma symbiana, ale reszta jest ;)

#56569  autor: Osk92
 26 lut 2006, 10:43
Na starce bym Motkę wyeliminował. Nie koniecznie trzymają cenę a wygląd nie jest zbyt urodziwy (tak jak V3 i jej mutacje). Ale o gustach sie nie dyskutuje, jest droga i dosć słaba technicznie.
Na polu pozostaje Samsung i Nokia.
Samsungiem sie jeszcze nie bawiłem... ale z tego co wszysycy mowią jest wyczesany w kosmos 8) Wygląda nowoczesnie choc lekko kwadratowo :wink: Ma wszystkie najpotzrebniejsze funkcje w dodatkui dobrej jakości... wydaje się najlepszy :)
Nokia- tak jak pisał Frasio... ogromna przewaga techniczna jednak telefon jest dość stary.
Trzyma cenę jak każda Nokia, ma fajne funkcje i jest dość intuicyjna (wkurza mnie tylko ten przycisk na srodku klawisza Navi...)
Samsung vs. Nokia...

Samsung. Nawet jeśliby był słabszy technicznie to zawsze jest nowością :) Zawsze więcej zabawy w odkrywanie funckji... :P

#56575  autor: tomekk
 26 lut 2006, 11:10
Hmm... nom trzy ciekawe telefony sobie wybrałes i sam do konca nie wiem co bym wybrał :wink:
Mtorolka choc troche słabsza technicznie to ma niezły odtwarzacz mp3... ale ja nie lubie motki wiec jej bym nie brał :wink:
Nokia jest sprawdzona (mam z nia czesto do czynienia) i jest b.dobrym telefonem napewno... Ale wybrałbym chyba samsunga i nie dlatego ze jest lepszy (bo chyba nie jest :wink: ) ale dlatego ze jest nowy, elegancki i tez ma sporo bajerow :wink:
Mój typ: Samsung x700 :)

#56582  autor: lucasso55
 26 lut 2006, 11:33
motorole juz z listy skreslilem.
teraz tyko ciezko wytezam glowe zeby zdecydowac nokia czy samsung...???
nie mam pojecia:)

oba bardzo mi sie podobaja,w strone samsunga przemawia do mnie jakosc wyswietlacza,i podobno sa super wykonane.czy obudowa po kilku miesiacach w nokii nie trzeszczy?

na co narzekacie w nokii bo rozumiem ze samsunga malo osob mialo w reku

#56595  autor: Dragon
 26 lut 2006, 12:27
Nokia ma maly fizycznie wyswietlacz, slaba baterie i obudowa nie jest idealnie dopasowana, bierz Samsunga

#56623  autor: deejay
 26 lut 2006, 13:48
X700 i będzies zadowolony to ma w srodku praktycznie to co d500 plus slot na karty i radio :)

#56624  autor: tomekk
 26 lut 2006, 13:53
lucasso55 pisze:motorole juz z listy skreslilem.
teraz tyko ciezko wytezam glowe zeby zdecydowac nokia czy samsung...???
nie mam pojecia:)

oba bardzo mi sie podobaja,w strone samsunga przemawia do mnie jakosc wyswietlacza,i podobno sa super wykonane.czy obudowa po kilku miesiacach w nokii nie trzeszczy?

na co narzekacie w nokii bo rozumiem ze samsunga malo osob mialo w reku
Jesli o obudowe chodzi to nokia nigdy nie była idealna :? W wielu modelach nokii po dłuzszym czasie uzytkowania odczuwalne jest irytujace trzeszczenie ale to wcale nie oznacza ze obudowy sa do d**y :wink:
Mimo wszystko dalej zostaje przy samsnugu :wink:

#56821  autor: makabras
 27 lut 2006, 02:04
ja wzialbym samsunga przede wszystkim za lepszy wyswietlacz i aparat, no i jest nowszy

#56823  autor: bosmanxxl
 27 lut 2006, 02:11
wybrał bym
nokie
bo:
fajny wygląd
sprawdzona marka
dobry aparat
dobry wyświetlacz (rozdzielczość)
edge
dobrze trzyma cene
........

#57320  autor: lucasso55
 01 mar 2006, 13:23
qrde ciagle nie moge sie zdecydowac:(
samsung nowszy,lepszy wyswietlacz itd.
jednak nokia chyba bardziej z wygladu mi sie podoba.

blee nic nie wiem

#57329  autor: tomekk
 01 mar 2006, 13:52
lucasso55 pisze:qrde ciagle nie moge sie zdecydowac:(

blee nic nie wiem
Jezeli samsung ci sie z wygladu nie podoba to go raczej nie bierz...
Lipa jest jak sie ma telefon który ci sie nie podoba :? Szybko sie nudzi i wogóle zaraz chcesz go sprzedac :? Jednak mysle ze ten samsung nie jest taki brzytki :wink:

#57334  autor: ywis
 01 mar 2006, 13:59
lucasso55 pisze:qrde ciagle nie moge sie zdecydowac:(

blee nic nie wiem
Sam sobie odpowiadasz na pytanie, jeśli Ci się podoba jedno, a nie drugie, to chyba jasne jaką masz podjąć decyzję. Ja by nie kupił czegoś, co by mi się nie podobało - to proste!

Więc wnioskując z tego wszystkiego, pozostaje Ci N6230i, no i powiem Ci, że jeśli kupisz ten telefonik, to się nie zawiedziesz :-)

Także nie zastanawiaj się tyle, bo w końcu dojdziesz do wniosku, że nie ma sensu w ogóle kupować ;-)